Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Támogatnád az egyetemista...

Támogatnád az egyetemista testvéredet ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Nyáron gondolkoztam rajta, hogy havonta 20-30 ezerrel támogatnám, hogyha venni akar magának valamit akkor ne lógjon ki a többiek közül, ő is tudjon menni velük ebédelni vagy ilyesmi.

Az 5 napból csak 3 nap kell bejárnia, ebből az egyik nap már délben végez. Tudna diákmunkát vállalni, de eszébe sem jut.

Így ti támogatnátok? Vagy pont rosszat tennék vele? Életében nem dolgozott még, minden a hátsója alá volt téve.

2021. okt. 5. 12:38
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/78 anonim ***** válasza:
65%
#70 Nem állítottam hogy minden szakon így van, csak hogy ez is egy lehetőség. Nálunk és több más egyetemen is lehet 30 ezer körül kapni.
2021. okt. 6. 11:34
 72/78 anonim ***** válasza:
88%
5,38-as kreditátlagra kaptam 17 ezret, szabad tudni hol tanulsz, hogy 20-30 ezer forintok az ösztöndíjak?
2021. okt. 6. 13:24
 73/78 anonim ***** válasza:
16%

Szerintem támogasd ha megteheted, és tényleg nem hiányzik Neked sehonnan az a 20-30 ezer forint. Nyilván, ha ki kell gazdálkodnod akkor nem, hisz nem a Te kötelességed a fiatalabb tesót taníttatni.

Megdöbbentő, hogy mennyi rosszindulatú, irigy ember van itt a gyakorin. Tipikus magyar mentalitás. Miért akarja mindenki a másikkal "megtaníttatni", hogy milyen a magyarok istene? Mért kell azt mindenkinek tudni, mit ér a diákmunkával megkeresett pénz? Miért ne lehetne csak diák? Mért ne lehetne élete legszebb pár éve amíg egyetemista? Miért kellene ezt elvenni tőle? Nem értem az embereket. Hisz a tesó nem azt mondta, hogy kér vagy követel hanem valaki önként adna aki megteheti.

2021. okt. 6. 14:25
 74/78 anonim ***** válasza:
68%
irigység azt gondolni, hogy nem kell támogatni valakit aki tehetne a saját jobb helyzetéért-de ő a seggvakarást választja?
2021. okt. 6. 14:29
 75/78 anonim ***** válasza:
24%
Igen irigység. A megfogalmazásodban már ott van a rosszindulat. Nem érted ugye? Annyira beléd ivódott, hogy mindenkinek "melózni" kell a megélhetésért, hogy eszedbe sem jut hogy valaki ezt másként értékeli. Mért ne tarthatná el a család a nappalis egyetemistát? Nekem az a természetes. Mért küzdene ha nem muszáj?
2021. okt. 6. 14:50
 76/78 anonim ***** válasza:
89%
#72 Corvinus GTK-n 4,9-es átlagra én 28 ezret kaptam. Ismerősök elmondása alapján BME-n több karon is ehhez hasonlók vannak.
2021. okt. 6. 14:56
 77/78 anonim ***** válasza:
77%
#75 Szerintem itt sokkal inkább a kérdező válaszain vannak fennakadva az emberek. Nincs azzal baj ha egy egyetemistát támogat a család, ha lehet. De amikor napi 5-7 ezer forintról van szó akkor egyértelmű hogy más pénzéből ez egyszerűen felesleges költés. Pláne hogy a szülőknek most annyira nem megy jól.
2021. okt. 6. 15:00
 78/78 anonim ***** válasza:
88%

Én biztosan támogatnám a testvéremet, ha nincs arra a havi 20-30e forintra szükségem. A saját esetemből tanulva egyáltalán nem volt könnyű egyetemre járni, mellette dolgozni, megtartani egy párkapcsolatot, illetve a családdal is foglalkozni, na meg amikor kellett, akkor pedig tanulni.

Szerintem ez a gesztus nagy kedves tőled, de persze ha ő lustaságból nem akar dolgozni, de úgymond "elvárja", hogy valaki pénzelje a nem létfontosságú kiadásait (pl. buli, iszogatás, mozi stb.), akkor nem valószínű, hogy adnék neki pénzt. Az étkezés és utazás más tészta, arra egyértelműen kell pénz.

2021. okt. 7. 13:34
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!