Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Valóban én lennék a hibás?...

Valóban én lennék a hibás? Igaz barát az ilyen?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Azért írok ide, mert nem tudom mit kezdjek a helyzettel. Van egy barátnőm, akivel egy osztályba jártunk mikor gimisek voltunk és az érettségi óta tartottuk a kapcsolatot. Ő ment egyetemre én pedig egy másik képzésre. Mióta jár egyetemre gyakran váltogatja a pasijait. Főleg külföldi férfiakkal kavar állandóan, de nem is ez a lényeg.

Pár hete összevitatkoztunk, mert vele akkor valahogy szakított az egyik újabb külföldi pasija és elhívott engem meg még pár barátnőjét egy buliba viszont én nem akartam menni, mert mikor én hívtam valahova a barátnőmet ő sosem jött el. Mikor pár éve volt születésnapom, akkor 3 barátnőmet hívtam meg köztük őt is és a másik 2 lány eljött ő pedig nem. Írkáltam neki messengeren, hogy mikor jön vagy jön-e egyáltalán és direkt nem válaszolt. Ugyanezt eljátszotta egyszer szilveszterkor is. Elhívtam egyszer hozzánk is karácsony környékén, hogy jöjjön el egy kicsit hozzánk és beszélgetünk vagy megnézünk egy filmet, de akkor is felültetett. Hívtam idén is nőnapi buliba, de oda se jött el végül egy másik barátnőmmel mentem el. Augusztusban is hívtuk buliba én meg egy másik barátnőm, de oda se jött el. A másik barátnőm hívogatta telefonon, én írtam neki messengeren, de a hívásokra és az üzenetekere sem reagált és persze a bulira se jött ahova hívtuk. Szóval ő soha sehova nem jött el ahova hívtam ő mégis elvárta, hogy ha ő hív el valahova akkor azonnal ugorjak én hülye meg ugrottam is. Én elmentem a szülinapjára, elmentem a bulikba ahova hívott, de egyszerűen belefáradtam, hogy mindig én megyek, én utazok ő meg sosem képes megerőltetni magát azért, hogy találkozzunk és gyakran éreztem azt, hogy ha én nem mennék, akkor nem is találkoznánk egyáltalán. Egy idő után akárhova hívott én sem mentem el ugyanazt csináltam amit ő és ez persze nem tetszett neki. Mikor utoljára hívott egy buliba szintén nem mentem el. Eleinte azt mondta, hogy oké ha nem akarok menni, akkor nem erőlteti majd pár nap múlva nagyon durván kiosztott, hogy én sosem akarok menni sehova. Én meg hozzávágtam, hogy ő mindig felültetett, akárhova hívtam sehova nem jött el, direkt nem válaszolt az üzenetekre, akkor én miért ugráljak állandóan oda ahova ő hív. Erre az volt a válasz, hogy én mindig csak itt a környéken akarok lenni, sosem mondom azt, hogy menjünk el pl Budapestre vagy Pécsre vagy valami kiállításra vagy fürdeni ő meg itt a környéken nem fog jönni sehova, mert itt begyöpösödött nyomorékok vannak. Hát bocsi, hogy nekem nincs pénzem arra, hogy én állandóan utazgassak. Különben sem értem mit képzel magáról, hogy ilyen jelzőt használ másokra, hogy begyöpösödött nyomorék. Ők elég jól állnak anyagilag minden évben mennek valahova külföldre nyaralni és egyszerűen nem érti meg, hogy nem mindenkinek van erre pénze, hogy állandóan utazgasson főleg ebben a vírusos helyzetben. Ráadásul nem magától érte el ezeket a dolgokat hanem a szülei pénzén utazgatnak. Utána még el is kezdett sértegetni elég durván, hogy nekem semmi életem nincsen és milyen gáz vagyok. Igaz, hogy az utóbbi időben nem nagyon megyek sehova, de azért, mert itt ez a járvány egyébként én is gyakran mentem ide-oda. Szóval átment az egész sértegetésbe és nagyon megbántott azokkal amiket írt és azóta nem is kommunikálok vele. Ráadásul úgy éreztem, hogy a legutóbbi buliba azért hívott engem ennyire meg a többi barátnőjét, mert dobta a pasija és most kellenek a barátnők. Bezzeg mikor még együtt volt azzal a fiúval, akkor napokig nem volt képes visszaírni. Mikor szakítottak akkor minden percben tudott keresni.

Mit gondoltok erről a helyzetről?

2020. nov. 30. 11:54
 1/4 anonim válasza:

A barátnőd (ne haragudj, hogy ezt a szót használom) egy patkány. Undorítónak tartom ezt a viselkedést, a díváskodást. Biztosan nem volt ilyen régebben, de sajnos az emberek változnak( közhelyes, de trú) és ez ellen te sem tudsz mit tenni. Az, hogy te ezt eddig tűrted számomra hihetetlen,mert én olyan típus vagyok,aki odab*ssza a másik félnek, ha valami nem tetszik. Nem értem miért nem mondtad el neki korábban, hogy bánt téged az, ahogy hozzád viszonyul. Szerintem ez egy ékes példája a mérgező kapcsolatoknak. Nekem is volt egy, a te barátnődhöz hasonló barátnőm. ( bocsi a szóismétlésért) Mi is kicsi korunk óta ott voltunk egymásnak, majd szintén suliváltás és ő is totál más lett. A mi barátságunk ezek után nem tartott sokáig.

Az egyetlen, amit tudnék neked tanácsolni, hogy szerintem engedd el a csajt. Kétlem, hogy megérdemelne ;)

2020. dec. 1. 18:57
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! Nem az volt a célom ezzel, hogy őt lejárassam csak kíváncsi voltam, hogy mások külső szemmel hogyan vélekednek erről.

Én is úgy érzem, hogy sokat tűrtem. Nem akarom már a társaságát. Meg amúgy munkát keresek pár hónapja és feszt azt mondta, hogy másik városba is nézzek munkát. Viszont én itt a közelbe akartam nézni melót, mert ha messzebbre mennék sok pénzem elmenne az utazásra vagy albérletre vagy mindkettőre. A fizetésem nagy része ezekre menne el. És nem tudta felfogni. Ő azt hajtogatta, hogy én azért nem megyek másik városba dolgozni, mert én attól félek, hogy mi lenne velem egy masik városban a szüleim nélkül meg tanuljak meg a szüleim nélkül élni, holott ennek semmi köze a szüleimhez. És ezt pont ő mondja, aki nemrég dicsekedett, hogy milyen sok pénzt kapott az apukájától (külföldön dolgozik az apja). Meg azt mondta, hogy már költené is el a pénzt amit az apja adott neki... Ő állandóan utazgat a családjával nagyon sok helyen volt már pl Egyiptom, Tunézia, Görögország, Olaszország meg egy csomó helyen és ezzel vág fel állandóan, hogy ő milyen helyekre eljut a facebookja utazgatós képekkel van tele, de ezt nem magának köszönheti hanem a szüleinek ugyanis velük megy meg a hugával így gondolom a szüleik fizetik. És akkor ő mondja, hogy ne támaszkodjak állandóan a szüleimre.

Meg amúgy a többi barátnőjével is ezt csinálja. Januárban volt a szülinapja és csinált ott náluk a házukban egy szülinapi ebédet és elhívott engem meg még más barátnőit is és amíg nem ért oda a többi lány folyamatosan kibeszélte őket főleg az egyiküket pedig azzal a lánnyal van állandóan folyton elhívja bulizni meg mindenhova egy csomó közös képük van sokat lógnak együtt és állandóan kibeszéli őt elég durván, hogy milyen idegesítő meg milyen pofátlan. Aztán mikor a többi lány is megjött adtak neki ajándékot, ami egy ilyen kis poszter volt amit kitudott rakni a szobájába és a poszteren a közös képeik voltak rajta ezt így közösen adták a barátnői és ott előttük eljátszotta mennyire tetszik neki majd mikor elmentek a lányok elkezdte fikázni a posztert, hogy milyen gáz és ezt ő biztos nem rakja ki itthon a szép szobájába ő ezzel nem fogja a szobáját elcsúfítani. Pedig szerintem egy tök kedves gesztus volt a barátnőitől.

Bocsi csak ezek most kijöttek belőlem...

2020. dec. 1. 21:33
 3/4 anonim válasza:

Amiket most leírtál azok egyre jobban csak azt erősítik meg bennem ,hogy hihetetlenül magaslóról beszél a baratnőd. Úgy látom,hogy most telt be neked a pohár amin őszintén egyáltalán nem csodálkozom.

Szerintem ebben az esetben az lenne a legjobb ,ha hagynád ezt a barátságot,mert ez így hosszútávon csak mégjobban az őrületbe fog kergetni.. Remélem tudtam segíteni:)

2020. dec. 1. 22:44
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Én is úgy gondolom, hogy hanyagolom mostantól.
2020. dec. 2. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!