Támogatnád az egyetemista testvéredet ebben az esetben?
Nyáron gondolkoztam rajta, hogy havonta 20-30 ezerrel támogatnám, hogyha venni akar magának valamit akkor ne lógjon ki a többiek közül, ő is tudjon menni velük ebédelni vagy ilyesmi.
Az 5 napból csak 3 nap kell bejárnia, ebből az egyik nap már délben végez. Tudna diákmunkát vállalni, de eszébe sem jut.
Így ti támogatnátok? Vagy pont rosszat tennék vele? Életében nem dolgozott még, minden a hátsója alá volt téve.
"A szüleink most nem állnak jól anyagilag"
"ebédel, kávézik, stb, napi 5-7 ezer simán elmegy ilyenekre"
elég ciki. hiába adnál neki pénzt, nem bánna vele okosan
Én 5 napot bejártam nappalin, mégis diákmunkáztam, mert úgy éreztem nem fáradok el xd hétvégente meg szünetekben dolgoztam, ha volt időm. Tudta a diákszövetkezet, hogy Egerben tanulok, leadtam melyik napokon leszek pesten, és úgy hívtak fel, ha azokra a napokra volt vmi lehetőség. Én döntöttem, hogy mire tudok menni, mire nem. Így nem ment a tanulás rovására, és a szüleim is értékelték, hogy magamtól feltalálom magam, pedig mindenben támogattak (igaz, negyedikben is annyit adtak, mint elsőben, és eszükbe nem jutott, hogy mit veszek vajon fel államvizsgán..:D)
Én nem adnék. Később elvárná.
Nem
Meg amúgy is, akinek van napi 5-7ezre ilyenekre az nincs rászorulva
Ha azt látnám, hogy reggelente csinálja magának a párizsis zsemlét és főzi a teát, hogy legyen mit ennie bent, ha 10 éves alig működő telefonnal mászkálna, ha mindig otthon ülne, mert nincs pénze szórakozni, emellett még állandóan tanulna, és heti öt nap járna be egyetemre, akkor egyértelmű, hogy támogatnám.
Ha ezek közül egyik sem állna fent, akkor nem támogatnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!