Öcsém 4 tantárgyból áll bukásra. Mit tehetnék vele?
Öcsém 4 tantárgyból áll bukásra. Mit tehetnék vele?
Hiába ajánlom fel a segítségemet, nem érdekli. Anyámék csak mondják neki, semmi változás nincs. Mivel lehetne motiválni? 14 éves lesz.
Lehet mondani neki, hogy a tanulással megalapozhatja a jövőbeni boldogulását: ne egy gyárban kelljen kemény fizikai munkát végezni kevés pénzért.
Hangsúlyozni kell hogy ez egy pár év tanulás, de a kihatása az életére rendkívül jelentős lehet...
Bár manapság nehezebb tanulásra motiválni a gyerekeket mint régen (és ez a közösségi médiának is köszönhető)... Ugyanis ott azt látják, olyan értékrendet, amely azt sugallja számukra: "nem a tanulástól lesz valaki sikeres"... :( Bár amit ott "sikernek" látnak, csak illuzorikus, törékeny...
Eszembe jutott még valami: álláskeresőportálon megmutathatod neki, milyen állások vannak nyolc általánossal és milyen kis bérért...
Mondd neki hogy mellette állsz, nagyon szeretnél segíteni és nem akarod hogy ilyen állások közül tudjon csak választani.
Gondolom egész nap gépezik, talán éjjel is, nyomkodja a telefont, insta, tiktok stb.
Először ezzel kéne kezdeni valamit.
#15 Ugyan, 14 évesen én is ezt csináltam, igaz, még mobiltelefonom sem volt, nemhogy okostelefonom, de pont ugyanezt csináltam. Nyomogattam a gépet, nem túl hasznos dolgokra használva, vagy olvastam, de az sem volt tananyag. Aztán suli előtt valahogy csak megírtam a házikat. Nem is tudom, közoktatásban hogy lehet bukásra állni, egyetem előtt soha nem tanultam egyhuzamban 1 óránál többet, és színötös voltam mindenből.
Gyerek motivációját kéne rendbe tenni, mert aki 4 tárgyból bukásra áll, annak nem (csak) az otthoni készülésével meg tevékenységével van baj, hanem azzal, hogy az iskolában mit csinál az órákon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!