Meddig kell segítenem a hugomat?
Szüleink meghaltak.Hugom akkor volt 11 éves. Mivel én már nagykorú voltam gyorsan munkát kerestem és vállaltam a nevelését. Az iskolát estin és levelezőn folytattam. Nehéz volt.
Most már hugom is 19 éves. Utolsó éves gimnazista. Még csak most kezdte az utolsó évet de már egyetemet pedzegeti. Örülök hogy tanulni akar vinni valamire,de most már szeretném élni én is a saját életem.
A párommal nem jön ki,mindig mondja huzzon el a szüleink házából nincs joga itt lenni. Adjon akkor lakbért neki. Holott a párom is dolgozik,bevásárol segít(ene) leckébe is,mindenbe. A felujitásokat ha csak én keresek meg se tudtuk volna csinálni. Ketten több mindent meg tudunk teremteni.
Most kiderült hogy babánk lesz. Hugomnak nem tetszik. A párom szülje az anyjához a gyereket,síró gyerek mellett hogy tanuljon! Kifogások állandóan.
A rokonok is azt mondják felelötlenek vagyunk,nem gondolok a hugomra,az egyetem is elvisz egy csomo pénzt hát még a kisbaba. A szüleim forognak a sírjukba mert elrontjuk a hugom jövőjét,egy p.na se ér többet a vérnél. A legvégén csak a hugom és és naradunk. Egyik se vállalta a hugom nevelését egyébként.
Én meg belefáradtam. Felvetettem az ötletet hogy adjuk el a szülői házat. Pénzt felezzük és mindenki élheti azt az életet amit szeretne.
De mit képzelek kisemmizem a hugomat. Ő a fele pénzből nem tud házat venni,iskolába jár. Elmegy a ház ára alberletre meg kajára. Én meg mivel ketten vagyunk tudok kezdeni vmit.
Meddig segítsem? Érthető ha már a saját életem szeretném élni? Mikor és hogyan mondjam meg hugomnak?
Gimi végéig, utána dönthet:
-Kap valamekkora összeget havonta a lakáshasználatért (itt ügyvéddel beszélnék, hogy kinek mi jár/felújítás/stb) és húzhat koleszba/marad otthon de akkor fizeti a rezsi+kaja ráeső részét, és viselkedik.
-Te húzol el onnan, de akkor ő fizet lakáshasználatért +minden egyebet.
-Kifizeted őt a házból/eladjátok.
Nem gondolnam ...
A hugaim es az ocsem hasonloan onzoek, pedig nekunk meg el az anyank.
Unokatesómnak 16 évesen meghalt az apja az anyja pedig elég keveset keres+5-en vannak testvérek. Most egyetemre jár és havi kb 110 ezret kap az államtól csak a szociális helyzete miatt. Az egyetemtől pedig szintén kap szociális támogatást+tanulmányi ösztöndíjat.
Szerintem egy teljesen árva is kap ennyit, a hugod simán mehet egyetemre, ahol kérhet pl kolit(10-20 ezer/hó), ha nagyon messze lenne vagy kicsit el szeretne tőletek szakadni.
A legjobb az lenne, ha leülnél vele higgadtan beszélgetni, hogy ez így nem mehet tovább, kicsit kapja össze magát, jön a baba, ez van, fogadja el, neked sem (volt) könnyű, de próbálod megérteni az ő álláspontját. A párodról szálljon le és az unokahugit is fogadja el, nem tud rajta változtatni.
Nézzetek együtt utánna a lehetőségeinek, szerintem egyáltalán nincs veszve az egyetem.
A hugod kapaszkodik beléd, mert te vagy az egyetlen rokona, az egyetlen támpontja.
Értelmesen beszéllned kellene vele, hogy továbbra is szereted és nem veszít el, de a viselkedésével el fog marni magától. Amúgy meg készüljn arra, hogy esetleg diákhitelt kell fölvennie vagy munka mellett egyetemet végeznie, mint sokezer más diáknak.
A rokonok meg tehetnek egy szívességet. Ha bajban eltűntek akkor ne ugassanak bele az életetekbe.
Adjátok el a házat, költözzetek el. Ő is megkapja a részét a pénzből, aztán megtanulhatja, milyen a felnőtt élet.
Felnőtt, nem vagy felelősséggel innentől kezdve felé.
Egy elkényeztetett, önző pitsa lett belőle, akit gondolom a kedves rokonok is körbeugráltak. Elvárja/elvárják, hogy eltartsd, ő diktáljon, minden az ő kedve szerint menjen, te pedig fogd a kezét élete végéig, és ne legyen életed.
Hol voltak akkor a rokonok, amikor támogatni kellett volna a húgodat? Gondolom akkor mindenki széttárta a karját, hogy nem tud segíteni, de belepofázni mások életébe könnyen tudnak.
Voltam hasonló helyzetben, en azt mondom, adjátok el a házat és a húgod menjen el dolgozni, tartsa el magát! Nem stresszelném a feleségem gyerekkel a hasában egy elkényeztetett p.csa miatt, aki rajtam élősködik. Ha nem akarja eladni a házat, akkor fizessen ki téged, úgysem tud, szóval kénytelen belemenni az eladásba.
Neked van saját családod, éld az életed, majd a rokonok támogatják a húgodat ha akarják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!