Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Öcsém 4 tantárgyból áll...

Öcsém 4 tantárgyból áll bukásra. Mit tehetnék vele?

Figyelt kérdés

Öcsém 4 tantárgyból áll bukásra. Mit tehetnék vele?

Hiába ajánlom fel a segítségemet, nem érdekli. Anyámék csak mondják neki, semmi változás nincs. Mivel lehetne motiválni? 14 éves lesz.

2023. jan. 17. 17:41
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/121 A kérdező kommentje:

Gratulálok az eredményeidhez! Lényegében igen, de mivel elég gyatra környezetben élünk, és amikor kis sikerélmény érte, akkor is csúfolva lett... :)))

"Hogy érzni magát a suliban? Bántják? Be tudott illeszkedni? Mi a helyzet otthon? Harmonikus, érzelmileg támogató, szerető családja van neki? Sokszor a gyerek a család tükre, még akkor is ha 14 éves."

Elméletileg a tanárokkal problémája van. Van pár barátja. Itthon nem a legjobb a helyzet, stresszes és elnyomó környezet van.

#4-5

Inkább telefonozik, TikTokozik vagy játszik.

Nincs iskolapszichológus, sőt semelyik iskolában a kis városunkban.

"Gyerek motivációját kéne rendbe tenni, mert aki 4 tárgyból bukásra áll, annak nem (csak) az otthoni készülésével meg tevékenységével van baj, hanem azzal, hogy az iskolában mit csinál az órákon."

Azt is hallottam, hogy sokat szokott ott telefonozni. Bár nekem nem mond el semmit.

"Az ocsednek nincs ilyen, hogy ezen rágodik és ezért nem megy neki mert nem tud másra gondolni?"

Pont ma hallottam, hogy játék közben a barátjának mondta az alábbit: "nem fogok megbukni, mostantól tanulni fogok", amire a barátja az alábbit válaszolta: "év elején és múlt évben is ezt mondtad", mire öcsém: "tudom, de ez most más lesz". Mindig csak ígérget. :(

Jelenleg a petárdázás, petárdakészítés, graffiti és játékok. Bár elvileg autószerelőnek akar lenni.

Ez nagyon kedves, biztos jó ember lehetsz. ^^

"Nagyon motivalo tényezo a tanar személye is."

Mivel nem a legjobb iskolába jár, ezért valószínűleg a tanárokkal is gondok vannak.

Pont ezt szeretném megakadályozni.:(

Nagyon szépen köszönöm a hosszas leírást, írhatok privátban pár dologgal kapcsolatban? :)

2023. jan. 17. 23:47
 42/121 anonim ***** válasza:
96%
Év végéig kijavíthatja, bár aztán ehhez akarni is kéne.
2023. jan. 17. 23:59
 43/121 anonim ***** válasza:
12%

#39 Ne haragudjál már, mindennap neurális hálókkal dolgozom, nem tudom, mi ez a chatgpt, évek óta rebesgetik, mit fog kiváltani a MI és mit nem. A programozó kiváltása részben gazdasági érdek, sok kell belőle, nem annyira bonyolult munka, és nagy a bérigénye. Persze, hogy mindent megtesznek azért, hogy ezt kiváltsák.

#40 Ha szerinted a void main() kiírása a feladata egy ilyen kódolónak, akkor hatalmas tévedésben vagy. Az már évtizedek óta megoldott dolog, hogy akár objektumorientált kódból assembly legyen, nehogy azt hidd, hogy egy rakás "drag and drop" tervezőprogram ne tudna emberi beavatkozás nélkül akár c++, akár verilog kódot produkálni, márpedig megsúgom, rengeteg cég erre alkalmaz embereket jelenleg.

2023. jan. 18. 00:07
 44/121 anonim ***** válasza:
50%
Miért nem 5ből?
2023. jan. 18. 00:18
 45/121 anonim ***** válasza:
15%
Ha valaki ennyire rosszul teljesít ott a tanárban kell a hibát keresni és az osztályközösségben.
2023. jan. 18. 00:19
 46/121 Darius- ***** válasza:
92%

Kedves kérdezo, koszonom. Jo a kapcsolatom a gyerekekkel mindig, ez igaz. Sikerult eljutnom odaig kulonbozo modszerekkel, hogy aki alulteljesit azt a tarsai kinevetik, mert megkapja a szarvakat :)) Igy hajtanak azért, hogy példaul meglegyen a 10 szobol legalabb 5.

Amugy mibol all bukasra a gyerek ? Ha a mtek kozte van, vegyétek at az alpoktol, mert ebben a tantargyban egyikbol kovetkezik a masik, ha az alapismeretek nem mennek, akkor a tobbi sem fog. Tehat ezt lehet elolrol kell kezdeni, de aztan sokkal konnyebb lesz.

Sok értelmes vlaszt irtam elottem is a tagok, bizom benne megoldodik a probléma. Talan motivald egy fogadassal, hogy tudja teljesiteni a kovetelményt vagy nem, néha az ilyen egyszeru, primitiv dolgok is mukodnek.

2023. jan. 18. 00:54
 47/121 anonim ***** válasza:
53%
akkor semmi ėrtelmes nem érdekli az öcsėdet csak rombolás és hülyesėg meg a veszélyes dolgok.
2023. jan. 18. 06:21
 48/121 anonim ***** válasza:
91%

4 tárgynál már semmivel, mivel abból mindenhogyan évismétlés lesz.

Azt már a tanárok eldöntötték, hidd el, hogy nem engedik át, csak még az nincs meg legfeljebb, hogy melyik tanár lesz az aki megbuktatja.

Még két tárgynál azt mondanám, hogy menthetőa helyzet, de ezesetben max annyit mondhatok, hogy majd legközelebb.

Kicsit hagynám lazítani ost inkább az öcsédet, hogy felszabaduljona folyamatos udarcélményből, inkább sportoljon egy kicsit most úgy fél évig, az önbizalmat is ad neki.

Aztán jövőre még akár kitűnő is lehet belőle! Annó az én sulimban is volt ilyen!

Egyébként szerintem a kutyát nem érdekli az iskola végén a felvételinél továbtanuláshoz, hogy hányszor ismételt évet valaki. Csak a végeredmény számít.

2023. jan. 18. 07:22
 49/121 anonim ***** válasza:
90%

Én mondjuk nagy ívben szrtam a tanulásra - mert NEM ÉRDEKELT. Minimálisan sem.

Csak azért voltam 3-as, mert az órán figyeltem, meg dolgozatok előtt egyszer elolvastam az anyagot és az elég volt.

Helyette otthon olvastam, írtam, pályázgattam novellákkal, sportoltam etc. Annyira nem érdekelt az a sok szr, amit az iskolában "tanítottak".

Aztán csináltam egy majdnem kitűnő érettségit (arra felkészültem) és elvégeztem egy egyetemet.

Bár a bukás az már egy külön szint, főleg, ami nem matek, hanem csak elolvasós tárgy - matekból én is majdnem buktam, mert nem értettem, figyelmetlen voltam, de jártam magántanárhoz.

2023. jan. 18. 07:25
 50/121 anonim ***** válasza:
84%

49 én a 48 as voltam, nem tudom te mikor jártál, én még a millenium előtt, de a mostani suli kész agybaj szeritem, mert az anyag meglehetősen redundáns, ráadásul a szivatásra megy rá, nem a tanításra.

Nálunk párom nővérének a gyereke van SNI-ként beskatulyázva, pedig tök értelmes csaj, csak a folyamatos kudarcélmény miatt bezákózik, és makacs elutasítással reagál.

Egyszerűen megutáltatják velük a tanulást ezzel.

2023. jan. 18. 07:30
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!