Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Meddig kell segítenem a hugomat?

Meddig kell segítenem a hugomat?

Figyelt kérdés

Szüleink meghaltak.Hugom akkor volt 11 éves. Mivel én már nagykorú voltam gyorsan munkát kerestem és vállaltam a nevelését. Az iskolát estin és levelezőn folytattam. Nehéz volt.

Most már hugom is 19 éves. Utolsó éves gimnazista. Még csak most kezdte az utolsó évet de már egyetemet pedzegeti. Örülök hogy tanulni akar vinni valamire,de most már szeretném élni én is a saját életem.

A párommal nem jön ki,mindig mondja huzzon el a szüleink házából nincs joga itt lenni. Adjon akkor lakbért neki. Holott a párom is dolgozik,bevásárol segít(ene) leckébe is,mindenbe. A felujitásokat ha csak én keresek meg se tudtuk volna csinálni. Ketten több mindent meg tudunk teremteni.

Most kiderült hogy babánk lesz. Hugomnak nem tetszik. A párom szülje az anyjához a gyereket,síró gyerek mellett hogy tanuljon! Kifogások állandóan.

A rokonok is azt mondják felelötlenek vagyunk,nem gondolok a hugomra,az egyetem is elvisz egy csomo pénzt hát még a kisbaba. A szüleim forognak a sírjukba mert elrontjuk a hugom jövőjét,egy p.na se ér többet a vérnél. A legvégén csak a hugom és és naradunk. Egyik se vállalta a hugom nevelését egyébként.

Én meg belefáradtam. Felvetettem az ötletet hogy adjuk el a szülői házat. Pénzt felezzük és mindenki élheti azt az életet amit szeretne.

De mit képzelek kisemmizem a hugomat. Ő a fele pénzből nem tud házat venni,iskolába jár. Elmegy a ház ára alberletre meg kajára. Én meg mivel ketten vagyunk tudok kezdeni vmit.

Meddig segítsem? Érthető ha már a saját életem szeretném élni? Mikor és hogyan mondjam meg hugomnak?

2020. szept. 6. 10:03
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
89%

Elmúlt 18 szóval innentől ő felel saját magáért

Kezdj el élni pihenni szórakozni

2020. szept. 6. 10:09
 2/31 anonim ***** válasza:
90%

Ülj levele beszélni! Felnőtt.

Fejezze be a gimit és úgy készüljön, hogy utána nem tartod el!

A házat adjátok el vagy fizesd ki a húgodat!

2020. szept. 6. 10:10
 3/31 anonim ***** válasza:
96%
A rokonoknak meg ha nem tetszik valami akkor léphetnek ők segíthetnek ők
2020. szept. 6. 10:10
 4/31 anonim ***** válasza:
96%

Vállaljon ő is munkát, ahogy te is megtetted, úgy menjen egyetemre. Rokonaid is beszállhatnak tesód támogatásába, ha az ész osztás ilyen jól megy nekik, adhatnak pénzt i kolira pl.

Nyilván szeretnéd élni a saját életedet, ez teljesen normális. Elismerés jár neked, mert a tesódról is gondoskodtál. Nem azt mondodm, hogy teljesen vedd le a kezed a tesódról, de máshogy kell csoportosítani az erőforrásokat.

2020. szept. 6. 10:13
 5/31 anonim ***** válasza:
75%

Sétálj el egy családjogban járatos jogászhoz, akár az önkormányzatba, és ott érdeklődj, mit vagy kötles biztosítani a testvérednek, mint gyám. Ha a húgod állmi gondozott lenne, akkor is joga lenne továbbtanulni, és ehhez kapna valami támogatást.

De arról szó sincs, hogy beleszólhasson, mikor lesz gyereked. Remélhetőleg jut neki egy külön szoba, annak szépen becsukja az ajtaját, és ha nagyon zavarja a gyereksírás szerz magának füldugót.

Küzdje be magát egy államilag finanszírozott egyetemi helyre, vegyen fel diákkölcsönt, kérjen kollégiumot, és tanuljon, szorgalmasan. Az árvaellátás is jár neki, 25 éves koráig, ha nappalin tanul.

A házból nyilván nem teheted ki, és szemétség lenne úgy eladni a házat, hogy a neki jutó összegből ne tudj a lakhatását megoldani. A kollégium nem lehet az állandó lakcíme.

2020. szept. 6. 10:24
 6/31 anonim ***** válasza:
79%
Ilyen ember nem lenne a húgom többet. Megkapná anyagilag ami jár neki, de látni nem akarnám...
2020. szept. 6. 10:27
 7/31 anonim ***** válasza:
91%
Osztom a többiek véleményét: na add fel a saját életed a hugod miatt. Fontos valóban,hogy ő a testvéred, de a párod lesz a gyermeked anyja, és szerintem ez legalább ugyanolyan fontos, sőt. A tesód pedig önzőnek tűnik az alapján, amit írtál. Ideje, hogy beszélj vele és megértse, hogy van saját családod és hogy ő is vállaljon áldozatot a saját boldogulása érdekében, ne csak tőled várja el.
2020. szept. 6. 10:32
 8/31 anonim ***** válasza:
80%
Elmúlt 18, nem a te felelősséged. Én alapesetben még az érettségiig támogatnám, viszont a visszataszító stílusa miatt a pároddal szemben ezt is kétszer meggondolnám, hiszen nemhogy hálás lenne nektek... Ne add fel a saját életed a hálátlan folyton nyavalygó húgod miatt. Beszélgess el vele. Te munkát vállaltál az iskola alatt, hogy magad ÉS ŐT eltartsd, ő meg nem bírja megtenni csak magáért.
2020. szept. 6. 10:38
 9/31 anonim ***** válasza:
68%

18 évesen már nincs gyámja.

El kell adni a szülői házat. Vagy beleegyezik, vagy kéred a bíróságon a közös tulajdon megszunteteset és ők majd kényszer értékesítik. Abból egészen biztosan nem vesz házat és bme megy egyetemre.

2020. szept. 6. 10:41
 10/31 anonim ***** válasza:
79%
A hugod egy hálátlan, önző pcsa. A kedves rokonoktól meg megkell kérdezni, hogy hol voltak akkor, amikor segíthettek volna neked pofázás helyett? Hidd el, egyből lapos lesz a lepcses szájuk utána.
2020. szept. 6. 10:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!