Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tegyek? Már nagyon nagy...

Mit tegyek? Már nagyon nagy vita van itthon mert nem tudom ezt a helyzetet toleránsan kezelni

Figyelt kérdés

Van egy figyelem zavaros testvérem és nekem már egyszerűen sajnálom, hogy ezt kell mondjam de elegem van belőle.

Állandóan elfelejt mindent és ez borzasztó.

Hálistennek a döntő többségében csak párbeszédekben jön ez elő de már a f.om kivan, hogyha beszélgetek vele vagy élőben vagy írásban egy témáról akkor ha bejön egy másik téma egy kevés időre amit le kell tudni és azzal kezdünk el foglalkozni egy kicsit de utána visszakanyarodnánk a régi az eredeti témához akkor már szinte teljesen elfelejtette azt, hogy miről beszéltünk úgy, hogy előtte azt tárgyaltuk fél óráig óráig akár és ha vissza is tudja idézni nagy nehezen addigra már elmegy az élet.

Úgy meglehet őt kavarni párbeszédekben, hogy azt se tudná, hogy merre van előre és ez viszont később óriási baj lesz.

És nekem meg elegem van ebből és már jó ideje csak köszönök neki reggel amikor felébredünk és màr otthon elég nagy vita van ebből, hogy mi az, hogy nem beszélek vele de ha egyszerűen felmegy bennem a pumpa ha már csak meglátom emiatt akkor mit csináljak? Nekem is megvan magam tűrő képessége és ezt egyszerűen nem tudom nála tolerálni mert nem egyszer kétszer fordul elő hanem mindig.

2022. febr. 8. 00:09
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
80%

Nagyon sajnálom a testvéred, borzasztó lehet, hogy egy olyan dolog miatt haragszanak rá, ami miatt valószínű marcangolja magát bőven ő is...

Gyerekkorom óta én is ilyen vagyok, hol apróságokat felejtek el, hol baromi fontos dolgokat. Borzasztó dühítő, próbáltam ellene tenni... Pl a reggeli bevásárlásokat, ami kell és eltér a szokásostól, felírtam a telómba. Amikor odaértem a boltba, már el is elfelejtettem, hogy beleírtam. És tudod, nem elég, hogy én haragszom magamra, még másoktól is kapom az ívet, pedig ez nem ellenük irányul, nem szándékos, nem akarok kib.szni senkivel se. Jah, amúgy ez a feledékenység sokkal rosszabb nyomás alatt, amikor mások is nekiállnak csesztetni vele.

2022. febr. 8. 08:49
 12/23 anonim ***** válasza:
66%
Ahol sérült gyerek születik, ott igenis a szülők felelőssége utána járni, hogy kell bánni vele és! hogy kell bánni az egészséges testvérrel. Igen, nagyon meg kell érteni a beteg betegségét, de az egészségeset nem lehet figyelmen kívül hagyni. Az ilyen hozzáállással kétféle végkimenetel lehet. Egyik az, hogy az egészségeset sikerül arra kiképezni, hogy egész életét a betegnek rendelje alá, lemondva a sajátjáról, a másik pedig az, hogy sírdogálnak az akkor már idős szülők, hogy az egészséges gyerekükről évek óta még csak nem is hallottak. Ezzel a szülőknek kellene foglalkozni, szakembertől kérni tanácsot a ilyenkor megfelelő életvezetéshez. Természetesen a helyzet súlyosságától függ a további teendők meghatározása.
2022. febr. 8. 08:59
 13/23 anonim ***** válasza:
65%
Mondjuk fogd fel hogy nem szándékosan csinálja, ő is szenved ettől. Sajnálom a tesódat hogy egy ilyen mint te, a nyakán van, nélküled is kegyetlenül nehéz neki.
2022. febr. 8. 09:50
 14/23 anonim ***** válasza:
82%

Ez azért nem olyan nagy probléma. Nem kéne ennyire kiakadni miatta. Ettől még nyugodtan beszélhettek.

Azt hittem, valami sokkal komolyabb történt.

2022. febr. 8. 09:52
 15/23 anonim ***** válasza:
82%
Na, ő figyelemzavaros, te meg fogyatékos vagy.
2022. febr. 8. 11:37
 16/23 A kérdező kommentje:

Az a probléma sajnos, hogy nyilván jár fejlesztésre de ott nagyon keveset használ.

Ha nagyon megerőszakolja magát folyamatosan akkor egy minimális javulást lehet látni.

De ezt a folyamatosan megerőszakolom magam ideiglenesen tudja fenntartani és egyébként akkor is nagyon zavaró csak nem annyira mint amikor már nem tartja fent ezt az állapotot.

És egy ilyen gyerek hiába csupasziv egyszerűen én nem tudok vele mit kezdeni.

Az, hogy a dolgok 80%-át elfelejti én nem tudok vele így normálisan meglenni.

2022. febr. 8. 11:55
 17/23 A kérdező kommentje:

Sajnálom is őt nyilván de akkor se tudok ezzel mit kezdeni.

Edzésekre is jár és abból is megnéztem egy párat.

Egy gyakorlatsort legalább 2-szer meg kell ismételjen, hogy utána abból legyen valami értékelhető.

Mire felfogja azt, hogy mi a helyzet addigra már mindenki végzett körülötte. A társait is rendesen idegesíti, hogy mennyire lassan fogja fel a dolgokat

2022. febr. 8. 12:09
 18/23 anonim ***** válasza:
80%
Engem meg a magadfajták idegesítenek kérdező.
2022. febr. 8. 12:10
 19/23 anonim ***** válasza:
36%
Az ilyen kérdéseket legszívesebben linkelném azoknak, akik szerint KELL a tesó a gyereknek, mert nincs nagyobb ajándék az életben. Holott az ilyen kapcsolatok vannak többségben, nem pedig az agyon idealizált.
2022. febr. 8. 13:07
 20/23 anonim válasza:
25%
Nem igaz hogy a kérdezőben hiba volna. Ha két gyerek közül az egyik valamilyen betegségben szenved akkor nem csak arra figyelünk szülőként hanem arra is neveljük a másik gyereket hogy elfogadóbb türelmesebb legyen. Tudom ez nem ilyen egyszerű. Megértem a kérdezőt de nem dughatod a fejed a homokba és az sem tanács hogy költözzön el. Időbeosztás kezelése a csalad egyenjogúan vegye ki az idejét mindenből ahogy csak tudja. És természetesen ne itt érdeklődj hanem ulj le a szülőkkel es norma lis hamgon próbald veluk megbeszelni ezt
2022. febr. 8. 15:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!