Mit tehetek egy ilyen testvér ellen?
Van egy 21 éves húgom, aki egy hatalmas gyökér állat. Rengeteg dolgot írhatnék, de igyekszek rövidre fogni:
Állandóan parancsolgat, megmondja mindenkinek mit tegyen, és ha nem teszi, ordít. Ha valaki nem úgy pattan, ahogy ő akarja, lehordja mindennek, hogy egy szerencsétlen nyomorék és hasonlók (például a 13 éves öcsémet, akinek a fejéhez vágja állandóan, hogy nem lesz barátnője és munkája, mert értetlen szar). Az ágyban feküdve ordít másnak, leginkább öcsémnek aki nem tudja megvédeni magát, hogy oltsa le a villanyt a szobájába, csinálja meg ezt-azt és hasonlók. Többbször mondtam már neki, hogy csinálja meg magának, de kioktatott, hogy fogjam be a pofámat, egy senki vagyok a szemében. A szüleimmel is ugyanígy bánik. Például ma kioktatta anyukámat, hogy szarul főz és szar benne, miközben amiket pont ő főz, az egy ehetetlen szar, anyám főztje pedig sok ember szerint kiváló, többször volt a rászorulóknak is főzni, de versenyen is volt már. Sorolhatnám. De sajnos nem tesznek a szüleim sem ellene, nem tudom miért. Öregebbek már, és talán nincs kedvük ezzel foglalkozni, de lehet elfogultak a lányukkal szemben... de nem értem hogyan lehet, miközben egy vállalhatatlan féreg, és a párjaival is úgy viselkedett, mintha a csicskájuk lenne, dicsekedett azzal, hogy kihasznált sok fiút és jól lakott a meghívott kajákból és ilyenek. Ezek csak egy része a tetteinek.
Mit tehetnék? Ő az a családtagom, akit rühellek tiszta szívemből, emberként sem tekintek rá, mert ez minden határt túllép, holott nagy tűrőképességem van.
Ha egyetemre mész, akkor kollégium. Aztán saját lakás/albérlet.
Ha már dolgozol, mihamarabb saját lakás/albérlet.
A saját otthonodban meglesz az a szabadságod, hogy nem engeded be az életedbe, akit nem akarsz. Akár a nővéredet sem. Ellenben, ha öcséd rászorul, őt igen.
1: beszéltem velük, de nem igazán akarnak tenni ellene, mondván, hogy a hibáival együtt kell elfogadni.
2: gondolkoztam ezen, de félek, hogy engem tennének utcára ezért.
3: eleinte normálisan mondtam el neki, hogy ez miért rossz és káros, de nem érdekelte, elküldött a fenébe, így egyre csúnyább formában is megpróbáltam, de az sem ért semmit.
4: ez a tervem, de leginkább az öcsémet sajnálom, aki bántva van és nem tehet semmit.:(
6 vagyok.
Az öcséd meg védje meg magát! Ne legyen langyi! Mas 13 évesen az utcán él, és felnőtt férfiakkal verekszik. Nyugodtan menjen neki. Max kap, ha gyengébb, ordítson tomboljon stb... hidd el, hogy vissza vesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!