Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nem szívesen adnék akkor...

Nem szívesen adnék akkor összeget kölcsömbe a tesómnak amennyit kért, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Ez az összeg 5 hónap munkába kerül nekem megkeresni, úgy hogy nem éltem sehol és nem ettem semmit

Most ő házépítés előtt áll és megkérdezte tőlem, hogy benne lennék egy ilyen kölcsömben amit kamattal fizetne vissza

De most, hogy végig gondoltam mennyiről lenne szó eléggé kényelmetlennek érzem, eleve azt, hogy ilyen helyzet elé állít

Jól keres, ezért nem is azt mondom, hogy biztos nem adja vissza,de túl sok nekem ez, hogy fél évre kölcsönözzek neki ennyit,

Okok.

1. Hogy túl sok nekem ez az összeg, a szerint a szabály szerint élek, hogy amit valaha kölcsön adsz valakinek békélj meg az elvesztésével

2. Az, hogy telket nézegetek és szeretnék venni én is

És éppen ezért képtelen vagyok ennyit kölcsönadni

A viszonyunk úgy ahogy jó, bár nyilván közöttünk is történt egy olyan, hogy mindenki elkezdte a saját életét és arra fókuszál

2022. jún. 20. 17:19
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
89%
Ezért nem szabad, hogy tudja a család, mennyi a pénzed. Apád ugye kvázi felajánlotta, "javasolta" a pénzedet a másik gyerekének.
2022. jún. 20. 21:07
 32/49 A kérdező kommentje:
nem ajánlotta fel, apám nem tudja.. tesómnak sem mondtam, csak valszeg amikor külföldön voltam akkor említettem, hogy mennyit sikerült keresni az évek alatt és lehet hogy pár évre rá arra alapozva van ez az egész
2022. jún. 20. 21:12
 33/49 anonim ***** válasza:
90%
Erre van a bank, csak ugye ott már visszaszerzik más uton.
2022. jún. 20. 22:26
 34/49 anonim ***** válasza:
100%
Bárcsak minden ilyen egyszerű lenne. Ne adj pénzt kölcsön senkinek. Pont.
2022. jún. 21. 00:59
 35/49 kovpet ***** válasza:
100%

"Most ő házépítés előtt áll"

Hosszú-hosszú évekig nem lesz egy forintja sem, akkora pénz egy házépítés.

Ugyan miből adná vissza (még ha akarná is)?

Ha a fater nem érti a bizalmatlanságot, akkor adjon ő. Ja, nincs? A nincsből adnál te is, úgy nem lehet veszíteni. Vegyen fel hitelt és adja oda a fiának, majd ő fizeti a részleteket. Vagy ő is "bizalmatlan" kicsit azért ehhez? Máséval könnyű verni a csalánt...

2022. jún. 21. 08:43
 36/49 anonim ***** válasza:
100%
Magyarázd el neki, hogy jön a válság, akkorák az árak, hogy ha neki adod a spórolt pénzedet, te magadnak sosem tudsz otthont teremteni a bekövetkező válságban. Értse meg, hogy nem az ő otthona fontos csak, hanem neked a sajátod is, telket keresel építkezni akarsz.
2022. jún. 21. 11:56
 37/49 anonim ***** válasza:
100%

Inkább most haragudjon meg, meg apád is, minthogy később te sírj a pénzed után! Gazdálkodjon abból, amilyen van, és kész!

Nem kellett volna ész nélkül igent mondani, de nem vagy köteles így se adni. Magyarázni se nagyon kell, szimplán megmondod, hogy nem gondoltad át, és mivel Neked is terveid vannak (nem kell részletezni),nem tudod odaadni. Kész. Ha ebből nem ért, kötekedik, akkor az már az ő bunkósága!

Ismétlem, inkább most sértődés, mint később sértődés (mert lesz, az biztos) ÉS mellé a pénzednek is lőttek.

2022. jún. 21. 12:32
 38/49 anonim ***** válasza:
100%
Sértődés MINDENKÉPPEN lesz, mert azért testvértől akar kölcsönt, mivel tudja, hogy a banknak nem tudna fizetni, de ha testvérnek nem fizeti vissza, az nem jelent árverést, lenyeli a testvér.
2022. jún. 21. 12:47
 39/49 anonim ***** válasza:
100%
Ha úgyis telket akartál keresni, most váltsd valóra, és tényleg keress, és ha találsz kedvedre valót, megveszed, megoldódott a gond, találtál egy kedvedre valót, sorry, elment a pénz rá, te is építkezni akarsz. Apádat javasold, hogy ő vegyen fel hitelt, és adja a testvérednek.
2022. jún. 21. 13:53
 40/49 anonim ***** válasza:
100%

Párom is adott a tesojának mert sajnálta válás után… mai napig nem láttuk a pénzt pedig már dolgozik és van új pasi is.

Ne adj pénzt. Ajánld fel hogy segítesz másban amiben tudsz( nem anyagiak) de most neked is kell a pénz.

2022. jún. 21. 15:10
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!