Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mennyire lenne igazságtalan...

Mennyire lenne igazságtalan az alábbi dolog szerintetek?

Figyelt kérdés
Édesapám 81 éves , már elég beteg sajnos, az orvosok úgy látják hogy nem sok van neki hátra. Mi ápoltuk és törődtünk vele az utóbbi 5 évben a feleségemmel, sok energiát ráfordítottunk hogy velünk lehessen és az unokáival, ne pedig egy idősek otthonában a családjától távol, ez neki is fontos volt. Van egy hugom, aki huszonéves korában már elköltözött az ország másik felébe, évente járt haza, nem igazán érdekelte hogy mi van velünk, az apjával, a családjával. Apám élete során egy igen nagy vagyont halmozott fel , több lakás, egy nyaraló, egy nagy családi ház, és ez mind jó környékeken. Most hogy lassan aktuálissá válik az öröklés kérdése, mit gondoltok, hogy lenne reális az elosztás? Beszéltem erről édesapámmal is, azt mondta mindenképp többet akar rámhagyni, mint a hugomra, de abba is belemegy, hogy az egész hozzánk kerüljön. Egyszerűen nem tudunk dönteni a feleségemmel. Hugom külön élte a világát mindig is, elég önző ember egyébként. Mit gondoltok mit tegyek? Az eszem azt mondja ,vidd az összeset, a szivem pedig ,hogy osztozzak. Megjegyezném ,hogy a hugom nem szorul rá a pénzre, és kapott támogatásokat ő is apánktól ,elég szépen, még úgy is ,hogy ő nem viszonzott semmit.

2021. aug. 24. 18:37
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
4%

Húgodat nem lehet kitagadni. Apád végrendelkezzen, míg tiszta tudatánál van, hogy mivel évtizedek óta veletek él, kizárólag ti gondoskodtatok róla, a húgod nem látogatja, anyagilag nem járult hozzá az ápolásához, az ingatlanvagyon fenntartásához, karbantartásához kizárólag ti járultatok hozzá, rá csak a köteles 20% részt hagyja. Feltétlenül ügyvéd, közjegyző, és regisztráljátok az országos végrendelet kataszterbe, akkor nem tudja megtámadni.

Tök mindegy, ki hol él, vagy tevőlegesen, vagy egyéb módon hozzá kellett volna járulnia.

Minden számlát tegyetek el!

2021. aug. 24. 23:50
 32/39 anonim ***** válasza:
89%

"én lehet hülye vagyok, de ha a testvérem 5 évig gondozta volna az apámat, ami egy ilyen korú bácsi esetén mosdatás-pelenkázás is simán lehet, akkor nekem nem lenne pofám elfogadni egy fillért sem az örökségből"

Naja, mert az öregúr ugye ha most meghal, végül is csak 76 évig élt önállóan és gyűjtögetett, a kérdező meg 5 évig ápolta. Valóban, reális 5 év miatt mindent neki adni. Az ugye amúgy meg van, hogy ápolni valakit önkéntes alapon szokás? Ugye az is, hogy ha évente se menne haza is jár a masik gyereknek is az orokseg? Az meg van e, hogy az egyenes ági öröklésnek konkrétan egy feltételé van, az, hogy egyenes ági leszármazó örököljön? Hogy a kitagadásnak igen komoly jogi feltetelei vannak? Hogy ha végrendeletet ír az öregúr, amiben nem egyformán osztja el a javait a törvényes örökösök között, az támadható és az esetek 99,9%-ban bizony megnyerik a pert?

De te nyugodtan rendelkezz majd a saját majdani oroksegeddel úgy, ahogy akarsz. A kerdezo testvere is donthet ugy, hogy nem kell neki. Ha így dönt, az ő dolga. De kisemmizni, meglopni nincs senkinek joga.

2021. aug. 25. 06:57
 33/39 anonim ***** válasza:
37%
Itt szidjátok a kérdezőt, de ha s húga írta volna ki az ő szemszögéből, már elküldtétek volna a francba. Gondolkozzatok már egy kicsit...
2021. aug. 25. 09:19
 34/39 anonim ***** válasza:
95%
Az anyai nagymamánk közös telken lakott a nagybátyámékkal, így ők gondoskodtak róla kb. 80%-ban. Ennek megfelelően a nagybátyámék kapták meg az ő házrészét, a másik két gyerek osztozott az örökség nem ingatlan részén. Még végrendelet sem volt, értelmes emberek meg tudnak egyezni. Normális helyeken így megy, ahol veszekedés, vagy akár per lesz a dologból, ott valami nagyon nem stimmel a családban.
2021. aug. 25. 10:26
 35/39 anonim ***** válasza:
81%

Azt nem értem kérdező, hogy miért is nem kötöttetek apáddal eltartási szerződést, ha ennyit gondoztátok?Ez az egyetlen módja, hogy ti örököljetek mindent.Még ha végrendelkezne is járna a húgodnak köteles rész az örökségből.

Ezt nem írtad, csak feltételezem, hogy a húgodnak nincsenek gyerekei.Ez esetben te és/vagy a gyerekeid örököltök a húgod után a halála után.Gondolom az nem lesz baj?

2021. aug. 25. 10:26
 36/39 anonim ***** válasza:
91%
33 Az teljesen más, mikor egy 8M-t érő lelakott putrin meg 250Ft-on vitatkoznak.De itt mindenkinek bőven jutna és maradna is.Nem egy csekély örökségen kell marakodni.
2021. aug. 25. 10:29
 37/39 anonim ***** válasza:
79%

Na ezért nem lesz nekem hátrahagyandó örökségem :)

A házat, ha itt az ideje, eladom, az árából valami jó otthonba megyek, a maradékot felélem, ha még így se sikerül mindet elkölteni, alapítványra hagyom. Kicsi f@szomnak nem hiányozna, hogy fél lábbal az életből kifelé még azon agyaljak, ki hogy fog osztozni és marakodni azon, amiért alapvetően én (esetleg én és a házastársam) hoztam össze..

2021. aug. 25. 11:33
 38/39 anonim ***** válasza:
93%
Az, hogy "mi" ápoltuk, az igazából egyedül a feleségedet takarja?
2021. aug. 25. 20:32
 39/39 anonim ***** válasza:
86%

Az egészet elvenni baromi igazságtalan lenne. Basszus, a tesó elköltözött Magyarországról, ha tudna, se akarna annyit ott sürögni-forogni... vagy azért büntetni, mert kiment külföldre a saját életét fejleszteni? + nem ő kérte, hogy megszülessen... ha meg apuka-anyuka azért vállalta a gyereket, hogy legyen, ki törölgesse a szaros seggét, az nem kicsit önző.

Kicsivel többet, ha kaptok, az igazságos. Kisemmizni a másikat nem.

2021. aug. 26. 21:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!