Szerintetek igaza van a nővéremnek, amiért nem akar eljönni az esküvőmre? Többi lent.
Én is megfordultam jó pár esküvőn és kivétel nélkül az összesen csinálták a műsort a gyerekek, ment a szertartás közbeni óbégatás, vernyogás, majd a kajánál a tányérok/poharak véletlen leverése/eltörése, kanál földhöz vágása, fejhangon vinnyogás, futkározás, mindenkinek nekiszaladás és még sorolhatnám. Nem magunkból indulunk ki baszki, hanem a saját tapasztalatainkból!! Hihetetlen, mi? Lehet, hogy én jobban ismerem a saját rokonaim gyerekeit és azt milyen neveletlenek, mint pl te, nem gondolod? Tudom jól, hogy nem bírnak kulturáltan viselkedni, mert számtalanszor és rendszeresen tapasztaltam/tapasztalom, még jó , hogy ezek tudatában a saját esküvőmből nem kívánok Mónika Show-t rendezni…!
Amúgy sokan nem kizárnák étteremből/szállodából és egyéb helyekről a gyerekeket, hanem szeretnék, ha lenne PÁR olyan étterem, szálloda, cukrászda miegymás, ahova nem mehet be x év alatti gyerek és ahol nyugodtan el tudsz fogyasztani egy ebédet és nem pl a torokszaggató vonyítást kell hallgatnod. Talán ehhez nincs joga egy gyerektlennek? Csak a gyerekesnek van joga mindenhova vinni a vinnyogó gyerekét, mit sem törődve azzal hány embernek okoz ezzel kellemetlenséget? És nem a normálisan megneveltekről beszelek, hanem azokról, akik a jó modort és alapvető illemet hírből sem ismerik.
Szerintem egy pár éves gyereknek, aki pl épp dackorszak közepén van és mindenen is hisztériázik, semmi keresnivalója egy esküvőn. Jobb esetben az embernek egyszer van esküvője egy életben, hadd szólhasson már legalább az a pár óra róla és a házastársáról, nem pedig a neveletlen kölkök hisztijéről! Ennyit talán mindenki képes kibírni a gyereke nélkül…
Igen, a bealvós gyerek aztán marhára élvezte a hacacárét, és felfogta, ott mi történik, hidd azt, hidd csak azt...
Amúgy látom, szöveget értelmezni SEM tudsz, mert leírtam, hogy marhára nem voltam neveletlen, egyszerűen csak piszkosul fiatal. Értsd 3-4 éves, és kicsit sem érdekelt az esküvős buli. Annyira neveletlen voltam, hogy suliban sorra kaptam a díjakat a jó tanulmányi eredményeimért és a példás magatartásomért. :)
A gyerek attól még a család része, hogy nem kell őket elvinni mindenhova. Én is a család része voltam, de koromból adódóan nyilván más dolgok kötöttek le.
Aki pedig a pénzre asszociál, az magából indul ki. Van, aki egyszerűen csak gyerekmentes esküvőt szeretne.
Szerintem is attól függ, hogy adtad elő. Egy "szűk családi körben, de a gyerekeid annak szerintem nem részei vagy nem jöhetnek, mert elrontják a napunkat, hisz tudod, milyen neveletlenek, mert múltkor is ez meg az... " nagyon bántó. De a "sajnos csak 20-an férünk a kinézett étterembe, és komoly, csendes, ünnepélyes vacsorát szeretnénk" abszolút elfogadható.
Nálunk kb. 6 esküvő volt 10 év alatt unokatesók és még kb. 4 barátok között, mindegyikre meg voltak hívva a gyerekek is minden irányból. Valamelyikre azért nem vittük őket, mert mi akartunk tovább bulizni. De nekem ez a természetes, a miénken is voltak, amikor még nekünk nem volt, valahogy eszünkbe nem jutott, hogy zavarhatnak és nem is volt gikszer. Szertartás alatt úgyis félig kint voltak a templomkapuban azokkal, akik még nem bírták volna végigülni, vacsoránál meg senki nem volt csendes, a felnőttek se, pedig nem klasszikus nagy lagzi volt egyik se. De ahány ház, annyi szokás, ha valaki jelzi, hogy csak két főre szól a meghívó, akár mert ennyi a keret a bulira, azt is elfogadom. De nem mindegy a hangnem. Meg logisztikailag is nehéz, ha nincs nagymama és a baba szoptatott vagy a totyogó másra még nem volt hagyva.
megkértem a nővérem, hogy hagyja otthon a három gyerekét, hogy helyettük meg tudjam hívni a kereszt szüleimet
Le van írva, utolsó, hogy mit mondott.
És ez parasztság, mert az jön le belőle, hogy amúgy jöhettek volna a gyerekek.
Nem ez az egyetlen probléma köztetek, ide a bökőt.
Talán lehet, hogy pont kamu? És majd most kezdi csepegtetni a kérdező egyéb részleteket?
Ha a nővéred ezen megsértődött, akkor vélhetően nagyon fontosak neki a gyerekei, amit neked illett volna tudnod. Így feltételezem, csakazértis ezt kérted tőle, mert tudtad, hogy erre ugrani fog, és valamiféle revansot vegyél???
Talán lehet, hogy pont kamu?
Ja, tekintve, hogy már a kérdésben is hol az volt az indok, hogy kevés a hely, hol az, hogy utálja a gyerekeket, elég valószínű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!