Mit tehetek, ha a testvérem nagyon felelőtlen?
Néha szándékosan szembemegy a társadalmi normákkal, szabályokkal, már-már azt érzem, hogy ez szándékos bosszantás. Ha hordani kell a maszkot, ő csak azért is lehúzza az orráról, most potenciális virushordozók vagyunk, (érintkeztünk olyan családtaggal, aki egy igazoltan pozitív emberrel maszk nélkül is érintkezett) most sem képes egy ideig legalább a másfél métert, vagy a maszkot betartva kerülni más embereket.
Az élet más területein is nagyon felelőtlen, és már néha helyette szégyellem magam. Ha valamit elront, nem vállalja a felelősséget, másra hárít mindent. A személyes higiéniája kb. mint egy ötéves kisgyereknek.
Igazából nem sajnáltatni akarom magam, csak nem tudom, hogy beszéljem ezt még vele. Én 16, ő 11 éves.
Köszi a lenullázást....
Te lennél a gyámja, vagy mijjaszösz?
1-es, én nem megnevezni akarom, de ha pl. velem megy suliba, és nem néz körül, lelép egy autó elé (egyszer már megtette, de a sofőr fékezett), azért nyilván én is felelős vagyok.
4-es a szüleim engem is, őt is ugyanúgy neveltek, megtanítottak a személyes higiéniára, stb, csak a tesóm kicsi korában is már ilyen volt.
5-öshöz annyit, hogy nem, nem fogyatékos, egyébként jó képességű, jó iskolába jár.
2-es, ez lehet, hogy ezért van, de azért kezdeni kéne vele valamit. Neked ment a zöld kéz, lehet, hogy igazad van, és csak a korából adódik. Régen is ilyen volt, de nem ennyire.
Igazából csak annyi a kérdésem lényege, hogy hogyan beszéljem meg vele, hogy a viselkedése néha már nagyon sok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!