Mit tegyek? Már nagyon nagy vita van itthon mert nem tudom ezt a helyzetet toleránsan kezelni
Van egy figyelem zavaros testvérem és nekem már egyszerűen sajnálom, hogy ezt kell mondjam de elegem van belőle.
Állandóan elfelejt mindent és ez borzasztó.
Hálistennek a döntő többségében csak párbeszédekben jön ez elő de már a f.om kivan, hogyha beszélgetek vele vagy élőben vagy írásban egy témáról akkor ha bejön egy másik téma egy kevés időre amit le kell tudni és azzal kezdünk el foglalkozni egy kicsit de utána visszakanyarodnánk a régi az eredeti témához akkor már szinte teljesen elfelejtette azt, hogy miről beszéltünk úgy, hogy előtte azt tárgyaltuk fél óráig óráig akár és ha vissza is tudja idézni nagy nehezen addigra már elmegy az élet.
Úgy meglehet őt kavarni párbeszédekben, hogy azt se tudná, hogy merre van előre és ez viszont később óriási baj lesz.
És nekem meg elegem van ebből és már jó ideje csak köszönök neki reggel amikor felébredünk és màr otthon elég nagy vita van ebből, hogy mi az, hogy nem beszélek vele de ha egyszerűen felmegy bennem a pumpa ha már csak meglátom emiatt akkor mit csináljak? Nekem is megvan magam tűrő képessége és ezt egyszerűen nem tudom nála tolerálni mert nem egyszer kétszer fordul elő hanem mindig.
Jarj futni.
Koncentralj a mielobbi koltozesre.
Én is egyre jobban tapasztalom, hogy figyelem zavaros vagyok, pedig én már felnőtt vagyok. Én is azt ajánlom, hogy próbáljatok meg kezdeni ezzel valamit, mert nagyon megtudja keseríteni az ember életét. Azzal, hogy nem foglakozol vele, csak az önértékelését rombolod vele. Tudatosítanod kell magadban, hogy erről nem ő tehet.
Hány éves a tesod ès te mennyi vagy?
Ha isten ne adja, vak lenne, akkor az idegesítene, hogy neked kell vezetned?
Benned a hiba, mert olyan magatartást vársz el tőle, ami jelenleg a fogyatékosságának a lényege: képtelen tartósan összpontosítani, s az új információ törli az előzőt.
Nem az akaratán múlik. Ez hiányosság, idegrendszeri probléma, ami csak bizonyos fokig gyógyítható.
Viszont fejleszteni kell, mert akár később romolhat is az állapota.
Ez iszonyúan megnehezíti az életét, az életkilátásait, ugyanis, gondolom, nem tud tanulni.
Mi lesz vele, ha már a szüleitek nem lesznek, és neked kell őt segítened?
A szemléleteden kéne változtatnod.
Nekem is van egy ilyen munkatarsam, halal idegesito neha, mindenhova jegyzettombok vannak lerakva, h ne felejtsen el dolgokat.
Amikor kezsulok felb.szni magam, mindig arra gondolok, h nem azert csinalja, h engem idegesitsen. Amugy egy jolelku, csupasziv gyerek.
Am valoszinuleg ADHD-s.
Kérdező, undorító a viselkedésed. A tesódnak van egy problémája, amiről nem tehet. És a szüleitek felelőssége lenne, hogy fejlesztésre járjon, de nem írtál erről, szóval gondolom nem jár. Szerencsétlen gyerek kitől várjon megértést, segítséget, ha nem a saját családjától? Nagyon helyesen írták mások, hogy ha vak lenne vagy más fogyatékossága, akkor sokkal több segítséget és türelmet igényelne.
Kívánom, legyen egy olyan betegséged vagy sérülésed, amivel hátralevő életedben végig mások segítségére szorulsz. Aztán akkor rájönnél, milyen szemét módon viselkedsz most a tesóddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!