Ellehet fojtani úgy egy rossz gyerekkori emléket hogy abszolút nem emlékszel rá, vagy másképp?
Figyelt kérdés
volt pár nagyon valóságos álmom,és hasonlítanak egy emlékképhez.2011. jún. 26. 04:24
1/6 anonim válasza:
igen,de hosszú távon nem tesz jót.
én sok emlékemet elnyomtam és most 10-12év után kezd újra feltörni,rémálmok és valóságosnak tűnő rossz álmok szintjén. úgyhogy ne elnyomd,mert a feldolgozást nem úszod meg sajnos,csak későbbre tolod
2/6 anonim válasza:
Férjemnek ritka rossz gyerekkora volt és ő annyira elnyomta, hogy nem emlékszik apró korától 18-19 éves koráig majdnem semmire. Rokonoktól, gyerekkori barátoktól sikerült valamennyire összeállítani a képet, úgyhogy szerintem el lehet fojtani.
3/6 anonim válasza:
El lehet fojtani,es el is felejteni,azokat amik nagyon kicsi gyermekkorban törtentek,de az orvosnöm szerint,az agy nem felejt es valamikor visszajönnek a regi idökben törtentek,nalam felelem es panik alakult ki.Nem tudtam mitöl,majd a terapian jöttem ra,egy gyerekkori trauma valtotta ki,persze elfelejtett.
4/6 anonim válasza:
8:16
lehet a tudatallatid az almaidon keresztül jelzi,hogy itt az ideje feldolgozni a törtenteket,v. igy az almaidon keresztül dolgozza fel a törtenteket,nem vagyok szakember,de lehet egy pszihologus többet tudna mondani.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Jó lenne ha az ember visszamehetne a múltba és pár dolgot kideríthetne.
2011. jún. 26. 20:08
6/6 anonim válasza:
El, de nem egészséges.
Az elfojtások nem maradnak a tudattalanban, hanem "visszajárnak". Jobb, ha feldolgozod, amihez egy szakember segítséget tud adni neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!