Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másnak is nehéz gyerekkora volt?

Másnak is nehéz gyerekkora volt?

Figyelt kérdés

Egyedüli gyermek vagyok, elégé későn születtem. Anyum, 39évesen szült engem, apum ekkor 50 éves volt. Nem voltunk egy gazdag család de ami kellett megvolt nekünk, voltak állataink is sok kacsa,tyúk és disznó is. Minden rendben lett volna, ha anyumnak nem lett volna gondja az alkohollal.

Zúgivó volt, apum se tudott rá hatni hogy ne igyon. Annyira le tudott részegedni,hogy szószerint kiütötte magát ráadásul gyógyszereket is szedett, mindig rázogatni kellett hogy magához térjen... voltak jó pillanatai is ,iskola után szigorúan tanult velem, gondoskodott rólam, szeretett nagyon ahogy én is őt.

Mikor tíz éves voltam megtörtént a baj, épp haza értem a suliból anyum éppen főzött mikor egyszer csak rosszul lett , elkezdett szájából és orrából is folyni a vér, sajnos a mentők se tudták már újraéleszteni. Az orvos azt mondta az alkohol vihette el.

El se telt egy hét és megjelent a nagymamám akit sose láttam, elmondta hogy van még 3 idősebb testvérem akiket ő nevel mert anyum elďobta őket magától. Elköltözött tőle mert nem engedte hogy részegen otthon fetrengjen.

Idővel megtudtam hogy apum mikor találkozott vele anyum koszos romák közt élt és úgymond nekik volt a csicskájuk , apum meg elhozta őt onnan.

Sose értettem hogy nem tudott volna rá hatni senki se. Akárhogy. Volt mikor a kinyithatós kanapé ágyneműtartójában találtam meg a borosüvegeket. Csak 10 éves voltam de én se tudtam megmagyarázni anyumnak hogy ne igyon.

Miután meghalt, a nagyim felajánlotta hogy költözzek hozzá és megad nekem mindent, de nem akartam otthagyni apumat így vele maradtam. Az se volt egy álom, mert apum odahozott hozzánk egy romanőt és annak a gyerekeit. Leélték a házunkat teljesen, minden állatot el kellett adnunk, gyümölcsfáinkat kivágni hogy legyen tüzelőnk, régi sparhelttal fütöttünk és mindent szégyeltem, ami körülöttem volt.

Mára már van feleségem, rendes munkahelyem és saját házam, persze apum is velünk él. Sose hagynám magára, felnevelt ahogy tudott de szeretetett nem nagyon adott.

Szóval nem volt egyszerű gyerekkorom. A mai napig nem tudom miért ivott ennyit anyum? Mi vitte rá?

Mindig szomorú vagyok ha jön a halottak napja mert huszonévesen nem anyumhoz kéne a temetőbe járnom hanem mellettem kéne lennie. De nincs mert fontosabb volt neki az ital.

2020. okt. 17. 16:42
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
92%
Nekem apám idegbeteg lett kiskoromban, de nem engedte magát kezelni, a jog ilyen, évek alatt mellette anyám is idegbeteg lett, ős sem engedte kezelni magát, nagyszülők iszákosak voltak, senki sem volt, akire támaszkodhattam volna lelkileg. Később sem voltam képes már megbízni senkiben, azt tapasztaltam, hogy a szerelmi kapcsolatok bármelyik pillanatban felborulhatnak, abban sem bíztam, saját családom sem lett. Máig sem bízom senkiben.
2020. okt. 17. 16:46
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
A hozzám ragaszkodónak tűnő párkapcsolatokból mindig az lett, hogy anyagilag támogassam, mert hiteleket vett fel.
2020. okt. 17. 16:47
 3/18 anonim ***** válasza:
93%
háborús országban telt el az első 6-7 évem, 10 éves koromban, karácsony után pár nappal meghalt apukám, 11-2 éves koromig akkora szegénységben éltünk a háború miatt, hogy azt se tudtam, mi az a nasi, mi az a csoki, örültünk, ha volt egy szelet szalámi a margarinos kenyéren, 20 éves koromban meghalt anyukám egy hosszú évekig tartó, szenvedéssel teli betegségben, amit végig néztem az elejétől, azóta már csak a beteg nagymamám maradt, akiről gondoskodnom kell és a bátyám, akitől többszáz kilométer és egy országhatár választ el, szóval igen, másnak is volt nehéz gyerekkora, nem csak neked ;)
2020. okt. 17. 16:51
 4/18 A kérdező kommentje:
Tudom hogy másnak sem egyszerű a gyerekkora. Nem azért kérdeztem. Csak nem értem anyum miért ivott, hisz nem volt rá oka..
2020. okt. 17. 16:56
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Mindig gondolok is arra, hogy hála a Jóistennek, nem volt eddig háború az életemben. Akármi történt, az mindennél rosszabb lenne.
2020. okt. 17. 16:56
 6/18 anonim ***** válasza:
64%
Az ivás oka nem valami külső dolog, hanem a kábult állapot szeretete.
2020. okt. 17. 16:58
 7/18 anonim ***** válasza:
86%

Nekem borderline az anyám. Ami engem azért érint rosszul, mert pl. önsegítő csoport nincs, csak drogosok, alkoholisták gyerekeinek, így ebben mindig egyedül érzem magam. Nem ütött, nem ivott, de állandóan érzelmi zsarolt. Pl. Ha olyan pólót vettem fel, ami nekem tetszett és nem neki, akkor én "gonosz semmirekellő voltam, és nem szerettem őt". Ha valami nem tetszett neki üvöltve kiabálta, hogy felvágja az ereit, vagy vonat alá ugrik stb. Ezt amióta az eszemet tudom, ovis koromból is van ilyen emlékem.

Éjfélig tudnam sorolni, de nem érzem itt helyén valónak. Csak tudd, sokan küzdenek a rémes gyermekkor nehezen kitörölhető emlékével.

2020. okt. 17. 16:58
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Na, a borderline a skizofrénnél is rosszabb. Részvétem.
2020. okt. 17. 17:01
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Azért kívülről senki sem tudja, milyen gyerekkor van mögöttem, elég tűrhetően menedzselem az életemet, de ellensúlyozásul folyton hülyéskedek meg viccelődök. Hogy ne kelljen ordítanom.
2020. okt. 17. 17:03
 10/18 anonim ***** válasza:
93%
Az én "anyám" is ivott. Apám ezért hagyott el minket, 11 éves voltam, őt azóta se láttam. Anyám minden nap részegen fetrengett otthon, hányt, ordított, agyba főbe vert. Gyakran inkább a lépcsőházban aludtam, ott nyugisabb volt, mert nem hagyott békén éjszaka soha. Mindenhol lejáratott, egy idő után már a suliból is kimaradtam. El akart adni férfiaknak, volt, hogy a derékig érő hajamat levágta teljesen rövidre, mert rájött az örjöngés. 14 évesen menekültem el onnan, összesen pár ruhával, semmi másom nem volt. És szépen fokozatosan összeraktam az életemet.
2020. okt. 17. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!