Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Támogatnád az egyetemista...

Támogatnád az egyetemista testvéredet ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Nyáron gondolkoztam rajta, hogy havonta 20-30 ezerrel támogatnám, hogyha venni akar magának valamit akkor ne lógjon ki a többiek közül, ő is tudjon menni velük ebédelni vagy ilyesmi.

Az 5 napból csak 3 nap kell bejárnia, ebből az egyik nap már délben végez. Tudna diákmunkát vállalni, de eszébe sem jut.

Így ti támogatnátok? Vagy pont rosszat tennék vele? Életében nem dolgozott még, minden a hátsója alá volt téve.

2021. okt. 5. 12:38
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/78 anonim ***** válasza:
66%

Nem akarsz örökbe fogadni? xD

Amúgy ha jól tanulna, adnék neki. Ha nem, akkor nem.

Azért a kávézás, beülünk valahova, étterembe járkálás stb elég luxus, én nem mentem ha nem volt pénzem rá, mégis tudtam tanulni :D

Én inkább szüleimet támogatnám 20ezerrel, egy 10est meg a tesómnak.

2021. okt. 5. 15:45
 52/78 anonim ***** válasza:
96%

Ez az 5-7 ezres költés ez inkább hetente vagy 2 hetente normális. Heti egyszer beülni reggelizni, kávézni meg egy étterembe az még okés. Heti egyszer kocsmázni is lehet a haverokkal mondjuk. Naponta ezt csinálni más pénzéből úgy hogy lenne ideje dolgozni, az annyira nem. Ha arra adnál neki pénzt hogy hetente többször ezt csinálja, azt nem látnám célravezetőnek.

Ha valóban ennyi szabadideje van akkor miért nem főz magának például? Olcsóbban kijön. Ha meg nem tud főzni akkor éppen ideje elkezdeni, legalább alap dolgokat. A kávé is olyan hogy bőven nem létszükséglet. Lehet automatából is venni vagy otthon főzni fillérekért, és 1-2 hetente beülni egy igényesebb kávézóba.

Én nem gondolom hogy nappali egyetem mellett muszáj lenne dolgoznia valakinek ha nincs rászorulva, de akkor ne is legyenek ilyen extra igényei. Ha te elmész vele mondjuk étterembe, kávézni vagy akármi más programra akkor te fizetsz, ez tiszta sor. De a kezébe nyomni a pénzt csak azért hogy ezeket napi szinten csinálja? Akkor már sokkal inkább gyűjtsd ezt a pénzt számlán, és ha majd felmerül albérlet, lakás, kocsi vásárlás stb akkor ebből tudod támogatni, ha valóban úgy látod hogy jogos az igény.

2021. okt. 5. 16:22
 53/78 anonim ***** válasza:
86%
egy emberre NAPI ötezer forint a kaja? Na ne szórakozz.. ha lesz családja, lesz heti százezre csak ételre? Tanuljon meg nem flancolni, főleg úgy hogy baszik bármit is tenni a pénzért.
2021. okt. 5. 16:47
 54/78 anonim ***** válasza:
26%
Mennyi irigy ember van itt. Nekik sz.ar volt, legyen másnak is? Én sme hinném, hogy nappalis egyetemistaként dolgozni kéne. Viszont naponta ennyit elkölteni sok egy átlagkerestű családban.
2021. okt. 5. 16:56
 55/78 anonim ***** válasza:
98%
A nappalis egyetemista ebben az esetben heti négy napot lébecol. De minimálisan sem tesz azért hogy legyen miből költenie.
2021. okt. 5. 17:00
 56/78 anonim ***** válasza:
90%
Nem támogatnám, ha csak tanul, akkor bőven van ideje rá, hogy jól tanuljon, és azért cserébe kap majd ösztöndíjat. Az pedig fedezi majd a kávézgatását.
2021. okt. 5. 18:32
 57/78 anonim ***** válasza:
30%
Igen, egyébként ez jogos, hogy ösztöndíjat csak kap, nem? Az megvan kb pont 20-30 ezer
2021. okt. 5. 18:43
 58/78 anonim válasza:
94%

"Egész nap egyetemen van, ebédel, kávézik, stb, napi 5-7 ezer simán elmegy ilyenekre."

NAPI???? Egyetemista vagyok, havi 30 ezerből oldom meg a kaját. 20 a kollégium, maradék 20 a bérlet meg minden más. Nehogy már elkávézzon egy egyetemista napi 7 ezret...😂

2021. okt. 5. 18:45
 59/78 anonim ***** válasza:
93%

Egyszer "Egész nap egyetemen van, ebédel, kávézik, stb, napi 5-7 ezer simán elmegy ilyenekre.", másszor meg néha néha becsusszan neki egy ilyen nap. Akkor most melyik?

Ha csak az egyetemen töltött 3 napját számolom, mikor ilyen úri életet él, akkor az havonta 72.000 Ft (napi 6000-rel számova. Ha heti 5 napot, akkor 120.000). Ekkor még nem vett magának semmi mást, csak evett, meg kávézgatott. A szüleitek meg rosszul állnak. Ühüm.. mesélj még!

Reggeli 1000 Ft? Atyaúristen. Vesz magának 5 zsemlét, 15 deka felvágottat, szeletelt sajtot, 1 kígyóuborkát és 2-3 napig reggelizik ennyi pénzből!

Támogatni akarod, hogy néha ő is tudjon menni ebédelni a többiekkel, de közben azt írod, hogy ezt a pénzt simán elkölti minden nap éttermi ebédre :D :D Találd már ki :D

2021. okt. 5. 20:00
 60/78 anonim ***** válasza:
88%
27 évesen, magam osztottam be a pénzem, későn visszakerült mesterképzéses egyetemistaként, 4 nap dolgoztam, 3 nap bent voltam az előadásokon...
2021. okt. 5. 21:59
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!