A szülők hibája, ha a gyerekeik nem jó testvérek?
A versenges ...az egyiknek tobb van mint a masiknak?
Esetleg ha tetszett valakinek 1 fiu azt a masik elvette? Miert nem kerdezel ra? 1000 ok lehet.
Ezt ennyiből képtelenség megítélni. Úgy gondolom,h ha a szülő tényleg jól csinálta a dolgokat, akkor kell, h legyen azon a szinten a kapcsolata a gyerekkel,h ezt meg tudják beszélni.
Amúgy az esetek többségében igen, a szülők tehetnek a testvérek közti rossz viszonyról. Sokszor pont azzal ártanak,h nagyon erőltetik ezt a "szeretni kell egymást" dumát.
De mint írtam, nem lehet tudni,h nálatok mi hogy alakult. Ehhez regényt is hiába írnál.
Mi is így vagyunk a bátyámmal. Most a napokban költöztek el a barátnőjével, valószínűleg mi is csak a családi alkalmakkor találkozunk, én nem fogom látogatni őket.
Mi sokat veszekedtünk mindig, nehéz úgy együtt élni valakivel, aki nem képes erre. Pl. amikor fontos viszgára készülnék, vagy aludnék este, akkor is zenét hallgat stb. stb, ami nagyon fárasztó tud lenni.
Mivel ilyenkor én hiába szóltam neki, nem hallgatott rám, verekedtünk is sokat, de ha megkérdez a szüleimet ők sem szóltak rá, vagy csak annyit mondtak, h légyszi hagyd abba és ennyivel le volt tudva. Szerintem ha szigorúbban jártak volna el, akkor megtanulta volna a tesóm, hogy nem mindig az van, amit ő akar és kevesebb konfliktus lett volna. Én ezt 23 év alatt meguntam már és egyszerűen csak arra vágytam már, h ne legyenek itthon, mert csak akkor van nyugalom
En is alig tartom a batyammal a kapcsolatot, pedig nem volt semmilyen konfliktus vagy sertodes. Egyszeruen nincs sok kozos bennunk.
Lehet, hogy ha ugy nevelnek minket, hogy ha torik, ha szakad, egymassal kell toltenunk az idot, szorosabb kapcsolatban lennenk, de akkor azok a kapcsolataink nem leteznenek, amelyek igy alakultak ki olyanokkal, akikkel igazan jol megertjuk egymast. Szerintem inkabb ez lenne a nevelesi hiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!