Hogyan dolgoztátok fel az abból fakadó traumát, hogy minden igazságtalan bánásmód, bunkózás ami ér titeket egy olyan dolog miatt van amiről nem tehettek, a külsőtök miatt?
Számomra az élet emiatt nagyon traumatikus volt, többszörös traumát szereztem és totál kiégetten élek már 14 éves korom óta (lassan 30 leszek)
A hátrány ami a rossz külső (inkább fogalmazzak úgy, hogy másság, mert nem érzem magam csúnyának) miatt ért felfoghatatlan mértékű. Elsősorban a társasági életben (ami nincs) de a párkapcsolatban méginkább. Ugyanakkor munkahelyen és más közösségekben is lekezelők, kiközösítők mert azzal jönnek, hogy nem kötelesek senkivel sem barátkozni sem tisztelni senkit.
1,2
Félreérted. Nem nyomiról van szó hanem más kinézetűről. Ami hátrány.
A kisugárzásod miatt van ez. Felnőtt emberek már nem a kulsoseg alapján ítélnek elsősorban. Én sem vagyok vilagszepe, a felmutatott eredményeim amik meggyozoek, a határozottsagom, és nyitottsagom.
Valószínűleg, már bocsi, de látszik a fejedben hogy valami nem oké, nincs önbizalmad, kicsit akár besavanyodott lehetsz, olyan emberrel én sem szívesen haverkodom akinek a képen van a vilagfajdalom.
Keress egy pszichológust, oldjatok fel ezeket a gátakat meg keress olyan dolgokat, amik növelik az önbizalmad, akár egy havi szintű kozmetikus fodrász látogatás stb..
Mozgássérültként születtem: sokáig az emberek megvetettek a mozgásom miatt. Nagyon rákattantam arra, hogy ki hogyan lát, mit gondol rólam, Egy jópár ideje nem érdekel, nem fürkészem ezt, ami segített abban, hogy elfogadjam: az, ha valaki beszól, akkor az őt minősíti...
érdekes, mert a társadalom is változik, és hiába van ez a széthúzás, meg minden, valahogy egyre kevesebb olyan ember van, aki belém marna. Szerencsére.
4
Nyilván azt mondják, hogy nem ítélnek külső szerint de ha megvizsgálod a társaságok többségében milyen szerepet töltenek be más külsejűek akkor elég egyértelmű választ kapsz. Inkább megtűrtként kezelik őket mint alapemberként. Ha nagyon jó a humoruk akkor kicsit jobb a helyzet, de például túl sok szarkazmus, irónia sincs nekik megengedve mások felé, a humoruk valamilyen szinten a magukból való bohóccsinálás síkon kell mozogjon.
És ha azt mondod, hogy más külsővel könnyen lehet csinos nőket megfogni akkor nagyot tévedsz! :)
Hány más külsejű-szép külsejű párt láttál? Nagyon keveset? Ez csak azért van mert csak a rendkívül sikeres más külsejűekkel állnak le.
És pont ez a hátrány a másságnak. Kompenzálnod kell a külsődet valami mással, ami rendkívül frusztráló, zavaró és igazságtalan!!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!