Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Másnak is rossz gyerekkora...

Másnak is rossz gyerekkora volt? Túl tudta tenni magát rajta?

Figyelt kérdés
Én egyszerűen nem tudok rajta túllépni és felemészt. Pedig már 30 éves vagyok és végre van családom aki szeret, csodálatos gyermekem van és még mindig a múlton rágódom és a sebeimet nyalogatom :(
2011. ápr. 30. 12:33
 1/10 anonim ***** válasza:
29%
mennyirevolt rossz gyerekkorod?
2011. ápr. 30. 12:39
 2/10 anonim ***** válasza:
85%
Ne a múltat nézd tudom hogy nehéz elfelejteni de gondolj arra hogy van egy szép családod és hogy szeretnek.
2011. ápr. 30. 12:40
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

szia!

Azt hiszem rengeteg mindenkinek volt rossz gyerekkora és véleményem szerint senki sem tudja túl tenni magát rajtuk.

Ami tud segíteni, ha megprobálod elfogadni a tényeket.HIába harcolsz megtörtént.Én úgy "győztem" le hogy úgy viselkedem velük ahogy ők velem.Nem vagyok ellenséges, de szeretni sem tudom már őket.Közömbösség azt hiszem ez a megfelelő szó!Igyekezz jobb lenni a szüleidnél, a gyermekedet úgy neveld ahogy te nem nőhettél fel!Ne keresd a miérteket,mert nem kapsz sosem választ.Senkitől.

2011. ápr. 30. 12:41
 4/10 A kérdező kommentje:
12:39 nem részletezném, eléggé kaki volt. testvérem nem bírta, ő öngyilkos lett
2011. ápr. 30. 12:43
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
pszichológus? lehet nem ártana, ha ennyire nem tudsz a dolgokkal megküzdeni
2011. ápr. 30. 12:44
 6/10 anonim ***** válasza:
88%
Szia sorstárs. Nekem pontosan 33 év és a férjem szeretete kellett hozzá, hogy nagyjából túltegyem magam a szüleimen. Nálunk nem egyszerû "nemfigyelnekrámeléggé" téma volt, hanem konkrétan néha szinte életveszélyben voltam, szexuálisan is bántalmaztak, mondom, mindezt a tulajdon apám, anyám tudtával... Azt javaslom, ha még nem tetted meg, menj el most pszichológushoz, kineziológushoz, én csak 31 évesen fordultam külsô segítségért, addig titkoltam és szorongtam, de már bánom, azonnal ezt kellett volna tennem, miután (16 évesen) elköltöztem otthonról. Azóta megszûntek a rémálmaim, feloldódott bennem rengeteg régi gátlás, mostanra ott tartok, hogy anyámnak (úgy-ahogy) meg tudom bocsátani a dolgokat, apám már régen meghalt, vele szerencsére nem kell foglalkoznom, de a lényeg az, hogy egyedül nem sikerült volna mindezt elérnem, kellett a segítség. Persze idôrôl-idôre még mindig elönt a szomorúság, vagy a düh, ha arra gondolok, mi lett volna, ha normális családba születek, akik nem hátráltatnak minden lehetséges módon az életben... de ilyenkor szoktam azzal nyugtatni magam, hogy akkor nem ismerhettem volna meg a férjemet, aki nélkül csak "félember" lennék. Mostanáig gyereket sem mertem vállalni, féltem, hogy rossz anya leszek, pontosan a kiegyensúlyozatlanságom és a depresszióm miatt, de lassanként túl tudok lépni saját magamon. Øszintén kívánom, hogy neked is sikerüljön mindez, hogy el tudd engedni a dühöt, a fájdalmat, és ne szégyellj többé semmit, mert bármit is tettek veled, az NEM A TE HIBÁD VOLT.
2011. ápr. 30. 12:55
 7/10 anonim ***** válasza:
89%

Szia!

Nekem is f@s volt a gyerekkorom, vagyis csak 13 éves koromtól fogva. Addig nagyimék neveltek, ott nagyon jó dolgom volt! Aztán átkerültem anyuékhoz. Nevelőfaterom volt, aki ütött-vágott minket, szexuálisan molesztált, csak bizonyos feltételekkel engedett el bulizni vagy át a nagyimékhoz látogatóba! Sajnos senki(!) nem volt mellettünk, mindenki félt nevelőfateromtól, senki nem segített kikerülni a borzalomból! Ez így ment 4 évig, aztán anyukám összeszedte a bátorságát, és minket az öcsémmel, és egy kiadós verés után elmenekültünk otthonról! 1 évig éltünk anyaotthonokban, aztán albérletben 4 évig. Egy nap kaptuk a hírt, hogy nevelőfaterom feldobta a pacskert. Így tudtunk csak visszamenni a saját lakásunkba! Senkinek nem kívánom a sok borzalmat, megaláztatást, verést.. stb.

És, hogy válaszoljak a kérdésedre, igen, fel tudtam dolgozni idővel. Sokszor eszembe jutottak dolgok, sokat sírtam is, de sikerült! Magam sem tudom, hogy hogyan, és az is csak szerencse, hogy egészséges szexuális életet tudok élni, nem lettem lelkileg nyomorék, és nem undorodtam meg a férfiaktól! Nem segített se pszichiáter, se senki, magam dolgoztam fel!

De ha Neked nem megy egyedül, ne szégyellj segítséget kérni! Nem élheted le így az életed!

Sok sikert kívánok Neked! Remélem sikerül feldolgozni a történteket!

2011. ápr. 30. 12:56
 8/10 anonim ***** válasza:
87%
Valóban, egy pszichológus sokat tud segíteni abban, hogy szembenézz a múltaddal, és fel tud dolgozni.
2011. ápr. 30. 12:57
 9/10 anonim válasza:
82%

Szija:)

Az előzők nagyon jókat mondtak,és tényleg nem a te hibád az egész.A pszichológus tényleg sokat segítene,de nekem az is szokott kicsit,ha kiírom magamból a problémákat.Írd le mit érzel,hogy mi játszódik le benned,kire haragszol leginkább,mit szeretnél legszívesebben tenni....egyszerűen mindent. Esetleg a pszichológusnak is megmuathatnád,sok mindent meg tud állapítani,már eleve a kézírásból is.Elengedni ezt az egészet nagyon nehéz,talán azzal is próbálkozhatsz,ha elégetsz,eláztatsz az esőben valamit,ami a sok rosszat szimbolizálja számodra,vagy elengetsz egy lufit,és nézed,ahogy örökké eltűnik a messzeségben.:)

Lehet,hogy ez nem segít annyira,de egyszer valaki azt mondta,hogy " A múltat nem változtathatod meg,de a jövőt igen.Ha a múlttal feladatod volna,akkor,hogy hátrafele tudj nézni hátul is lenne szemed.(...)A múlt nem számít,a jövő pedig ebben a pillanatban kezdődik.":)

2011. ápr. 30. 13:34
 10/10 anonim ***** válasza:
38%

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Ez az én történetem.Én sem tudom feldolgozni, de próbálom.Sok sikert!

2011. ápr. 30. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!