Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Jogom van a féltestvérem...

Jogom van a féltestvérem örökölt lakásához?

Figyelt kérdés
A féltestvéremmel közös apánk van aki a féltestvérem nevére íratta a lakást, de szerintem a lakás felét nekem is öröklnöm kéne hiszen a nagymamánk közös és nem írt végrendeletet. Ezért az apánk és a nagybátyánk nevére került a lakás. Ezután a nagybátyánk nem igényel te és ezért apánké lett aki a bátyámnak adta a lakást mert én már örököltem a másik nagymamától aki a bátyámnak nem vérszerinti rokona. Ezután nem tudom, hogy igényelhetném e a lakás felét.
2021. okt. 17. 15:10
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
100%
,,apánké lett aki a bátyámnak adta a lakást " Akkor ez nem örökölt lakás, apukád a saját tulajdonát, ez esetben a lakását odaadta bátyádnak. Ehhez semmi közöd, jogilag.
2021. okt. 17. 16:02
 12/52 anonim ***** válasza:
34%
Oké, hogy semmi joga hozzá, de azért ne mondjuk már azt, hogy erkölcsileg helyénvaló, hogy egyiknek adok egy lakást csak úgy, a másik nem kap semmit. Az meg, hogy a kérdező örökölt a másik nagyszülőtől, hát ahhoz a bátyjának semmi köze. Nekem se esne valami jól. Ez olyan, mint amikor az egyik gyerek azért nem kap soha semmit, mert ő mindig igyekezett, tanult, dolgozott, neki úgyis több van mint a másiknak.
2021. okt. 17. 16:22
 13/52 anonim ***** válasza:
17%
Nem kéne azért így leordítani a kérdező fejét. Ha nem is úgy írjátok, hogy "sajnos nincs", nem kell a ló túlsó oldalára sem átesni.
2021. okt. 17. 16:26
 14/52 anonim ***** válasza:
90%

Nagymamád után te semmit nem örökölsz, vannak gyermekei, akik örököltek.

Az egyik apádnak adta a részét, amihez semmi közöd. Apád a tesódnak ajándékozta. Mivel apád él, nincs szó semmilyen örökségről.

2021. okt. 17. 16:32
 15/52 anonim ***** válasza:
94%

12-es Az apa még nem halt meg! Engedtessék már meg neki, hogy szabadon döntsön, és nyilván sokkal több ismeretben, mint a miénk.

Lehet, hogy a számláján majd 100 milliók lesznek, amin lehet osztozkodni, nem beszélve a saját ingatlanáról, hiszen a kérdezőnek egyelőre ebből az ingatlanból semmi sem jár, mint ahogy a másik ingatlanból sem járt volna, mégis a nevére került. Az nem normális, ha egy gyerek már a szülei életében nyújtja a markát..

2021. okt. 17. 16:40
 16/52 anonim ***** válasza:
88%
12-es: a kérdezö megkapta az egyik nagyszülö lakását, a testvére meg a másik nagyszülö lakását kapta meg. Ebben semmi igazságtalanság sincs, csak a kérdezö kezd telhetetlen lenni.
2021. okt. 17. 16:50
 17/52 anonim ***** válasza:
84%

De ha te már örököltél minek neked a testvéred házának fele is..?

Nem vagy te egy kicsit telhetetlen?

2021. okt. 17. 17:11
 18/52 anonim ***** válasza:
88%
Nincs jogod semmi alapon.
2021. okt. 17. 17:28
 19/52 anonim ***** válasza:
11%

Azta Q!!! Tehat azert..mert te orokoltel mastol aki nem rokona a feltesonak..ezert a KOZOS apatok nem ad neked semmit.

Hat itt az ideje orokke megszakitanod veluk a kapcsolatot.

En mar csak tudom :) minek allnek szoba olyannal aki ad feltestveremnek de nekem nem? Ha kozos a verszerinti apank. Azert mert EN Anyai agrol (aki nem rokona neki)orokoltem. Ne viccelj.

Arra hivatkoztam hogy mar nem ismerlek titeket bocs.

Utcan se reagalok ha latom oket. Mondom: mar idegenek

:)

2021. okt. 17. 18:19
 20/52 anonim ***** válasza:
10%

16..... B*+... Azert mert attol a nagyijatol orokolt aki NEM rokona sehol se a feltesojanak... Igy ahhoz a feltesonak SEMMI koze... Mi az h mar orokolt egyik nagyitol..a felteso meg a masiktol fog.!??

Wtf.. az a nagyi..a batyokanak nem is rokona...

Szoval kerdezo: en a helyedben soha se allnek szoba a feltesoddal,se apaddal. De te tudod.

En nevet valtoztattam. Nem allok szoba ilyennel.

2021. okt. 17. 18:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!