Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Másnak is ilyen volt a gyerekk...

Másnak is ilyen volt a gyerekkora?

Figyelt kérdés
A testvéremnek a mai napig nem lehet elmondani,hogy milyen filmet szeretek,ki tetszik (filmszereplő) mert egyből elhordja mindennek nem csak a személyt hanem a filmet is. Kiskoromban is rejtegetni kellett előle mindent szinte volt,hogy papírdarabra írtam a filmsztár nevét és hordtam mindenhová.. Nem lehetett vele ezeket megbeszélni, és a mai napig sem az én párom(volt) csúnya semmirekellő,fujfuj. Vagy ha nézem pl a kedvenc filmem úgy kell kitörölni az előzményekből mindent hogy ne is gyanakodjon,hogy néztem a filmet. Én érzem magam kellemetlenül ha lebukok pl... Ciki?

2021. okt. 27. 15:43
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
94%

Akármi legyek, ha értem, mit akarsz.

De ha ettől boldog vagy: engem is kiröhögött a tesóm, amikor 12 évesen szerelmes voltam a DiCaprióba. Mondjuk a lelkem nem tört miatta darabokra.

2021. okt. 27. 15:49
 2/23 anonim ***** válasza:
96%
Öööö hány évesek vagytok?
2021. okt. 27. 15:59
 3/23 anonim ***** válasza:
96%
Nem, mi normális családban nőttünk fel.
2021. okt. 27. 16:03
 4/23 anonim ***** válasza:
95%
És téged még mindig az érdekel, hogy a testvéred mit mond/gondol? Hu, jó elnyomott személyiséged lehet.
2021. okt. 27. 16:23
 5/23 anonim ***** válasza:
98%
Ne foglalkozz azzal mit mond a testvéred.Jól elnyomhatott ha meg mindig ilyen hatással van rad
2021. okt. 27. 16:29
 6/23 anonim ***** válasza:
87%
?????
2021. okt. 27. 16:54
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Hát, akkor ne mondd el neki!
2021. okt. 27. 17:24
 8/23 anonim ***** válasza:
72%
Nem, hála a Jó Istennek nincs testvérem.
2021. okt. 27. 17:35
 9/23 anonim ***** válasza:
88%
Minek mondod el akkor?
2021. okt. 27. 17:37
 10/23 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

Nem, de én sem normális családban nőttem fel. A kérdező kora irreleváns, ilyen konfliktusokat sokan hordoznak testvérrel kapcsolatban a huszas-ötvenes éveikben is.

A testvéred viselkedése nagyon kritizáló, a rosszindulatú értelemben, és hogy ő nagyon sértett/mérgező(/nárcisztikus?) lett.

A dolog hátterében sok minden lehet. A legvalószínűbb, hogy nem segítettek neki feldolgozni a testvér (te) érkezését, azaz a testvérféltékenységet (vagy tényleg nárcisztikus).

Lényeges megértened, hogy te erről nem tehetsz, ez nem a te bűnöd. Jogod van a saját ízlésedhez és a véleményedhez épp annyira mint neki, és hogy ő a véleményét neked/rólad ne sértő módon közölje.

A határaid megvédését sajnos csak "erőszakkal" tudod megtenni. Azaz a tesód kirohanásaira határozott és udvarias elutasítással, kikéréssel reagálsz, amíg bocsánatot nem kér/elfogadja véleményedet (még sokáig nem fog), vagy ő maga ki nem hátrál a helyzetből vagy el nem pattan egy ér az agyában. Az, ha kikerülöd a helyzetet, azaz nem nyilvánítasz véleményt stb. mérgező, mert akkor egyrészt a tesód győztesnek hiszi magát, másrészt a közös környezetetekben (család, iskola, stb) a te véleményed nem kap helyet, nem veszik figyelembe, harmadrészt ehhez tudat alatt hozzászoksz, rombolja az önbizalmadat, ami minden másra kihat.

Ha nem akarsz a tesóddal a családban ilyen konfliktusokat felvállalni, akkor más helyeken/tevékenységekkel kell sok időt töltened, emberi elfogadást és sikerélményt gyűjteni, hogy az otthoni mérgezést ellensúlyozni tudd.

2021. okt. 27. 17:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!