Szerintetek igaza van a nővéremnek, amiért nem akar eljönni az esküvőmre? Többi lent.
Én gyerekként több esküvőből kimaradtam a tesómmal együtt. Kicsik voltunk, úgysem fogtunk volna fel belőle semmit és a szüleinknek is csak jól esett egy kis kikapcsolás felnőtt társaságban. Ráadásul tovább maradhattak nélkülünk.
Szerintem teljesen normális jelenség. Nyilván nem ugyanaz, de temetésre sem nagyon szokták vinni a kicsi gyerekeket.
Nem bírja, hangoskodik stb. Nincs ebben semmi szerintem.
Így, hogy adott a létszám is érthető, ha inkább a keresztszüleiddel osztanád meg a pillanatot, nem néhány hós gyerekekkel.
Szerintem engedd el, ha ezért nem vesz részt a tesód, akkor maradjon otthon. Ő sért meg téged, nem te őt. Tipikus momzilla, megjegyzem.
#98: "Azért egy felnőtt ember, mint pl. keresztszülők kicsit talán jobban felfogják és értékelik az esküvőt, mint 1-5 év közötti gyerekek."
Persze. Meg nyilván vastagabb borítékot is adnak...
Érdekes, az én gyerekeim egyáltalán nem utálták. Unokaestvérük esküvőjén a 4 éves volt az egyik koszorúslány, az 1 éves meg kb. végigaludta, a maradék időben meg nyugiban elvolt a hordozóban, jót kajált, ugrált kicsit a zenére a lagziban, aztán bealudt és hazamentünk. Én sem utáltam kicsi koromban, tesóm sem, meg kb. senki, akit ismerek. Pedig megfordultam jópár esküvőn. Pl. a saját anyám második esküvőjén, kisgyerekként. Az unokaöcsém esküvőjén is ott volt a saját 3 évesük. Tulajdonképpen otthon is hagyhattak/ták volna, elvégre ez az ő napjuk volt, nem a gyereküké...
Elég gáz, hogy mindenki saját magából, meg a saját neveletlen gyerekeiből indul ki és von le következtetést. A többség azért nem ilyen. Normális családban pedig a gyerekek is a család részei, az esküvő pedig egy VIDÁM családi esemény, ahol simán helyük van.
Érdekes, hogy sokan kizárnának minden kisgyereket ilyen eseményekről, éttermekből, szállodákból, de elvárják, hogy tudjanak ott viselkedni. Ha mindig mindenhonnan kizárják őket, akkor mégis hol a francban kéne megtanulniuk, hogy hogy kell viselkedni ezeken a helyeken, helyzetekben?
Fura gondolkodás...
Amúgy meg mindenki azt csinál, amit akar, csak nem kell később azon sem csodálkozni/siránkozni, hogy milyen szar a családi kapcsolat.
Mondjuk vicces az értékelés is: a 105 és a 106 kb. ugyanazt írja, az egyiket lepontozták, a másikat meg nem annyira. Ráadásul igazuk van. Nyilván a keriék belengettek valami szabad szemmel is jól látható összeget, és hát azért az biztos vonzóbb, mint a gyerekek.
Az érdekelne még, hogy mi erről a kérdező és nővére anyukájának a véleménye. Mármint, hogy az unokái nem lehetnek ott egy CSALÁDI eseményen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!