A nővérem állandóan lopkod tőlem és anyámtól, mit tegyek?
Meg kell tanulnod megvédeni magad, nemsokára itt a nagybetűs élet.
Csapj oda egyszer bátran és közöld vele, hogy hol a határ, amit tartson tiszteletben!
"... a gyenge csak addig az, amíg le nem győzi az erősebbet..."
Vagy zárd a szobádat, akkor nem fog tudni bemenni lopkodni.
Mondjuk hogy a töltődet használja, nem egy eget rengetően nagy dolog, a fésű az már egy másik dolog, azt nem kellene közösen használni. A bicikli ugyancsak használható közösön, úgyis csak az egyikőtök fér el rajta.
Hogy ezeket kérdezés nélkül csinálja, az a rossz nevelés eredménye.
Azért felvetődik a kérdés, hogy ezekkel a dolgokkal csak te rendelkezel? A testvéred nincstelen, hogy mindenképp a másét kell használnia?
#13 neki is megvannak a saját dolgai, neki is van biciklije, fésűje, sminkje. Néha pénzt is lop, úgy kell vigyázni hogy ne tudja meg hol van sok pénz, vagy ha esetleg anyukám kapott pénzt. Lop pénzt, de közben dolgozik és a családi kasszába nem ad bele (nem iskola mellett dolgozik), csak cipőket vesz meg új ruhákat, folyton költekezik.
Szobámat nem tudom bezárni, mivel nincs hozzá kulcs.
Akkor kicseréled a zárat. Ne legyél már ennyire életképtelen...
Ha anyád ezeket a dolgokat eltűri, te nem fogsz tudni semmit csinálni.
11
A nővére veri a kérdezőt, mert erősebb nála. Ha a kérdező meg tudná verni a nővérét biztos nem csinálná ezt.
Ha karmolászik akkor üsd meg/rugd punc1n stb
A biciklimet zárnám lakattal, amihez csak én tudom a kódot. Sminket, töltőt stb olyan helyre tenném amihez nem fér hozzá, eldugnám. A fésűmet is minden alkalommal eltenném.
Engem is zavarnak az ilyen dolgok
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!