Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mennyire lenne igazságtalan...

Mennyire lenne igazságtalan az alábbi dolog szerintetek?

Figyelt kérdés
Édesapám 81 éves , már elég beteg sajnos, az orvosok úgy látják hogy nem sok van neki hátra. Mi ápoltuk és törődtünk vele az utóbbi 5 évben a feleségemmel, sok energiát ráfordítottunk hogy velünk lehessen és az unokáival, ne pedig egy idősek otthonában a családjától távol, ez neki is fontos volt. Van egy hugom, aki huszonéves korában már elköltözött az ország másik felébe, évente járt haza, nem igazán érdekelte hogy mi van velünk, az apjával, a családjával. Apám élete során egy igen nagy vagyont halmozott fel , több lakás, egy nyaraló, egy nagy családi ház, és ez mind jó környékeken. Most hogy lassan aktuálissá válik az öröklés kérdése, mit gondoltok, hogy lenne reális az elosztás? Beszéltem erről édesapámmal is, azt mondta mindenképp többet akar rámhagyni, mint a hugomra, de abba is belemegy, hogy az egész hozzánk kerüljön. Egyszerűen nem tudunk dönteni a feleségemmel. Hugom külön élte a világát mindig is, elég önző ember egyébként. Mit gondoltok mit tegyek? Az eszem azt mondja ,vidd az összeset, a szivem pedig ,hogy osztozzak. Megjegyezném ,hogy a hugom nem szorul rá a pénzre, és kapott támogatásokat ő is apánktól ,elég szépen, még úgy is ,hogy ő nem viszonzott semmit.

2021. aug. 24. 18:37
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
90%

13-as vagyok. Csak amiatt mondom a 60-40-es osztást mert a mi családunkban ugyanez megy a nagyimról az utóbbi 11 évben anyám gondoskodott.

A húgát nem okolom amiért nem mert pici gyerekei vannak viszont szerintem a szüleim megérdemelnek többet.

Ugyanezt mondanám ha majd a szüleimet kell ápolni. Amelyik testvér aktívabban vállalja a gondozás terhét azt honorálni szeretném némi extra örökség százalékkal hiszen rólam is levette a gondozás terhét.

2021. aug. 24. 20:26
 22/39 anonim ***** válasza:
89%
Létezik törvényes öröklési rend, amiből csak komoly indokkal lehet valakit kizárni. Ennyit arról hogy meglopnád a tesód.
2021. aug. 24. 20:30
 23/39 A kérdező kommentje:
Ti egymást hergelitek most. Szóba sem hoztam volna az öröklést ha apám nem mondja (mint ahogy már leírtam)... Sajnálom hogy csak ilyen jellegű válaszokat kapok, de azért egy próbát megért. Meg ilyenek hogy "duruzsolunk az öreg fülébe", ez sértő számomra, és elég rosszul esik, még ha egy idegen ember is mondja ezt ránk, mivel 0 igazságalapja van, tehát nem, nem duruzsolunk semmit az öreg fülébe. Továbbá teljesen ép elméjű, meg ő nem is az a fajta akit csak úgy lehet befolyásolgatni. Tehát nem a mi ötletünk, ahogy a kérdésben is leírtam, ő mondta hogy nagyobb részt fogunk kapni,
2021. aug. 24. 20:32
 24/39 anonim ***** válasza:
89%

Igen de utána te beszéltél a teljes örökségről

"de abba is belemegy, hogy az egész hozzánk kerüljön. Egyszerűen nem tudunk dönteni a feleségemmel."

2021. aug. 24. 20:36
 25/39 anonim ***** válasza:
80%
Magad hazudtolod meg kérdező...
2021. aug. 24. 20:37
 26/39 anonim ***** válasza:
85%

De akkor miről is szól az egész kérdés? Ezek mit jelentenek?

"Egyszerűen nem tudunk dönteni a feleségemmel"

"Mit gondoltok mit tegyek"

Miről is kéne dönteni? Mit kéne tenni? Semmilyen kérdés nincsen akkor, édesapád fog dönteni a vagyonáról a saját belátása szerint. Ha ő azt mondja, hogy 50-50, akkor annyi. Ha ő azt mondja hogy mindent te kapsz (a köteles részen kívül), akkor úgy lesz.

2021. aug. 24. 20:42
 27/39 anonim ***** válasza:
87%
"abba is belemenne" a saját döntéseinkbe nem belemenni szoktunk. Belemenni azt jelenti hogy rábólintunk valamire amit más akar.
2021. aug. 24. 20:44
 28/39 anonim ***** válasza:
93%
Ennyire anyagiasnak lenni... normál helyzetben semerre nem kéne befolyásolni hanem döntsön maga ahogy szeretne, bár igazából egy iylen menet után lehet az lenne a legszebb lépés ha valami alapítványra hagyná a pénzét stb.
2021. aug. 24. 21:46
 29/39 anonim ***** válasza:
4%

1) az öregúr dönt

2) én lehet hülye vagyok, de ha a testvérem 5 évig gondozta volna az apámat, ami egy ilyen korú bácsi esetén mosdatás-pelenkázás is simán lehet, akkor nekem nem lenne pofám elfogadni egy fillért sem az örökségből

2021. aug. 24. 23:04
 30/39 anonim ***** válasza:
75%

Ezzel talán nem leszek népszerű, de ha valaki azt gondolja, hogy a gondoskodás miatt neki több jár, akkor az üzleti alapon és nem szeretetből cselekedett: magyarán erkölcsileg nem áll a távollévő helyett.

Hogy a kérdésre is válaszoljak: a felét a húgomnak adnám, de te nem én vagy.

2021. aug. 24. 23:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!