Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Támadhatnak a testvérek?

Támadhatnak a testvérek?

Figyelt kérdés

Sziasztok sürgős segítségre volna szükségem.

2015.Augusztus 12,-én Örökbefogadási szerződést kötöttünk egy 69-éves bácsival.

A testvéreit kitagadta,és most ők pereskedni akarnak és orvos szakértőt akarnak kérni,mert a bácsit otthonba akarták dugni,a pénzét elvitték.A lényeg a bácsi 69-éves nem meghatározott demens,és pszichiátriai gyógyszereket kap,Hejőkeresztúrról-Pécsre akarják,hogy majd vigyük bíróságra,hogy kivizsgálják beszámítható volt-e szerződés kötéskor.A szerződés közjegyzőnél készült,kényszer és rábeszélés nélkül.

Nem tudom mit tehetnénk,a bácsi fél.

Várom válaszotokat. Ági

2015. szept. 7. 18:39
 1/10 anonim ***** válasza:
70%
Örökbefogadási szerződés?
2015. szept. 7. 18:47
 2/10 anonim ***** válasza:
90%

örökbe fogadni ?????

azt meg hogy az istenbe csináltátok ???

nem eltartási szerződést kötöttetek véletlen ?

2015. szept. 7. 18:47
 3/10 anonim ***** válasza:
73%

Mi az az örökbefogadási szerződés? Csak kiskorú személyt lehet örökbefogadni. De kötve hiszem, hogy te az lennél, és a gyámhivatal hozzájárult, hogy egy öreg, majdnem szenilis bácsi örökbefogadjon.

.

Ezt a szerződést ti találtátok ki? Vagy közjegyző elött írtátok? Mi van benne?

2015. szept. 7. 18:48
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem eltartási szerzödésröl van so.
2015. szept. 7. 18:56
 5/10 anonim ***** válasza:
Eltartarási szerződésre gondolt szerintem a kérdező.
2015. szept. 7. 18:56
 6/10 anonim ***** válasza:
84%
Mi az, hogy " pszichiátriai gyógyszereket kap"? Mert az lehet komoly, a döntésképességet befolyásoló betegségre kapott szer is, meg antidepresszáns is, ami nem mindegy.
2015. szept. 7. 18:57
 7/10 anonim ***** válasza:
88%

mi az hogy a penzet elvittek? szep rokonsag

amugy ha a gyogyszerek nem befolyasoljak a dontokepesswget akkor a testverei fujhatjak, nincs mitol felni.

hasonlo eset volt nalunk is, es a torveny a ti oldalatokon fog allni, nem a penzehes rokonsagnal.

2015. szept. 7. 19:29
 8/10 A kérdező kommentje:
Bocsánat elírtam Öröklődési szerződés
2015. szept. 7. 22:29
 9/10 anonim ***** válasza:

A kitagadáshoz törvényes okok kellenek. Kizárni ki tudja indoklás nélkül az örökségből a testvéreket, de kötelesrészre így jogosultak lesznek.

Ha bácsiról megállapítják, hogy demencia wtb miatt gondnokság alá kell helyezni teszem azt cselekvő képességet kizáró kategória és ha ez az állapot a szerződéskötéskor is fennált akkor a szerződés érvénytelen.

2015. szept. 7. 22:42
 10/10 anonim ***** válasza:
77%
Öröklési szerződésnél nincs köteles rész, a közjegyző pedig igazolni fogja, hogy a szerződéskötéskor beszámíthatónak találta az urat, a testvéreknek nincs sok esélye.
2015. szept. 8. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!