Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Jogom van a féltestvérem...

Jogom van a féltestvérem örökölt lakásához?

Figyelt kérdés
A féltestvéremmel közös apánk van aki a féltestvérem nevére íratta a lakást, de szerintem a lakás felét nekem is öröklnöm kéne hiszen a nagymamánk közös és nem írt végrendeletet. Ezért az apánk és a nagybátyánk nevére került a lakás. Ezután a nagybátyánk nem igényel te és ezért apánké lett aki a bátyámnak adta a lakást mert én már örököltem a másik nagymamától aki a bátyámnak nem vérszerinti rokona. Ezután nem tudom, hogy igényelhetném e a lakás felét.
2021. okt. 17. 15:10
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
73%
7esnél a pont, annyi kiegészítéssel, hogy az apa még él. Ha apukád az ajándékozást követő 10 éven belül meghal, akkor köteles részre igényt tarthatsz. Ha nem, akkor a féltesódé marad a teljes lakás.
2021. okt. 17. 19:56
 22/52 anonim ***** válasza:
53%

A kérdezőnek már van örökölt lakása.Akkor minek neki még a féltestvére házának a fele is?

Ha nem lenne neki alighanem ketten kapták volna meg fele-fele arányban,de így minek?

Nem látom,hogy vernéd a nyálad,hogy akkor a kérdező miért nem osztozott eddig akár önszántából a féltesóval a lakáson..

A kérdezőnek van egy egész lakása,örökölte,tök mindegy hogy kitől.Lesz tető a feje felett bármi van,eladhatja,azt csinálhat vele amit akar.

Most van a féltestvérnek is.én nem lennék ilyen irígy k*csög egy ilyen helyzetben,sőt.Én lettem volna az első aki azt mondja,hogy igen is a testvéremnek is kell valami amire később támaszkodhat.:D

És! Ha az egyik féltestvér nem osztozik címszóval,hogy a másiknak ehhez mi köze akkor nehogy már az ajándékát a másiknak meg el kelljen osztani..

2 fél házzal se mennek semmire.Egyiknek van innen,másiknak onnan vagyona,kész.

Nem kell f*szkodni,inkább örülj hogy a féltestvéred sem maradt üres kézzel,ha bármi adódik neki is van valamije ami az életét könnyíti.

2021. okt. 17. 21:22
 23/52 anonim ***** válasza:
1%

Nekem nem egyértelmű, hogy a másik nagymamától lakást örökölt a kérdező vagy csak általánosan írta, hogy már örökölt.

Ettől függetlenül 21-essel értek egyet.

2021. okt. 17. 21:27
 24/52 anonim ***** válasza:
61%
Süt a kérdezőről, hogy irigy...
2021. okt. 17. 21:33
 25/52 anonim ***** válasza:
64%
21 pontosan megírta a helyes választ.
2021. okt. 17. 21:44
 26/52 anonim ***** válasza:
27%
26.jó, meddig akarod még hangoztatni? :D már leírtad..
2021. okt. 17. 21:53
 27/52 anonim ***** válasza:
12%
27- nem hangoztattam, csak megjegyeztem. 21 és 26 két külön személy. Nem gondoltad volna ,mi? Agytröszt.Sőt, a 24 is külön személy.
2021. okt. 17. 23:48
 28/52 anonim ***** válasza:
21%

Jaj de joszandeku adomanyozo megesett szivu jolelku igaz szivu dragaaaa jo ember...van itt..

Ja nem.

Attol meg h VAN mert orokolt egy olyan nagyitol..aki NEM a kozos nagyijuk volt mert nem edes testvere csak fel..es a nagyi nem kozos. Attol meg ahhoz az orokseghez a masiknak semmi 0% koze!!! Mi az h mert a kerdezonek ugyis van????

Es???

Es akkor? Uram isten. De sok jo lelku van itt. Ja nem..

Semmi koze a masik nagyihoz a feltesocskajanak..nem kozos nagyi volt az a néni... Innentol kezdve a feltesonak ahhoz koze nincs. Es ettol meg nem mondjuk h ahh vidd csak a 25 millios lakast vagy valamit..persze nyugodtan..vidd a 25 misit... Nekem van..attol a nenitol akihez neked kozod sincs es megesett rajtad a szivem.

Mindegy mi lesz kerdezo. Ha kihagynak teged!--> te is hagyd ki oket legkozelebb. Mondjuk a visszakoszonesbol. Es a nem fogadott hivas utani visszahivasbol is.

2021. okt. 18. 00:56
 29/52 anonim ***** válasza:
87%
Annyi köze van hozzá, hogy az apukájuké, aki így tartotta igazságosnak elosztani. Gondolom, azzal a logikával, hogy ha az egyiknek már van hol lakni, a másikat segíti elindulni az életben. A mi szüleink is örököltek ezt-azt, s aszerint adták ajándékba tovább nekünk testvéreknek, ahogy ők jónak látták. Mivel pedig az ő tulajdonuk volt, az ő döntésük is volt. Ajándék, nem örökség.
2021. okt. 18. 06:25
 30/52 anonim ***** válasza:
75%

Én mostanában örököltem ingatlant a szüleimtől. A nagyobbik gyerekem már sínen van, ezt most értelemszerűen a kisebbik kapja meg. Így tartom igazságosnak.

Az lenne az igazságtalan, hogy ha az utánam maradó ingatlant - ha marad, ugyebár...-, szóval ha azt is kizárólag csak az egyikre, vagy csak a másikra hagynám.

Szerintem.

2021. okt. 18. 06:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!