Mit tehetek, ha a felnőtt testvérem még mindig féltékeny, és minden mondatában ott lapul egy kis beszólás?
Családi körben szokott előfordulni, amikor a szüleink jelen vannak. Úgy érzem verseng még mindig, de én ebbe nem akarok belemenni. Viszont eléggé zavar. 5 évvel idősebb nálam, ő 30 éves, én meg 25. Olyan, minta a gyerekkori féltékenység megmaradt volna. Most együtt élünk, az ő férjével és gyerekeivel, és a szüleinkkel. Nyilván így nehezebb a szituáció, érzem, hogy nekem nem a legegészségesebb környezet. Lehet, hogy senkinek.
Tudom, hogy ez az ő problémája, de érint, mert el tudja rontani a hangulatot rendesen. Ahol tud, ott beszúr valami kis beszólást. Valószínűleg önbizalomhiány okozhatja ezt nála. Mit tehetnék, hogy kevésbé zavarjon?
Egyszerű megoldás: Egyik füleden be másikon ki.
Ha nem bírod és zavar, mondd meg neki hogy már eleged van abból hogy folyton sérteget.
Ha már tényleg nagyon nem bírod, szólj vissza hogy legalább te nem a szüleiddel tartatod el a pasid meg a gyerekeid.
Az én tesóm is ilyen. Vagy ilyen hamis dicséretekbe csomagolja a beszólásait, vagy a nyílt szemétség után hozzáteszi, hogy csak viccelt.
Most a világ másik végén lakik, Amerikában. Pár évente találkozunk és így elmegy a kapcsolatunk.
Anyukánk halála után visszavett, de most meg ilyen majomszeretetet ad elő, de ha gondom van, az nem érdekli, csak a 20 pusziarc szmájli egy üzenetben...
Szóval röviden távolság, minimális kontakt.
Köszönöm a válaszokat. Jó visszajelzést kapni a témáról. Úgy érzem tudom a miérteket és megoldásokat, csak nehéz aszerint kezelni.
1. Probálom elereszteni a fülem mellett, de nem mindig sikerül, és tényleg meg tudja keseríteni, ha összeül a család. Egyszer szóltam neki, tudomásul vette, de változás nem történt. Ezért tettem fel úgy a kérdést is, hogy ÉN mit tehetek ez ellen, mert lehet, hogy nála ez már ösztönös verseny, ami a gyerekorból maradt.
2. Valószínüleg az az alapja, hogy 5 évig egyedül volt gyerek a családban, és eléggé elkényeztették, legalábbis a videókból erre következtetek. És persze, hogy féltékeny lett a jövevényre. Csakhogy már 30 éves, és szerintem ez elég abszurd már. Nyílvány a szüleinkkel való kapcsolat is fontos lehet, pl. a megfelelni akarás, ő mindig is nagyon meg akart felelni. Ez elsőszülöttre amúgy is jelemzőbb.
3. Igen, én is ezen szoktam örlődni, hogy neki sem egyszerű, de néha besokkallok már, mert egyenesen látom rajta, hogy jólesik neki, ha belém rúghat kicsit (persze ha csak ketten vagyunk, nincs ilyen). Próbálom intelligensen kezelni a helyzetet, de a pohár meg tud időnként telni.
4. Igen, ezt én is látom, és érzem nap mint nap. Szeretnék elköltözni, de egyelőre nem lehetséges. A megoldás tényleg a hozzáállás lehet, illetve a távolságtartás.
5. Abszolút igaz ez az én nővéremre is. De vannak egyéb problémák is, például csak akkor keres meg, ha szüksége van valamire, de ez most mellékes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!