Mennyire lenne igazságtalan az alábbi dolog szerintetek?
13-as vagyok. Csak amiatt mondom a 60-40-es osztást mert a mi családunkban ugyanez megy a nagyimról az utóbbi 11 évben anyám gondoskodott.
A húgát nem okolom amiért nem mert pici gyerekei vannak viszont szerintem a szüleim megérdemelnek többet.
Ugyanezt mondanám ha majd a szüleimet kell ápolni. Amelyik testvér aktívabban vállalja a gondozás terhét azt honorálni szeretném némi extra örökség százalékkal hiszen rólam is levette a gondozás terhét.
Igen de utána te beszéltél a teljes örökségről
"de abba is belemegy, hogy az egész hozzánk kerüljön. Egyszerűen nem tudunk dönteni a feleségemmel."
De akkor miről is szól az egész kérdés? Ezek mit jelentenek?
"Egyszerűen nem tudunk dönteni a feleségemmel"
"Mit gondoltok mit tegyek"
Miről is kéne dönteni? Mit kéne tenni? Semmilyen kérdés nincsen akkor, édesapád fog dönteni a vagyonáról a saját belátása szerint. Ha ő azt mondja, hogy 50-50, akkor annyi. Ha ő azt mondja hogy mindent te kapsz (a köteles részen kívül), akkor úgy lesz.
1) az öregúr dönt
2) én lehet hülye vagyok, de ha a testvérem 5 évig gondozta volna az apámat, ami egy ilyen korú bácsi esetén mosdatás-pelenkázás is simán lehet, akkor nekem nem lenne pofám elfogadni egy fillért sem az örökségből
Ezzel talán nem leszek népszerű, de ha valaki azt gondolja, hogy a gondoskodás miatt neki több jár, akkor az üzleti alapon és nem szeretetből cselekedett: magyarán erkölcsileg nem áll a távollévő helyett.
Hogy a kérdésre is válaszoljak: a felét a húgomnak adnám, de te nem én vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!