Jogosan haragszom, amiért a párom húga kizárt engem a keresztszülőségből?
22/N vagyok lassan két éve leszünk együtt a párommal. A minap a páromnak szólt a húga, hogy munka után ugorjon be, mert beszélni szeretne vele. Amikor haza jött azzal fogadott, hogy felkérték a, hogy legyen a kislányuk keresztapja.
Kérdeztem tőle, hogy valaki nem hiányzik az egész történetből, mondjuk én. Ha egy gyereknek van keresztapja, akkor általában szokott lenni keresztanyja, az a keresztapa párja szokott lenni és az ugyebár én vagyok.
Erre az volt a válasz, hogy valószínűleg azért, mert még nem vagyunk olyan régóta együtt ès ők úgy gondolják, hogy ebből a kapcsolatból még bármi lehet.
Mélységeset csalódtam a páromban, hogy nem állt ki mellettem.
Nem, nem jogos a haragod emiatt. Igazából nem zárt ki, hanem szerintem fel sem merült benne. Egyáltalán nem törvényszerű, hogy a barátnő keresztanya legyen. Nem kell megsértődni. Ettől még ha szereted a gyereket, ugyanúgy kimutathatod, mintha az lennél.
Ha meg elismerésre vágytál, mint családtag, tudod, azt majd a párod adja meg, ha megkér. Ne a leendő sógornőtől várd, ez nem fair.
Jól írja itt a többség, nem akarom ismételni.
Ezzel együtt csak még egy gondolat: Örülj neki, így nem lesz sok dolgod a gyerekkel (elvégre a párod a keresztszülője, nem te:)
Egy nyűggel kevesebb, fogd fel így.
A barátnői vagy akár élettársi státusz az ilyenkor bakfitty, ezt minden nőnek meg kéne tanulnia. Ha a leendő keresztapa felesége lennél, akkor valószínűleg nekik is természetes lenne, hogy téged meg keresztanyának kérnek fel.
Most őszintén: ha széjjelmennétek, tartanád ezzel a családdal a kapcsolatot csak azért, mert a gyerekük keresztanyja vagy?
Engem úgy akart az akkor még csak leendő sógornőm felkérni keresztanyának, hogy csak 2 éve voltam együtt az öccsével, nem voltunk még házasok, csak élettársak.
Bár nem ezért utasítottam el a felkérést, de ezt is furcsálltam, hisz még nem voltam hivatalosan családtag. (A páromra nem vonatkozott amúgy a felkérés, mert ő nincs megkeresztelve.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!