Nem fizet a nővérem , mit tegyek?
Figyelt kérdés
A nővérem 11 éves lánya összetörte a vadonatúj iPad pro-mat, miután megsértődött hogy anyukája nem vesz neki ilyet. Bosszúból térddel beleugrott az iPadba , ketté tört, kuka az egész nem vettem rá garanciát mert vigyázok mindenre. A nővérem csak annyit mondott hogy kérjen bocsánatot. Nem ajánlotta fel hogy rendezi a károkat. Amikor már mentek el gondoltam megkérdezem kifizeti-e mégis csak majdnem fél milliós kárt okozott a lánya. Erre ő nagyon megsértődött, hogy hogy merek ilyet kérni és milyen pofátlan vagyok, ha van ennyi pénzem ilyen hülyeségre akkor tudok venni egy másikat is. Erre én régóta spóroltam és szükségem van hozzá a munkámhoz is.Csak szerintem kéne kifizetnie? Én is ha összetörnék náluk valamit alap hogy kifizetném.2022. jan. 17. 23:58
71/177 anonim válasza:
#70 Viszont a problémás család és környezet sajnos nem elenyésző jelenség.
72/177 anonim válasza:
71: OK, nem elenyésző, de NEM általános. Csak itt a GYK-n tűnik annak...
Arról senki nem ír ki kérdést, hogy kellemes környezetben, anyagi problémák nélkül, szerető családban él.
73/177 anonim válasza:
De ha valakinek normális a családja, az miért jár ide és mondja más problémáira, hogy kitalációk?
Na meg az én szűk családom normális, pont ezért tűnik fel, ha a család többi része nem az.
74/177 anonim válasza:
Hááát aza baj, hogy semmit nem tudsz tenni, agyon nem verheted. De egyébként alap, hogy sem a telefonomat sem a tabletemet nem taperolja senki, pláne nem gyerek, mert kva drága.
Én az életben nem állnék vele szóba amiért ennyire nem vállalja a felelősséget.
75/177 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, ma megtettem a feljelentést, most küldtem el a nővéremnek az adatokat, kiváncsi vagyok mit fog szólni.
2022. jan. 18. 14:27
76/177 anonim válasza:
Aham. Szóval tegnap 23:48-kor még a gyakori néptől kértél segítséget, hosszan megfontoltad, és utánanéztél, hogy mi a menete a feljelentésnek, és 14:42 perccel a kérdés kiírása után meg is van a feljelentés. :)
77/177 anonim válasza:
#77 Te megint a #65-ös kamuzó vagy?
78/177 A kérdező kommentje:
Igen, átgondoltam, és elmentem a helyi rendőrségre megtenni a feljelentést. Mi ebben az olyan hihetetlen?
2022. jan. 18. 14:37
79/177 anonim válasza:
Jól tetted, hogy feljelentést tettél. Attól, hogy rokonod az nem azt jelenti, mindent megcsinálhat veled, következmények nélkül. Tettek határozzák meg az embert. Én nekem az apám a lakásomba tört be, mert nem adtam neki pénzt, ő meg úgy gondolta betör hozzám és kirabol. Fel is jelentettem a rendőrségen. Valszeg börtönbe fog kerülni, apám most jajgat vonjam vissza a feljelentést... Ne hagyd magad, hogy a nővéred és lánya megússza. Ipad Pro nem kevés pénzbe kerül, meg meg kell tanulniuk, hogy a dolgoknak következményei lehetnek.
80/177 anonim válasza:
81, különbség van egy betörés és eközött. Itt a szeme láttára történt és nem lépett közbe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!