Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Öcsém 4 tantárgyból áll...

Öcsém 4 tantárgyból áll bukásra. Mit tehetnék vele?

Figyelt kérdés

Öcsém 4 tantárgyból áll bukásra. Mit tehetnék vele?

Hiába ajánlom fel a segítségemet, nem érdekli. Anyámék csak mondják neki, semmi változás nincs. Mivel lehetne motiválni? 14 éves lesz.

2023. jan. 17. 17:41
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 111/121 A kérdező kommentje:
Kösziii. <3
2023. febr. 26. 00:06
 112/121 anonim ***** válasza:
25%
A szüleitek közül egyikük sem mondta el, hogy ha már most 4 tárgyból bukásra áll és nem javít, akkor lehet menni szakmát tanulni? Mert még egy lightosabb gimitől is úgy búcsúzhat, ahogy van? Én bevinném egy pár szakiskolába, szakmát tanulók közé, hogy lássa, kik közé fog keveredni, ha nem változtat a mentalitásán. Anno a szakközepemben volt 1-2 ilyen osztály, első tanév után az osztály 3/4-es le is babázott a nővérképzősöknek. Utána van egy olyan érzésem, önként fog könyörögni, hogy esetleg ossz meg vele pár stratégiát.
2023. febr. 26. 00:47
 113/121 A kérdező kommentje:

Mondták neki, de nem tanul.

Ha megbukik, de kijavítja, akkor is elbukik a gimitől?

2023. febr. 26. 00:56
 114/121 anonim ***** válasza:
77%
Ha három tárgyból bukik év végén, akkor osztály kell ismételnie, és nem biztos, hogy iskolán belül megteheti (mert lehet, hogy az alatta levő évfolyamon már telítettek az osztálylétszámok, vagy nem olyan nyelveket tanulnak vagy nem olyan szinten, mint ő, stb.). Ha "csak" max. két tárgyból bukik, akkor augusztus végén pótvizsgázhat, de ha azok valamelyikén is megbukik, akkor pár nap alatt kell majd új sulit keríteni neki, ha nem akar nagyon lemaradni az év elejéről, amit nem biztos, hogy érdemes a szüleidnek vállalniuk: jobban járhatnak, ha már júniusban keresnek neki másik (persze gyengébb) sulit, és ott ismétli meg ezt az évet.
2023. febr. 26. 11:07
 115/121 anonim ***** válasza:
15%
Kérdező, ha nem hallgat senkire, lehet bevinni szakközépbe szakmások közé, hogy lássa, mi vár rá.
2023. febr. 26. 14:13
 116/121 anonim válasza:
93%

Beszélj az öcséddel: Az első és legfontosabb lépés, hogy beszélj az öcséddel a helyzetről. Kérdezd meg, hogy miért áll bukásra, és próbálj segítséget nyújtani neki. Hallgasd meg az ő gondolatait, és próbálj megértő lenni.

Beszélj a tanárokkal: Beszélj az öcséd tanáraival, és kérj tanácsot, hogyan segíthetsz neki. Megtalálhatjátok együtt azokat az erősségeket, amiket az öcsédnek a tanulásban van, és próbáljatok együtt dolgozni azon a területen, ahol az öcsédnek nehézségei vannak.

Tanulj együtt: Ha te is jól állsz az öcséd által bukásra álló tantárgyakból, akkor tanuljatok együtt. Segíts neki megérteni a tananyagot, és gyakoroljatok együtt. Az is segíthet, ha magyarázatokat keresnek online videókon vagy oldalakon, hogy a tananyagot jobban megérthessék.

Kérjetek segítséget: Ha az öcsédnek olyan tantárgya van, amelyben komolyabb nehézségei vannak, kérjetek segítséget tanároktól, mentoroktól, vagy akár online tanácsadóktól. Sok online forrás áll rendelkezésre, ahol az öcséd megtalálhatja a segítséget.

Motiváld az öcsédet: Nagyon fontos motiválni az öcsédet, hogy kitartsanak, és ne adják fel. Tanítsd meg neki, hogy a nehézségekkel szembenézve, és azokat leküzdve jutunk előre az életben.

Beszéljetek az iskolával: Ha az öcséd nem javul, és a bukás valószínűsége nagy, akkor fontoljátok meg az iskolával való beszélgetést. Az iskola lehet, hogy kínálja a segítséget, vagy ajánlhatnak alternatív megoldásokat.

Az öcséd támogatása nagyon fontos. Próbálj segíteni neki, hogy kitartson, és megbirkózzon az akadályokkal. Közös erőfeszítéssel lehet, hogy sikerül elérni az eredményeket, amelyekre vágytok.

2023. márc. 8. 15:29
 117/121 anonim válasza:
100%
Igaz, én eddig semmiből sem álltam bukásra (most se), és egyeseket sem kaptam (max 1-szer de azt is egy készségtantárgyból), viszont én pl mindig akkor tanultam nagyon keveset, amikor nagyon rossz dolog történt az iskolában, tavaly alig akartam tanulni, mert nagyon rossz év volt és rengetegen zaklattak vagy üvöltöttek velem, emiatt öngyilkosságon vagy önkárosításon gondolkoztam, ráadásul volt egy olyan internetes barátom még régebbről, aki rosszul tanult és lusta volt, tőle szintén átvettem ezt a szokást. Most is történt egy rossz dolog, egy fiúba beleszerettem, de egy pár nap után egyszer mérges lett rám, két napig sírtam emiatt, azt hittem sosem bocsát meg (azóta már jobb viszonyban vagyunk), és a motivációm is lecsökkent teljesen, céltalanná vált az életem. A jegyeim még nem romlottak el kicsit sem ebben az évben, viszont úgy kellett készülni a történelem témazáróra, hogy alig tanultam előtte valamit töriből.
2023. okt. 16. 17:14
 118/121 anonim ***** válasza:
69%
Kérdező, mi újság? Megbukott? Hány tárgyból? És aztán?
2023. okt. 16. 18:07
 119/121 anonim ***** válasza:
100%

A felhasználónak nem tudunk üzenetet továbbítani

(nincs ilyen felhasználó vagy már törölte regisztrációját vagy letiltásra került a fiókja)!

Már nincs az oldaon.

2023. okt. 16. 18:26
 120/121 anonim ***** válasza:
70%
Ó... Bár talán itt van még, csak már másik reggel, és majd ír arról. :)
2023. okt. 16. 19:18
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!