Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nem szívesen adnék akkor...

Nem szívesen adnék akkor összeget kölcsömbe a tesómnak amennyit kért, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Ez az összeg 5 hónap munkába kerül nekem megkeresni, úgy hogy nem éltem sehol és nem ettem semmit

Most ő házépítés előtt áll és megkérdezte tőlem, hogy benne lennék egy ilyen kölcsömben amit kamattal fizetne vissza

De most, hogy végig gondoltam mennyiről lenne szó eléggé kényelmetlennek érzem, eleve azt, hogy ilyen helyzet elé állít

Jól keres, ezért nem is azt mondom, hogy biztos nem adja vissza,de túl sok nekem ez, hogy fél évre kölcsönözzek neki ennyit,

Okok.

1. Hogy túl sok nekem ez az összeg, a szerint a szabály szerint élek, hogy amit valaha kölcsön adsz valakinek békélj meg az elvesztésével

2. Az, hogy telket nézegetek és szeretnék venni én is

És éppen ezért képtelen vagyok ennyit kölcsönadni

A viszonyunk úgy ahogy jó, bár nyilván közöttünk is történt egy olyan, hogy mindenki elkezdte a saját életét és arra fókuszál

2022. jún. 20. 17:19
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
86%
Ha mégis adnál, papírozzátok le ügyvéddel! Ha én kérnék pénzt tuti ezt csinálnám mert ebből nem lehet vita!
2022. jún. 21. 16:33
 42/49 anonim ***** válasza:
100%
És ha lepapírozzák ügyvéddel, de nem fizet, vagy nem úgy, ahogy megállapodtak, mert nem tud valami okból, akkor megy bíróságra, meg végrehajtást kér a testvérére? Letiltják a jövedelméből (ha lesz miből), és az eljárás idejét nem számítva néhány éven belül pár tizesével csöpögetve talán vissza is kapja a pénzét? A fenének hiányozna azon aggódni, hogy vajon megadja-e, ha meg nem, akkor meg a-b-c terv, stb. Sokkal egyszerűbb nemet mondani, és gazdálkodjon mindenki abból, ami már megvan, és nem a másik zsebéből van!
2022. jún. 21. 16:44
 43/49 anonim ***** válasza:
100%
Én mondjuk megbízom a tesómban, és ha csak rajta múlna 100%, hogy visszafizetné, de mégse adnék neki kölcsön, mert ki tudja, mire kellhet addig a megtakarírott pénzem. Na meg mi van, ha elveszti az állását a tesóm, és hiába akarna fizetni, de nem tud. A kérdezőnél meg mi van ha épp akkor lenne lehetősége egy olyan kivételesen jó árú telket megszerezni, ami 10 évente van mondjuk 1x, és épp akkor nincs rá pénze.
2022. jún. 21. 17:32
 44/49 anonim ***** válasza:
100%
A 43-as jól írja. Mint mikor elindulsz gyalog a buszmegállóból - biztos, hogy 3 perc múlva elzúg a busz melletted.
2022. jún. 21. 17:45
 45/49 anonim ***** válasza:
100%
42-es! Igen, pontosan! Ha meg elveszíti az állását és azért nem fizet, majd keres mást! Akinek kell a pénz, három szakba is elmegy gyárba, ha muszáj!
2022. jún. 21. 18:39
 46/49 anonim ***** válasza:
100%
Ha úgyis telket vennél, kinézel egyet, és megveszed. Bocsi, tesó, most adódott lehetőség, biztos megérted, hogy nem akartam elmulasztani.
2022. jún. 22. 10:59
 47/49 anonim ***** válasza:
100%
Megmondanám neki hogy baromira kellemetlen helyzetbe hoz ezzel. Biztos hogy nem adnék kölcsön nagy összegeket senkinek sem. Gondolj csak arra hogy milyen egy átlagos munkanapod a munkahelyeden. Nyilván nem azért gürizel hogy másnak add a pénzed kölcsönbe. Egyébként azt is mondhatod hogy bocsi de le van kötve évekre és nem fogod felbontani. Ha mégis megtennéd akkor az azért lenne mert saját magadnak veszel belőle telket. Ahogy az előttem szólok is mondták nem csak az ő háza a fontos hanem a tiéd is. Simán megmondanám neki hogy ne haragudj de magamnak gyűjtöttem. Természetesen mivel igent mondtál nyugodtan elmondhatod hogy végiggondoltad, nagyon sokat gondolkodtál az utóbbi napokban ezen de ez neked nagyon nem oké.
2022. jún. 23. 10:05
 48/49 anonim ***** válasza:
100%
Még annyit hozzátennék hogy szerintem sürgősen próbálkozz határozottabban nemet mondani. :) Ez csak egy jó tanács, fontos lenne az életedben ha nem akadnál fenn ilyen dolgokon. Jogodban áll bármire nemet mondani akkor is ha előtte igent mondtál. Jogodban áll végiggondolva másként dönteni.
2022. jún. 23. 10:08
 49/49 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, közbe már megtárgyaltuk
2022. jún. 23. 11:16
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!