Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Valóban én lennék itt a hibás?

Valóban én lennék itt a hibás?

Figyelt kérdés

Van egy súlyosan autista öcsém, illetve én már évek óta nem élek otthon, de családomtól azóta is azt hallgatom, hogy nem kellett volna elköltöznöm, vele kellene inkább foglalkoznom.

Időközben megházasodtam, a családom pedig átállt arra, hogy most biztos a feleségem fontosabb, ezért nem nézek feléjük.. Már ott tartanak, hogy nem akarnak engem látni sosem, mert önző vagyok és ne is keressem őket soha, stb..

2021. nov. 4. 23:42
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
98%
ne is keresd oket. a testvered betegsege sajnalatos, de nem a te felelosseged, hanem a szuleide, hiszen ok vallaltak. hatalmas onzoseg lenne teged odalancolni, ne foglalkozz vele. nyilvanvaloan a feleseged es a majdani gyerekeid lesznek fontosabbak, az lenne a baj ha ez nem igy lenne
2021. nov. 4. 23:46
 2/22 anonim ***** válasza:
98%
Érzelmi zsarolás. Azt hiszik, hogy ha bűntudatot keltenek benned, akkor majd átveszed tőlük az öcséd miatti terheket (egyébként megértem, hogy reszketnek, hogy mi lesz vele, ha ők már nem lesznek, ezért akarják a te gondjaidra bízni, mégiscsak te vagy a legközelebbi rokona), de csalatkozniuk kell, mert te szó szerint veszed, amit mondanak, pedig ők nem ilyen lovat akartak.
2021. nov. 5. 00:19
 3/22 anonim ***** válasza:
96%

"Már ott tartanak, hogy nem akarnak engem látni sosem, mert önző vagyok és ne is keressem őket soha, stb.."

Egy gonddal kevesebb. Ilyen családdal ki akarna találkozni?

Nem, nem te vagy a hibás, kérdező.

2021. nov. 5. 00:38
 4/22 anonim ***** válasza:
92%
Most azt várnák el, hogy ne legyen saját családod stb, hanem maradj inkább helyette otthon, jó ez már múlt időben amx, de azért elég kegyetlen elvárás.
2021. nov. 5. 01:22
 5/22 anonim ***** válasza:
95%
Emiatt még én kérlek, hogy ne érezd magad szarul. Az öcséd állapota valóban szomorú, de nem kötheted hozzá az egész életed. Nem a te dolgod, ez nem valami sz@r szappanopera, ahol a protagonista feladja az egész életét a beteg szerette miatt.
2021. nov. 5. 01:25
 6/22 anonim ***** válasza:
93%
Nem a te felelősséged ez a dolog, ne rontsd el az életedet. Felejtsd el őket, törődj a saját családoddal.
2021. nov. 5. 04:27
 7/22 anonim ***** válasza:
94%
Jól is néznénk ki, ha nem a feleséged lenne a fontosabb. Bakker. Végre egy férfi, aki nem tol mindenkit a felesége elé a fontossági sorrendben.
2021. nov. 5. 04:28
 8/22 anonim ***** válasza:
95%

Nekik biztosíték kell arra az esetre, ha ők nem tudják vagy nem akarják már ellátni az öcsédet, neked viszont nem feladatod ezt ellátni, főleg nem a saját életed kárán. Ha a te gyereked lenne ilyen beteg, őt nem illene elhagynod, de az öccsédet a szüleid vállalták.

A jövőre nézve viszont érdemes előre gondolkozni és időben keresni megoldást arra az esetre, amikor a szüleid bármilyen okból már nem képesek ellátni őt. Ezt intézhetitek együtt, ha te is úgy gondolod, de ennél nagyobb részt pofátlanság elvárni tőled.

2021. nov. 5. 05:24
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
Van autista gyermekem,még egészséges is. De soha eszembe nem jutott volna az,hogy egyik életét feláldozzam a másik miatt. Amit lehet,megteszek,hogy nyugodt szívvel hagyjam itt őket,de hogy mi lesz a jövőben,ezt senki sem tudja még. Nekem pl most fejlesztő iskolába jár,még csak 8 éves. És lehet,kegyetlenül túnik,de már most nézegettem a számára olyan otthonokat,ahol
2021. nov. 5. 06:36
 10/22 anonim ***** válasza:
90%
Sajnos Magyarorszàgon szinte elvart, hogy gondozd apold menjen ra az eleted mert csaladtag.
2021. nov. 5. 06:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!