Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lehetett az oka ezeknek a...

Mi lehetett az oka ezeknek a gyerekkori érzéseknek? Másnak is volt ilyen?

Figyelt kérdés

Egész kicsi koromtól kezdve nem szerettem enni, sőt, utáltam.Az evőeszköz használatot szokatlanul korán megtanultam, de nem ettem szívesen.Különleges eseménynek számított, ha jóízűen megettem valamit néha.Olyasmit szerettem enni például, mint a teavaj simán kenyér nélkül, bébitápszer por alakban, szalonna kenyér nélkül,cukorkák:)

Főtt ételekkel szemben eléggé bizalmatlan voltam még otthon is, idegenektől viszont egyáltalán nem fogadtam el semmiféle ennivalót, mert nem volt hozzá gusztusom, hiába volt tiszta.

Nem emlékszem, hogy láttam volna olyasmit, ami kiválthatta volna ezt a rendkívüli finnyásságot , de még az ételeket szabad kézzel sem szerettem megfogni.Pedig lehettem 2-3 éves, nem tanított ilyesmire senki.

Egyébként a környezettel, emberekkel szemben is rendkívül bizalmatlan voltam és valamilyen mértékben ma is az vagyok, sokszor mások holmijaihoz sem szeretek hozzáérni.Gyerek koromban nem maradtam meg egyedül idegen helyen.Az erősebb zajoktól is fóbiásan féltem.

Az ételekkel kapcsolatos fenntartásaim valamilyen szinten felnőtt létemre is megmaradtak.Máig sem eszem "idegen" ételből, ha nem muszáj...

Most viszont már az idegen helyektől is sokszor valami megmagyarázhatatlan viszolygást érzek.Főleg az elhanyagoltabb helyektől, emberektől vannak rossz érzéseim.

Ovis koromban az óvónők pszichológushoz küldtek, mert sötét színekkel rajzoltam, de kiderült, hogy nincs bajom..

Szüleim korán elváltak, kórházban is voltam kicsi koromban.De akkor már ezek a problémáim megvoltak.

Nem éltünk elhanyagolt környezetben, sosem bántalmazott senki, úgyhogy nem értem, mi lehet az oka...Pusztán kíváncsiságból érdekelne.

2012. júl. 17. 13:46
 1/2 gyumike ***** válasza:
Nem feltétlenül biztos, hogy kielégítő választ tudok számodra adni, és nem is biztos, hogy megfelelő. De azzal tisztában kell lenned, hogy egy ember élete a születéssel, sőt mi több már a terhesség alatt (nem akarok bele menni hányadik hónaptól) elkezdődik! Talán különös lehet de már a terhesség során is, vagy pár hónaposan a csecsemők olyan mértékben képesek felvenni a külvilág ingereit amire nem is gondolnánk. A kisbabát körülvevő környezet pedig az örökölt tényezőkön kívül rengeteget formál a kialakulóban lévő személyiségben. Egyébként akár a születés közben elszenvedett stresszre is visszavezethetőek lehetnek a problémák. Erre pontosan nem lehet választ adni így ismeretlenül, ráadásul ha már te felismerted a problémáidat akkor már el is indulhatsz a megoldásuk irányába. Azt kérdezted másnak is volt -e ilyen. Nos én anya nélkül nőttem fel. A születésemkor halt meg édesanyám. Nekem is számos lelki problémám volt, ami egészen a születésemig visszavezethető dolgokból alakultak ki. Én például nem tudom elviselni bárki érintését. Illetve úgy fogalmaznék csak nagyon kevés ember érintését vagyok képes anélkül fogadni, hogy ne rezdülnék össze közben. Egy egyszerű baráti hátsimogatást is néha nekem nehéz elviselni. Ez vissza vezethető arra, hogy az "anyai érintésből" kimaradtam. Koraszülött lévén pedig sokáig inkubátorban is voltam. Számos szociális problémám van még de ez mind javítható! Ha nem is száz százalékosan, de sikerülhet. Elhatározás kérdése az egész. Ha neked problémát okoz valami, és szeretnéd legyőzni, abban más nem segíthet! De úgy gondolom mindenki legyőzheti a problémáit ha nagyon akarja! Légy pozitív! Sok sikert kívánok!
2012. júl. 17. 22:45
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!Nagyon érdekes dolgokat írtál!Igen, valóban akár terhesség szülés alatt is kialakulhattak a problémák, hisz anyám terhesen elég beteg lett, aztán a születésem sem ment a leg könnyebben..Sajnos nem volt nekem sem felhőtlen gyermekkorom.
2012. júl. 18. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!