Öcsémet bántják a suliban hogy tudnék neki segíteni?
Mióta kiderült hogy meleg (sajnos elmondta valakinek akinek nem kellett volna) bántják, megalázzák a fiú osztálytársai.
A szüleink nem tudják nem is fogadnák jól valószínűleg ezért nem merünk a tanároknak sem szólni. Iskolapszichológus nincs, kisvárosi gimi.
16 éves és már kicsi kora óta érzi, ez már nem fog változni.
Az erőszak nem megoldás, és nem is az a típus. Ha elmondjuk az osztályfőnöknek aki mondjuk segít de túlbuzgó és elmondja a szüleinknek mi lesz? Vagy híre menne hogy az iskolában “érzékenyítés” van hamar kiderülne hogy miért (ahogy mondtam kis város). A szüleink homofóbok biztos hogy negatívan reagálnának és nem szeretnénk megtudni hogy mennyire amíg még rájuk van utalva.
Ha felhoznánk az iskolaváltást biztos hogy a végére akarnának járni hogy miért.
Te nagyon nagy tévedésben vagy! A tinédzsereknél azaz igazi olaj a tűzre, hogyha semmire sem reagálsz. Ha kell, akkor igenis az ő fegyvereikkel kell visszatámadni.
#21 (kérdező)
Üljetek le mindenképpen a szüleitekkel először. Ha ők nem akarnak semmit tenni az ellen, hogy a gyermeküket zaklatják az iskolába, akkor jössz te a képbe (főleg, hogyha nagykorú vagy), így te beszélhetnél az osztályfőnökkel és akár az igazgatóval is. A szüleiteknek alapon tudni kell róla, hogy a testvéredet zaklatják lelkileg.
Saját tapasztalatomat írom le, engem is b*ziztak. Ki kell állnia az embernek magáért nem erőszakkal csak egyszerűen határozottan. Egy idő után azt mondtam mindig “igen és akkor mi van?”. A szexuális megjegyzések hogy mit csinálok, mit hova dugok, szintén “igen, és?” Nem tudtak fogást találni rajtam. És a másik ami nagyon fontos hogy legyen 1-2 szövetségese aki ott van hogy ne tudjon tettlegességig fajulni.
Vannak barátai? A lányok esetleg? ők általában nyitottabbak meg érettebbek ebben a korban.
#26 - én elsőre félreolvastam :D
- "Jó eséllyel LELÖVIK majd a fejét,..."
- Már álmosodok :D
"A tinédzsereknél azaz igazi olaj a tűzre, hogyha semmire sem reagálsz."
Kell reagálni, hiszen senki sem faarc, hanem el kell fogadni a bántást, de ha bántanak, akkor azt nem faarccal kell lereagálni, hanem a szenvedéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!