Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Támogatnád az egyetemista...

Támogatnád az egyetemista testvéredet ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Nyáron gondolkoztam rajta, hogy havonta 20-30 ezerrel támogatnám, hogyha venni akar magának valamit akkor ne lógjon ki a többiek közül, ő is tudjon menni velük ebédelni vagy ilyesmi.

Az 5 napból csak 3 nap kell bejárnia, ebből az egyik nap már délben végez. Tudna diákmunkát vállalni, de eszébe sem jut.

Így ti támogatnátok? Vagy pont rosszat tennék vele? Életében nem dolgozott még, minden a hátsója alá volt téve.

2021. okt. 5. 12:38
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/78 A kérdező kommentje:
Ha úgy érezném hátráltatja, akkor persze nem is lenne kérdés! Sokat tanul, de a szabad napjain nem, semmit sem csinál.
2021. okt. 5. 13:12
 12/78 anonim ***** válasza:
89%

"A szüleink most nem állnak jól anyagilag"

"ebédel, kávézik, stb, napi 5-7 ezer simán elmegy ilyenekre"

elég ciki. hiába adnál neki pénzt, nem bánna vele okosan

2021. okt. 5. 13:12
 13/78 anonim ***** válasza:
38%
Hát szerintem az életben lesz még alkalma "robotolni". Pihenni is kell, ha tanul rendesen akkor én adnék neki simán.
2021. okt. 5. 13:13
 14/78 anonim ***** válasza:
94%
nem állnak jól a szüleid, ő nem dolgozik, de futja napi 5-7ezres ebédre meg kávézásra? Hahh.
2021. okt. 5. 13:14
 15/78 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem pedig nem mindegy hanyad eves es milyen szakon. En peldaul az ot eves kepzesem utolso elotti eveben kezdtem dolgozni. Gyakornok voltam ami ma a munkahelyem, odaig en is csak tanultam, es nem ordogtol valo a pihenonap sem. Az elso harom evben nekem is tobb szuksegem volt tamogatasra. Ha a tesod is ilyen helyzetben van, segitenem. Ha lassan vegez es mar van kello tudasa, akkor gyakornoki helyet segitenek keresni neki.
2021. okt. 5. 13:18
 16/78 anonim ***** válasza:
73%

Én 5 napot bejártam nappalin, mégis diákmunkáztam, mert úgy éreztem nem fáradok el xd hétvégente meg szünetekben dolgoztam, ha volt időm. Tudta a diákszövetkezet, hogy Egerben tanulok, leadtam melyik napokon leszek pesten, és úgy hívtak fel, ha azokra a napokra volt vmi lehetőség. Én döntöttem, hogy mire tudok menni, mire nem. Így nem ment a tanulás rovására, és a szüleim is értékelték, hogy magamtól feltalálom magam, pedig mindenben támogattak (igaz, negyedikben is annyit adtak, mint elsőben, és eszükbe nem jutott, hogy mit veszek vajon fel államvizsgán..:D)

Én nem adnék. Később elvárná.

2021. okt. 5. 13:22
 17/78 anonim ***** válasza:
92%
Nézd, alapvetően az kávézgasson és éttermezgessen, akinek az anyagi helyzete lehetővé teszi. Nálunk is voltak, akik BMW-vel parkoltak le a kari épület mellett, meg két óra között kajáldába, kávézókba jártak az időt eltölteni, de a többség otthonról hozott szendviccsel oldotta meg a napi kajáját, és a társalgóban, ill könyvtárban vert tanyát, ha túl sok volt a szabadidő két óra között. Nem azt mondom, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is, de azért azt durva túlzásnak tartom, hogy napi 5-7 ezer Ft-nak ki kellene folynia a keze közül napközben ahhoz, hogy átlagos egyetemista életet élhessen. Mi lesz akkor vele, ha munkába áll? Rögtön vezérigazgatónak áll, hogy az igényeit kielégítő fizetése legyen, vagy mi? OSsza be, ami van, és ami ezen felül igénye, azt teremtse meg magának, vagy legalább tegyen az érdekében. De ezek szerint neki elég, ami van, és a szabadidőre van nagyobb igénye!
2021. okt. 5. 13:23
 18/78 anonim ***** válasza:
69%
Én sem értem, mi ez a nappalin dolgozzunk felfogás? Az a munkája, hogy diák. Ha nincs feltétlenül rászorulva, akkor foglalkozzon a tanulással, élje az életét, dolgozhat még éppen eleget életében. Persze, ha valami szakmai gyakornok mprogramot talál, az más, de minek süssön krumplit a mekiben?
2021. okt. 5. 13:24
 19/78 anonim ***** válasza:
94%

Nem

Meg amúgy is, akinek van napi 5-7ezre ilyenekre az nincs rászorulva

2021. okt. 5. 13:38
 20/78 anonim ***** válasza:
88%

Ha azt látnám, hogy reggelente csinálja magának a párizsis zsemlét és főzi a teát, hogy legyen mit ennie bent, ha 10 éves alig működő telefonnal mászkálna, ha mindig otthon ülne, mert nincs pénze szórakozni, emellett még állandóan tanulna, és heti öt nap járna be egyetemre, akkor egyértelmű, hogy támogatnám.

Ha ezek közül egyik sem állna fent, akkor nem támogatnám.

2021. okt. 5. 13:38
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!