Jogosan haragszom, amiért a párom húga kizárt engem a keresztszülőségből?
22/N vagyok lassan két éve leszünk együtt a párommal. A minap a páromnak szólt a húga, hogy munka után ugorjon be, mert beszélni szeretne vele. Amikor haza jött azzal fogadott, hogy felkérték a, hogy legyen a kislányuk keresztapja.
Kérdeztem tőle, hogy valaki nem hiányzik az egész történetből, mondjuk én. Ha egy gyereknek van keresztapja, akkor általában szokott lenni keresztanyja, az a keresztapa párja szokott lenni és az ugyebár én vagyok.
Erre az volt a válasz, hogy valószínűleg azért, mert még nem vagyunk olyan régóta együtt ès ők úgy gondolják, hogy ebből a kapcsolatból még bármi lehet.
Mélységeset csalódtam a páromban, hogy nem állt ki mellettem.
#40 kérdező: ha eleve csak a párodat akarták keresztszülőnek, akkor miért kellett volna téged is áthívniuk? Ha a te jelenlétedben kérik fel csak a párodat, akkor még jobban megsértődtél volna.
Nagyon sok családban a keresztszülők nem egy pár, még akkor sem, ha házasok, hanem pl. az egyik fél az anya, a másik az apa rokona.
Te ebből az egészből önérzeti kérdést csinálsz, holott nem rólad szól a dolog, nem arról van szó, hogy téged direkt ki akarnak hagyni valamiből.
A kérdésem az volt, hogy tojhat-e a gyerekre a jövőben, aki a "senkije" itt sokak szerint.
Ne a pipákon rugózzál, ha megkérhetlek.
"Ugye akkor majd viselkedhet is úgy (ha egy pár, netán a felesége lesz a párjának), hogy ő magasról tesz a gyerekre? Elvégre köze nincs hozzá?"
Egyelőre nem a felesége, 22 éves, 2 éve sincsenek együtt. Másrészt mi sokat kéne foglalkozni a párja testvérének a gyerekével? Nem is értem.
55:
Persze! Mivel ők egy pár és ÖSSZETARTOZNAK.
57
Ők férj és feleség, nem pedig egy két éve sme tartó kapcsolatocska, ahol 22 évesek a felek.
Csak, mert nem te leszel a keresztanya, ezzel nem a ti kapcsolatotok van megkérdőjelezve vagy a te személyed semmibe véve, pusztán arról van szó, hogy a kislány anyja és apja olyan embert kért meg rá, aki közelebb áll hozzájuk, mint te. Pl a keresztapa a te párod lesz, aki konkrétan együtt nőtt fel a gyerek anyjával. Teljesen logikus.
Komolyan nem értem, mire fel vagy ennyire kiakadva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!