Támogatnád az egyetemista testvéredet ebben az esetben?
Nyáron gondolkoztam rajta, hogy havonta 20-30 ezerrel támogatnám, hogyha venni akar magának valamit akkor ne lógjon ki a többiek közül, ő is tudjon menni velük ebédelni vagy ilyesmi.
Az 5 napból csak 3 nap kell bejárnia, ebből az egyik nap már délben végez. Tudna diákmunkát vállalni, de eszébe sem jut.
Így ti támogatnátok? Vagy pont rosszat tennék vele? Életében nem dolgozott még, minden a hátsója alá volt téve.
Szerintem támogasd ha megteheted, és tényleg nem hiányzik Neked sehonnan az a 20-30 ezer forint. Nyilván, ha ki kell gazdálkodnod akkor nem, hisz nem a Te kötelességed a fiatalabb tesót taníttatni.
Megdöbbentő, hogy mennyi rosszindulatú, irigy ember van itt a gyakorin. Tipikus magyar mentalitás. Miért akarja mindenki a másikkal "megtaníttatni", hogy milyen a magyarok istene? Mért kell azt mindenkinek tudni, mit ér a diákmunkával megkeresett pénz? Miért ne lehetne csak diák? Mért ne lehetne élete legszebb pár éve amíg egyetemista? Miért kellene ezt elvenni tőle? Nem értem az embereket. Hisz a tesó nem azt mondta, hogy kér vagy követel hanem valaki önként adna aki megteheti.
Én biztosan támogatnám a testvéremet, ha nincs arra a havi 20-30e forintra szükségem. A saját esetemből tanulva egyáltalán nem volt könnyű egyetemre járni, mellette dolgozni, megtartani egy párkapcsolatot, illetve a családdal is foglalkozni, na meg amikor kellett, akkor pedig tanulni.
Szerintem ez a gesztus nagy kedves tőled, de persze ha ő lustaságból nem akar dolgozni, de úgymond "elvárja", hogy valaki pénzelje a nem létfontosságú kiadásait (pl. buli, iszogatás, mozi stb.), akkor nem valószínű, hogy adnék neki pénzt. Az étkezés és utazás más tészta, arra egyértelműen kell pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!