Kinek a hibája?

Figyelt kérdés

Utálom a tesómat! Ha otthon vagyunk( általában ketten) nekem sesem fogad szót, ökörködik, és ha rászólok, megvárja míg Anya vagy Apa hazaér, és nyomatja az árulkodást, és el is hiszik neki. Amikor veszekszünk, és Mama meghallja, neki ad igazat, én meg le vagyok sz*rva, meg se hallgatják! Ha kupit csinál, nekem kell rendbeszedni, és én kapok érte büntetést, mert nekem a dolgom h vigyázzak rá! Amikor én beszélek, ő csak belepofázik, nehogy már elvegyem azt a kis figyelmet tőle! 9 évesen csúnyábban beszél mint én,és annyit, vagy többet kap mindenből! Igen, kib*szottul féltékeny vagyok rá, de nem az én dolgom kaját csinálni, kitalarítani és elmosogatni, a minidíva segge alól a sz*rt takarítani 14 évesen, és cserébe azt hallgatni, h mit csináljak meg még neki. Nem 1x mondtam neki nyugodt hangon, h amikor fürdök/wc- vok, ne jöjjön be, neki még Anyáék se parancsolhatnak! Régebben tök jól elvoltunk, de aztán csak elkezdett fiterésznina cuccim között, lopkodott, és árulkodott, nekem senki se hisz, mert régebben hazudtam a szüleimnek, h ne verjenek meg. Ha ő rosszul viselkedik, mind2-en büntetve vagyunk!

Arra gondoltam, h mostmár meg is verem érte, megérdemli a füleseket, ha normális ember módjára nem érti, és lesz*rom a kapcsolatom vele, mert csak 4 évig kell elviselnem a pofáját, aztán elmentem fősulira és kész.

Kérlek, segítsetek ötletet adni,vagy módszereket h leszokjon ezekről, nem akarok terrorista lenni!

#utálat #féltékenység #testvér #tinédzser #aegítség #agyfasztkapoktőle
2021. aug. 25. 13:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
58%
Az én javaslatom: töröld a regisztrációdat, mert még nem vagy 16 éves.
2021. aug. 25. 13:43
 2/11 anonim ***** válasza:
32%
Túl sok itt mostanában a 14 éves
2021. aug. 25. 13:44
 3/11 anonim ***** válasza:
98%

Először is nyugodj le, ez nem a világ vége. Én is hasonló szituációban vagyok, mégsem írok/viselkedek így, mint most te.

Másodszor. Nem a te dolgod nevelni a testvéredet, viszont ebben az esetben, hogy a szüleid és a nagymamád is ennyire elvakult ezzel kapcsolatban, javaslom hozz szabályokat a kapcsolatotokban.

Pl. ne csináld meg helyette a dolgokat. Mi az, amit egy 9 éves gyerek nem tud megcsinálni magának, amit egy 14 éves igen? Semmi. Meg kell tanulnia kaját csinálni, elpakolni, vagy akármit is kell neked csinálnod helyette. A szüleidnek pedig mond meg, hogy a tesód helyett nem fogsz ezentúl semmit megcsinálni, ugyanis nem kisbaba már, és nem is életképtelen.

2021. aug. 25. 13:55
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom valamilyen szinten rád van bízva most a testvéred a nyári szünetben. Igaz, gyakorlatilag már vége van a szünetnek, de szerintem megmondhatnád a szüleidnek, hogy csak akkor tudsz felelősséget vállalni a testvéredért, ha engedelmeskedik neked. Ehhez pedig az kell, hogy ők is megmondják neki, hogy amíg nincsenek otthon, addig úgy köteles neked engedelmeskedni, mintha ők (a szülők) mondanák. És persze sz...t se ér az egész, ha egy vitás esetben neked nem hisznek, hanem csak a tesód verzióját hiszik el.

Ha erre nem képesek, akkor mondd meg, hogy neked innentől "ki a neved", a tesód azt csinál, amit akar, és ha kárt csinál, vagy neki lesz baja, a jogi felelősség amúgy is a szülőket fogja terhelni.

A fürdő ill. WC ajtajára meg vegyetek kulcsot, vagy ha másképp nem megy, riglit. Mondjuk nekem ez is nonszensz, hogy egy 4 tagú család otthonában a WC nem zárható.

Szóval, még ha lehetnek is túlzások, egyoldalúságok az írásodban, azért a szüleid gyerekneveléséről elég rossz véleményem van.

2021. aug. 25. 15:00
 5/11 anonim ***** válasza:
46%
Megverni azért mégsem kéne..
2021. aug. 25. 15:00
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Mindig megdöbbenve olvasom, ha ennyire különbséget tesznek a szülők a gyerekek között. Igen, első körben amit lehet, zárni kell. WC, cuccok. A másik tanácsom meg fog lepni: tanulj jól és sokat! Egyrészt remek módja, hogy keveset legyél otthon, ha az iskolai könyvtárban, szakkörökön, tanulótársaknál ülsz, és nem a kis gyökér körül ugrálsz. Másrészt így lesz arra esélyed, hogyha kiszabadulsz, minőségi helyre kerülj. Jó suliba, egyetemre, külföldre. Én a helyedben a nyelvekre és az érettségi tárgyakra helyezném a hangsúlyt. A szülők is nehezebben találnak fogást, ha jól tanulsz. Ha mégis halmoznának rád olyan kötelezettségeket, amik nem a te kötelezettségeid, akkor meg panaszkodhatsz az osztály főnöknek, családsegítőnek, stb. És jó kellemetlen helyzetbe hozható őket.
2021. aug. 25. 15:09
 7/11 anonim ***** válasza:
50%
na, már a taknyosokat nem vágják ki???
2021. aug. 25. 16:05
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha van mobilod, vedd fel, amit a tesód csinál, akkor majd hisznek neked a szüleid.
2021. aug. 25. 16:17
 9/11 anonim ***** válasza:
63%
Még te is gyerek vagy.
2021. aug. 25. 19:33
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Telefonnal észrevétlenül vedd fel, kamerázd le amit csinál, és tagadja, akkor mutasd meg szüleidnek, akár küldd el neki Messengeren.
2021. aug. 25. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!