Kikészítenek a családi összejövetelek a bátyám miatt?
Sajnos nagyon rossz a viszonyom a testvéremmel. Kiskorom óta megnyomorít, próbál maga alá rendelni és már gyomorgörcsöm van a közelségétől is. Teljesen kizártam az életemből, de az ilyen családi összejöveteleken muszáj látnom. Volt, hogy már kikötöttem, hogy vagy én megyek, vagy ő, de én lettem hisztisnek elkönyvelve. Nem érti a család, nem veszi észre ahogy lelkileg folyton nyomorít.
Most lesz a nagypapám 90. születésnapja. Ki nem hagynám. De sajnos jön a testvérem is.
Szombaton fogunk étterembe menni, de már előre gyomorgörcsöm van.
Mindig magát fényezi, engem meg lehúz.
A magánéletenben vájkál (miért lakunk még az anyósoméknál, miért nincs diplomám, miért nincs még gyerek a férjemmel).
Ezeken felbuzdulva az egész család engem kezd el faggatni. A diploma és a gyerek fájó pont számomra. A gyerek nem jön össze, pedig szeretnénk, a diploma meg hosszú sztori. Nem vagyok buta, sőt...
De nehezített körülmények, évekig tartó rossz állapot miatt nem kezdhettem el az egyetemet, a középiskolát is alig fejeztem be.
Mindig megkapom a testvérem vezényszavával, hogy én vagyok a szerencsétlen, aki 28 éves nő létére semmit sem tud felmutatni.
Majd a következő körben az ő fényezése következik. A hiper-szuper lakása amivel egy életre eladósította magát. De baromi büszke rá.
A lehetetlen munkamániája és a magas fizetése...
(Kár, hogy 30+ éves pasi létére egy elhízott, feltehetően szűz, társas kapcsolatra képtelen, pökhendi tuskó)
Gondolom ha ezt a szemébe mondanám, akkor én lennék kikiáltva obszcén bunk0-nak.
Na de most, hogy kiírtam a lelki sérelmeimet: Mit lehet tenni ilyen helyzetben?
Nem a családi ebédeket akarom mellőzni, hanem őt. A családom sajnos nem érti meg, hogy miért utálom. Mindig azzal jönnek, hogy ne legyek ilyen.
Igen...minek megyek el.
A papám miatt. A papám amúgy sosem bántott, szegény már a világát sem tudja nagyon, ha nem kísérnék az étterembe sem találna oda.
Na ő nem is avatkozik bele.
Csak sajnos a többieket is el kell viselnem.
Egyszer kell leordítani a fejét és egy oltári nagy cirkuszt rendezni. Aztán majd nem csinálja többet.
Párod helyében már helyre raktam volna mindenki előtt.
Ilyen témákat nem értem, hogy tud előhúzni újra és újra.
Miért nincs diplomád?
Tudod miért, vagy nincs és kész, lapozzunk.
Miért éltek anyósodéknál?
Mert jól kijövünk és nem akarunk eladósodni 30 évre vagy saját házra gyűjtünk, tudod tesó olyanra, aminek nemcsak az erkély fele az enyém tíz év hiteltörlesztés után.
Miért nincs gyerek?
Tudod miért nincs és ez fájó pont nekem, vagy nincs és kész,vagy visszakérdezni, hogy neked miért nincs.
Amúgy miért kell a közvetlen közelébe ülnöd? Beszélgess azzal a 3-4 emberrel aki melletted ül és nem tud csesztetni messziről.
A bátyád egy toxikus személy. Nagyon jól látod, hogy téged lehúz, magát fényezi, de tudod-e miért? Mert egy szerencsétlen nyomoréknak érzi magát, így akarja erősíteni az önbizalmát, hogy föléd kerekedik. 12.24-es írta jól, hogy ha hevesen reagálsz, annak örül, mert úgy érzi, telibe talált. Akármilyen bicskanyitogató is, meg kell őrizni a nyugalmat, meg kell próbálnod derűt sugározni, őt ezzel lehet kihozni a sodrából. A legfontosabb: soha, soha, de soha ne magyarázkodj! Ezzel kvázi elismered, hogy jogosan turkál a magánéletedben. Egy beszélgetésben mindig az az irányító, aki kérdez, főleg, ha ilyen felelősségre vonó jellegű a kérdés. Soha nem szabad magyarázkodni! Kérdéssel válaszolj (azaz vedd át tőle az irányítást!) Pl.: Miért nincs diplomád? - Ez miért érdekel? Vagy: Mi a szándékod ezzel a kérdéssel? (Ezt a "mi a szándékod" kérdést nagyon jegyezd meg és használd, ezzel tudod leleplezni, megszégyeníteni, ugyanis egyértelmű, hogy aki így piszkálódik, azt nem a jószándék vezeti. Ha mégis azt mondja, hogy jószándékból, aggódásból kérdezte, akkor válaszolj vissza azzal, hogy "Ha a jószándék vezérelt, akkor áruld el, ez a megjegyzés hogyan segít rajtam? Jobb lesz tőle az életem, hogy ezt kell hallgatnom tőled?" "Szerinted volt értelme ezt megkérdezni?" Ha kérdez, mindig ez legyen a taktikád, visszakérdezni. (Miért kérdezed? Mit akarsz ezzel? Milyen szándék vezérel?) Ha megállapítást tesz, akkor azonnal tedd nyilvánvalóvá, hogy az nem egy örökérvényű igazság, hanem az ő kis szánalmas véleménye, ami semmiképpen sem előrébb való a te véleményednél.
Pl. "Milyen szánalmas, hogy még az anyósnál laktok." Te: "Ez a te véleményed, én nem így látom. Egyébként mi volt a szándékod ezzel a megjegyzéssel?" (Szubjektívvé alakítod a megjegyzését, majd átveszed az irányítást.) "Milyen rossz, hogy nincs még gyereked." Te: "Neked rossz? Vagy ha nem, miért mondtad? Ez mióta a te problémád?" Pár ilyen lehetőséget pörgess végig a fejedben, írogasd le magadnak, hogy hogyan dobod vissza a labdát, derűsen, de kitartóan és következetesen. Meglátod, az őrületbe fogod kergetni. Ideges lesz, esetleg azt mondja: "Miért kötekszel?" Te: "Ne értem. Szerinted kötekszem? Mert szerintem nem. Szerintem inkább te kötekszel. Miért kérdezel ilyeneket? " Bármelyik családtag beáll mellé a sorba, hasonló taktikával szereld le. Meglátod, ha nem elég okosak ahhoz, hogy időben abbahagyják, agyvérzést fognak kapni. Te meg ahogy látod, hogy beválik, egyre magabiztosabb leszel.
Elmentel kajalni veluk? Ment a ferjed is?
Esetleg ot uszitsd ra.
Amugy a batyad tenyleg undorito lehet es lehet tenyleg szuz es elhizott tusko :D mondd a szemebe hogy egy elhizott dagadt 30+ os szuz kisfiu! Es hogy tudod h no sose nyulna hozza.
Ezutan bekussol az asztal tulszelen.
En anno..szep emlek..bar barom vagyok h elnezest kertem....banom h elnezest kertem 1x de nagybatyam feleseget osztottam ki aki nekunk szologatott be. Anyunak (aki a sogornoje) es nekem (a ferje unokahuga vagyok). Kozoltem vele h nekem ne ugasson o csak egy vendeg a mamamnal (az anyosa neki mamam) es hogy a nő neve ott kuss. Es takarodjon el ha nem tetszik ne ugasson es anyam meg egyszer ne cseszegesse mert en logatom ki a masodikrol.
NA ezutan eltakarodott a klánunk fele... Nagybatyam..a kolkei..ez a no aki szulte oket. Es azota nem beszelunk.. 5 eve :D es semmit se banok!
Persze mamam beszel veluk meg anyukam neha. En nem. Es nem izgat h ellenem hangolta az unokatesoim.
Az a no...cseszegette anyut hogy o nem jo anya..nem jol foz..nem jol stb stb. Nekem ugatott hogy semmi se jo stb. Es a 200. alkalommal betelt a pohar. Kb 200.alkalommal.
Mondd meg neki Te is! Nem veszitesz! Bennem is volt ez a jaj...majd en leszek a rossz. NA ES? :D
AZOTA IS en vagyok a rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!