Szerintetek igaza van a nővéremnek, amiért nem akar eljönni az esküvőmre? Többi lent.
Arra nem gondoltok, hogy oka van annak, hogy kérte a testvérét, hogy ne hozza a gyerekeket?
És akkor miért kell azt hazudni, hogy kell a hely a keresztszülőknek?
Vicces amúgy, hogy az emberek miket peojektálnak. ☺️ Aki a gyerekeket nem kedveli, az miért lenne irigy arra, akinek van három is? Neki ez rémálom kategória. Hagyjuk már ezt a hülye beelőzési mániát, ez nem verseny! Aztán meg csodálkoznak a sok váláson meg tönkrement gyereken az emberek, mikor sok ember nem megfontolva dönt, csak ilyen beelőzési mániával jóformán hozzámegy egy vadidegenhez (1 éves ismertség után, de akár csak hónapok), aztán már kapásból gömbölyödik a nő hasa...
Másrészt tényleg gáz, hogy a kérdező sem teljesen őszinte, de ha meg megmondja, hogy gyerekmentes esküvőt szeretne, akkor is ment volna a rinya garantálom. Jaaaaaj, hogy lehetsz ilyen szívtelen, mi az, hogy nő létedre nem szereted a gyerekeket, majd ha lesz sajátod (ez a kedvenc debil indokom), a saját tesód gyerekeire nen vagy kíváncsi, de ők csalááádtagok!!!4!!!négyNÉGY!!!!!
Nem, nem minden nő kedveli a gyerekeket, igen, a tesóét se, a saját gyerek rémképe meg egy kész rémálom. Talán el kellene fogadni végre a gyerekmentes életmódot, és nem térítgetni meg maszlagokkal nyomasztani azt, aki tudja magáról, hogy nincs türelme a gyerekekhez.
Én kimondottan örülnék, hogyha végre lenen egy nyugodt estém a kölykök nélkül :D
A növéred viszont nem olyan, és akkor nem megy el az esküvőre, nagy ügy. Ha nem éerti meg az álláspontodat, az ő baja.
Szerintem a meghívottak listáját a pár dönti el és senkinek semmi joga háborogni rajta. Ti fizetitek. Lehet verni a nyálat vendégként, de nem illik szerintem.
Természetesen a vendégnek is joga van azt mondani, hogy nem megy el. Én is hagytam már ki esküvőt, úgy, hogy ráértem volna amúgy. Magánügy, saját döntésem. Ha időben szól az ember, hogy nem megy, az teljesen korrekt.
Nyilván a tesó esküvőjét elég gáz kihagyni, én alapvetően a kérdezőnek adok igazat.
Te se projektálj, mert nem írta, hogy egyébként nem kedvel semmilyen gyereket, vagy ő nem majd akar egyszer. Csak hogy az esküvőjére nem akar gyerekzsivajt, mert nincs elég hely mindenkinek. (Mondjuk általában készségesen megoldják az éttermekben az asztaltoldást... Mert ez a fedősztori pont olyan, mint amikor a Csipkerózsikában a keresztelőn nem jutott aranytányér a 13. tündérnek és inkább meg se hívták, hogy ne sértődjön meg ezen - aztán abból is mi lett.)
A szülők figyelméért való verseny meg minden testvérben benne van. (A kisebbikben azért van tüske, mert a nagy előrébb járhat, több önállósága, joga van, a nagyban azért, mert a kisebb cukibb és bezzeg őt jobban pátyolgatják. Három hangos gyerek meg tuti vinné a nagymama figyelmét a tündöklő aráról.) Szóval ez csak találgatás volt.
(Egyébként amikor férjhez mentem, még el se bírtam képzelni, hogy gyerekem legyen, mert nekem aztán nem való s olyan ufók is voltak, ami minek is..., pedig akkor már 3 éve együtt éltünk. Aztán két évre rá mégis bekattantunk. Szóval talán mindkét élethelyzetbe bele tudom élni magam.)
Azért aki gyerekmentes esküvőt akar, az ÁLTALÁBAN nemigen szokott oda meg visszalenni a gyerekekért. :)
A nagy nem jár előrébb, mint mondtam, ez nem verseny, és nem, nem minden testvér versenyez a figyelemért, főleg ilyen korban már. Nálunk nővérem gyereke kicsit sem rittyentette össze a családot, sőt, anyám kifejezetten csúnyácska kislánynak tartja, ilyen is van. Nem minden családban esnek hasra a gyerekektől... Ezt a több önállóság, több jogot meg el se tudom képzelni, mire értetted. Miért lenne kapásból több önállósága? Meg mire fel lenne több joga? Normál helyen senkinek sincs több joga senkinél...
Olyasmi előjogokra gondolok, hogy ő már eléri a lift gombját vagy hogy ő már mehet bulizni a haverokkal egészen odáig hogy neki jutott a külön szoba, mert csak egy 2 nm-es gardróbjuk volt, te meg sátorozhattál a nappaliban és a levetett ruháit hordtad. Nézz bele a többi testvérkapcsolati topik-kérdésbe, mennyien tartogatnak akár normális, szerető családból származó felnőttként is hasonló kaliberű sérelmeket. Amik persze, hogy pitiánerségek felnőttként nézve, de fájhatnak bármeddig, ha nem lett meghallgatva.
Egyébként a kérdésben szerepel, hogy "Olyan nagy gond, hogy most egy rövid ideig nem róla szól minden?" Azért tippeltem erre. De ha Kérdező hozzászól, akkor nem kell találgatnunk.
Lehet, hogy a tesó egyszerűen csak olyan alkat, aki tényleg azt hiszi, hogy minden körülötte és a gyerekei körül forog. Valljuk be, ez az ősanya Karenek alapviselkedése, akár van tesójuk, akár nincs.
Vannak, ahol léteznek ilyen sérelmek, de nem mindenhol. Az, hogy ilyen állhat-e a háttérben valóban a kérdező tudná elmondani, de szerintem jó ideje már sz.rik a kérdésre, mert nem reagál senkinek semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!