Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Valóban én lennék itt a hibás?

Valóban én lennék itt a hibás?

Figyelt kérdés

Van egy súlyosan autista öcsém, illetve én már évek óta nem élek otthon, de családomtól azóta is azt hallgatom, hogy nem kellett volna elköltöznöm, vele kellene inkább foglalkoznom.

Időközben megházasodtam, a családom pedig átállt arra, hogy most biztos a feleségem fontosabb, ezért nem nézek feléjük.. Már ott tartanak, hogy nem akarnak engem látni sosem, mert önző vagyok és ne is keressem őket soha, stb..

2021. nov. 4. 23:42
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
93%
Borzasztóan önző szüleid vannak, azért, mert az ő életük ráment az öcsédre, menjen rá a tied is? Nonszensz...Eszedbe ne jusson emiatt bármilyen rossz érzés! Az öcséd az ő döntésük, az ő felelősségük.Ha nekem ilyen családom lenne, én nem is bánnám, ha nem kellene a közelükbe menni többet. Mégis mennyire lehetsz nekik fontos,ha így beszélnek veled emiatt? Ááá, hagyd a francba őket, koncentrálj arra a családra, amit te választottál. A saját döntéseidért vagy felelős, nem a másokéért.
2021. nov. 5. 06:52
 12/22 anonim ***** válasza:
95%

Az öcséddel foglalkozni NEM a Te feladatod,mit hisznek,majd ott elsz velük egész életedbe,hogy vele foglalkozz? Nekem is van életed,és ez nem az,amit ők elkepzelnek.

Az egy dolog,ha segítesz valamibe,mert jószívű stb.

De nem erőltethetik rád!

Neked van igazad

2021. nov. 5. 07:04
 13/22 anonim ***** válasza:
90%

:((((

Őszintén sajnálom, hogy ilyen igazságtalanságot kell elszenvedned. Ez végtelenül szomorú.

Próbáld meg valahogy túl tenni magad rajta. Fel se tudom fogni egyes emberek hogy tudnak ilyen logikátlanul, kegyetlenül gondolkodni..

2021. nov. 5. 07:48
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy a saját családod a fontosabb, ez így van jól. Segítsd őket amennyire tőled telik, de ez ne menjen a saját családod rovására.
2021. nov. 5. 08:03
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
*neked is van életed bocsi
2021. nov. 5. 08:15
 16/22 anonim ***** válasza:
93%

Volt egy autista srác a házban. Az bátyjával meg az anyjukkal élt. Aztán meghalt az anyuka.

A bátyja otthonba adta az öccsét. Lett egy barátnője, vettek egy szép, új autót. Teljesen megváltozott az arca. Kisimult, mosolygós lett.

Nem szoktunk beszélgetni, csak összefutunk néha, és valakitől hallottam az otthonról, szóval nagyon külső szemlélő vagyok. Biztos nehéz volt meghozni ezt a döntést, de jól tette.

Anno karikás szemű, visszahúzódó srác volt, mára mosolyog, vidáman köszön, barátnőjével aranyosak együtt. A kocsit azért írtam, mert abból látom csak, hogy együtt dolgoznak az életükért, a közös dolgokért, és ez így van rendjén.

Szomorú ha a szüleid vádlón mondták, hogy a feleséged fontosabb. Persze, hogy fontosabb, ő a te szűk családod mostmár.

Amikor az én páromat vádolták ezzel, félszegen annyit mondott, hogy neem. xD

Persze neki is fontosabb a mi életünk, amit építünk, csak kiállni nem tud mellette. Nyugodtan húzd ki magad az értékrended miatt, becsülendő. És ez az élet rendje.

2021. nov. 5. 08:37
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Megmondom őszintén, ha soha nem lett volna párom, vagy párra kilátásom sem, akkor is menekültem volna otthonról a súlyosan(!) autista öcsém és a fura felfogású szüleim miatt.

És ezt tudatosítottam volna a szüleimmel is, hogy kizárólagos döntésem.

Beteg gyereket nevelni, esetleg ápolni hatalmas kereszt, de nem a te kereszted!

Te a saját gyerekedért leszel majd felelős, akármilyen is lesz.

2021. nov. 5. 10:17
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Egy régebbi kerdesnéll volt egy nő aki intezetbe adta a beteg gyereket. Na az milyen leugatast kapott. Amúgy igazad van a szuleidnek kellett volna gondolkodni.
2021. nov. 5. 10:25
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

eddig se téged akartak látni, hanem a kölyküket gondozó rabszolgát... örülj is neki, ha nem keresnek, az ilyen emberektől az ég kíméljen meg!

amúgy meg (ezt azért írom, mert mindenki, aki házirabszolgát keres, mert lusta kifizetni a munkádat, nagyon jó az érzelmi manipulációban), ha most te szorulnál gondozásra, és lenne egy öcséd, kérnéd tőle, hogy tegye tönkre az életét, halálodig maradjon egyedül, ne legyen soha se rendes munkája, se fizetése, szociális élete, és egész életed alatt csak téged tutujgasson? nem, nem kérnéd gondolom. öcséd se kérné, ha normális lenne, és lenne agya, hogy felfogja, mekkora rombolást végez mások életében a létével.

2021. nov. 5. 10:30
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem a te feladatod
2021. nov. 5. 12:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!