Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Támogatnád az egyetemista...

Támogatnád az egyetemista testvéredet ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Nyáron gondolkoztam rajta, hogy havonta 20-30 ezerrel támogatnám, hogyha venni akar magának valamit akkor ne lógjon ki a többiek közül, ő is tudjon menni velük ebédelni vagy ilyesmi.

Az 5 napból csak 3 nap kell bejárnia, ebből az egyik nap már délben végez. Tudna diákmunkát vállalni, de eszébe sem jut.

Így ti támogatnátok? Vagy pont rosszat tennék vele? Életében nem dolgozott még, minden a hátsója alá volt téve.

2021. okt. 5. 12:38
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/78 anonim ***** válasza:
89%

Az étel úgy a legolcsóbb, ha főz magára! Ha mindig elherdálja a pénzét a drága gyorséttermi kosztokra, akkor nem értem miről beszélünk...

Figyelj, ha neked belefér, akkor segíts neki anyagilag! Bár ez a baj, amit írtál, hogy képtelen megbecsülni a pénzt, mert anyuciék mindig a tenyerükön hordták a pici gyereküket...

Ha még te is adsz neki pénzt, akkor még jobban töketlen lesz, mert megint a sült galamb S szájába repül anélkül, hogy bármit is tennie kéne érte...!

2021. okt. 5. 13:51
 32/78 anonim ***** válasza:
80%
Van ösztöndíja. 10 éve jártam egyetemre és nagyon jól elvoltam az ösztöndíjamból. Bejárós voltam. Vittem is kaját vettem is. Szóval ha nem albérletben lakik akkor nem támogatnám. Ott volt a nyár, lehetett volna dolgozni.
2021. okt. 5. 13:52
 33/78 anonim ***** válasza:
88%
Ha megvesz magának egész napra mondjuk egy másfél literes ásványvizet, legyen 150 forint. Amellé vesz magának valami reggelit, pékáruk párszáz forintért vannak, vesz kettőt, 600 forint. Tartunk 750-nél. Ebédel egy egyszerűbb helyen, az 1500-2300 forint (nem is értem hol eszik, hogy 3000 elmegy rá?!), tartunk a legrosszabb esetben 3050-nél, nasit is kap párszáz forintért, utána egy kávé, megvan 4000-ből, és akkor ez olyan nap, amikor feleslegesen sokat költ. Vigyen reggelit otthonról, ebédet is, a kávé meg megvan 1000-ből. Néha belefér persze, de ha azt mondod elmegy napi 5-7ezer forint az azt jelenti, hogy ő úri életet él minden nap. Nem finanszíroznám. Tanulja meg értékelni a pénzt.
2021. okt. 5. 13:53
 34/78 anonim ***** válasza:
47%

Az én tesóm dolgozik, 6 évvel vagyok idősebb, én külföldön dolgozok, de így is támogatom.

Szoktam neki küldeni pént, szokott kapni parfümöket.

Ha megtehetem miért ne..

Viszont szomorú hogy sokan így állnak a testvérükhöz

2021. okt. 5. 13:53
 35/78 anonim ***** válasza:
95%
AZért a napi 5-7 ezer kajára sok, főleg, ha nem vagytok gazdagok. A menzákon a menü olyan 1400-1600. Nem otthon lakik? Nem főznek a szüleitek?
2021. okt. 5. 13:54
 36/78 anonim ***** válasza:
84%
Jöhetsz mindenkit lepontozni kérdező, de ha csak az a helyes válasz, hogy támogasd, minek tetted fel a kérdést?
2021. okt. 5. 13:55
 37/78 anonim ***** válasza:
90%
Ha neked 20-30 ezer nem nagy kiadás és szívesen adod, csak nyugodtan. Bár itt meghúznám a határt, hogy ha ennél többet akar költeni vagy többet akar kérni, hogy valamire spóroljon, akkor viszont el kell menni diákmunkázni, tetszik, nem tetszik. Most oké, hogy te most jól állsz, de azért természetesnek ne vegye, hogy kap.
2021. okt. 5. 13:57
 38/78 anonim ***** válasza:
92%
Én nem támogatnám úgy, hogy ő semmit sem csinál, és ilyen a terhelés, ahogy írod. Ha valamennyit diákmunkázna, jól tanulna és megengedhetném magamnak, akkor támogatnám. De a válaszaidból meg a pontozásodból látszik, hogy te már eldöntötted, hogy támogatni fogod, hadd vakarja otthon a lusta szőrös s.ggét,úgyhogy akkor csináld, ne itt vekeregj.
2021. okt. 5. 13:57
 39/78 anonim ***** válasza:
90%
egy egyetemistától elvárható, hogy legyen tisztában a lehetőségeivel. A tesód egy hülye, ha a szüleidnek nem futja rá, de ő urizál. Ennyi.
2021. okt. 5. 13:59
 40/78 anonim ***** válasza:
89%
Támogasd, adj neki még többet, nehogy véletlenül is elmenjen dolgozni és megtanulja megbecsülni a pénzt. Napi 3 napot jár be az egyetemre és nem dolgozik mellette? Nem gond, majd a tesó finanszíroz.
2021. okt. 5. 14:00
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!