Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Meddig kell segítenem a hugomat?

Meddig kell segítenem a hugomat?

Figyelt kérdés

Szüleink meghaltak.Hugom akkor volt 11 éves. Mivel én már nagykorú voltam gyorsan munkát kerestem és vállaltam a nevelését. Az iskolát estin és levelezőn folytattam. Nehéz volt.

Most már hugom is 19 éves. Utolsó éves gimnazista. Még csak most kezdte az utolsó évet de már egyetemet pedzegeti. Örülök hogy tanulni akar vinni valamire,de most már szeretném élni én is a saját életem.

A párommal nem jön ki,mindig mondja huzzon el a szüleink házából nincs joga itt lenni. Adjon akkor lakbért neki. Holott a párom is dolgozik,bevásárol segít(ene) leckébe is,mindenbe. A felujitásokat ha csak én keresek meg se tudtuk volna csinálni. Ketten több mindent meg tudunk teremteni.

Most kiderült hogy babánk lesz. Hugomnak nem tetszik. A párom szülje az anyjához a gyereket,síró gyerek mellett hogy tanuljon! Kifogások állandóan.

A rokonok is azt mondják felelötlenek vagyunk,nem gondolok a hugomra,az egyetem is elvisz egy csomo pénzt hát még a kisbaba. A szüleim forognak a sírjukba mert elrontjuk a hugom jövőjét,egy p.na se ér többet a vérnél. A legvégén csak a hugom és és naradunk. Egyik se vállalta a hugom nevelését egyébként.

Én meg belefáradtam. Felvetettem az ötletet hogy adjuk el a szülői házat. Pénzt felezzük és mindenki élheti azt az életet amit szeretne.

De mit képzelek kisemmizem a hugomat. Ő a fele pénzből nem tud házat venni,iskolába jár. Elmegy a ház ára alberletre meg kajára. Én meg mivel ketten vagyunk tudok kezdeni vmit.

Meddig segítsem? Érthető ha már a saját életem szeretném élni? Mikor és hogyan mondjam meg hugomnak?

2020. szept. 6. 10:03
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem az jogos, hogy egyetemre akar menni, de segíthetnének a rokonok is, ha a szájuk jár...
2020. szept. 6. 10:51
 12/31 anonim ***** válasza:
84%
MAximálisan egyetértek a véleményekkel: engedd el a húgod kezét. Te megtetted, amit a tisztesség kívánt, de felnőtt. Igen, sz...r dolog 18 évesen kikerülni a anygvilágba támogató közeg nélkül, de nektek ezt dobta a gép. Kész, ebből kell gazdálkodni. Nem ő az egyetlen, aki anyagi okokból nem tud egyetemre menni, vagy nem úgy, hogy közben kitartják és él , mint Marci Hevesen! Amiatt, hogy ráadásul egy rohadt önző, hálátlan pi...csa, végképp levenném róla a kezemet, a rokonok meg tehetnek egy szívességet! Ha sajnálják, akkor tessék befogadni, támogatni! Nehogy már Te a saját életedet rendeld neki alá, és vetesd el a saját gyerekedet...Szépen is állnánk! Ülj le vele vbeszélni, hogy ez lesz és kész, meghideted a házat, vagy belemegy az eladásba, vagy a bíróságtól kéred - nyálván jóval áron alul - a közös vagyon megszüntetését. Választhat, de ez utóbbin csak veszíteni fog.
2020. szept. 6. 10:59
 13/31 anonim ***** válasza:
92%
Mi köze a rokonoknak meg -ig-, általában bárkinek az egyetemhez? Államilag támogatottra kell bekerülni. Van diákhitel, kollégium, diákmunka. Akarni kell
2020. szept. 6. 10:59
 14/31 anonim ***** válasza:
96%
Szóval felnevelted a húgodat, mert te már felnőtt voltál, mikor árvák lettetek. A húg már szintén felnőtt, de elvárná, hogy még mindig tartsd el? Ez már pofátlanság.
2020. szept. 6. 11:27
 15/31 anonim ***** válasza:
98%

Gondolom segítenétek is, ha nem utálkozna ennyire. Neked a saját életedre, és a gyereked életére kell koncentrálnod, szerintem megtettél mindent, ami elvárható volt tőled, sőt.

Rokonok meg olyanok, hogy okoskodnak mindenben, amíg tenni is kéne valamit, mert akkor felszívódnak.

Én azt mondom, hogy jó ötlet eladni a házat, költözzön lakásba belőle, még így is jobb helyzetben van, mint a legtöbb diák.

Neki az a terve, hogy te elmész a párod szüleihez, vagy vesztek fel kölcsönt külön házra, és ő eléldegél a szülői házban, mint hal a vízben.

2020. szept. 6. 11:42
 16/31 A kérdező kommentje:

Csak a páromat és a születendő picit küldené anyoshoz. Én maradhatok mert hát ő tanul és nem tudja fenntartani a házat meg magát miből eltartani.

Mondtam hogy én estin fejeztem be a gimit. Levelezőn munka mellett az egyetemet. De csak azt mobdja hogy ha anyáék élnének... meg adtam volna intezetbe ha teher nekem

2020. szept. 6. 11:45
 17/31 anonim ***** válasza:
88%
Ha anyáék élnének, akkor velük élnél kiscsillag, én meg a párommal, nélküled. Nem adtalak intézetbe, mert a húgom vagy, szeretlek és úgy gondoltam, felelősségteljes, normális emberre válsz, ha mellettem nősz fel és nem intézetben. Lehet rossz választás volt, hiszen egoista kis pitsava sikerült válnod.
2020. szept. 6. 11:48
 18/31 anonim ***** válasza:
94%

" Én maradhatok mert hát ő tanul és nem tudja fenntartani a házat meg magát miből eltartani. "

:DD

Az igen, nagyon önző egy ember a húgod.

Te feláldoztad lényegében a fiatalkorodat érte, hogy ne kerüljön nevelőszülőkhöz, és így hálálja meg.

2020. szept. 6. 11:48
 19/31 anonim ***** válasza:
73%
Mond meg neki, hogy ha nem kussol, akkor kap még egy gyereket is, amit nevelnie kell, hogy tudja meg hogy milyen sz@r volt neked. (A születendő gyereketekre gondolok) Igaz, hogy nem startból 11 éves, de na...
2020. szept. 6. 11:49
 20/31 anonim ***** válasza:
9%
Kamuszag
2020. szept. 6. 11:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!