Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mennyire lenne igazságtalan...

Mennyire lenne igazságtalan az alábbi dolog szerintetek?

Figyelt kérdés
Édesapám 81 éves , már elég beteg sajnos, az orvosok úgy látják hogy nem sok van neki hátra. Mi ápoltuk és törődtünk vele az utóbbi 5 évben a feleségemmel, sok energiát ráfordítottunk hogy velünk lehessen és az unokáival, ne pedig egy idősek otthonában a családjától távol, ez neki is fontos volt. Van egy hugom, aki huszonéves korában már elköltözött az ország másik felébe, évente járt haza, nem igazán érdekelte hogy mi van velünk, az apjával, a családjával. Apám élete során egy igen nagy vagyont halmozott fel , több lakás, egy nyaraló, egy nagy családi ház, és ez mind jó környékeken. Most hogy lassan aktuálissá válik az öröklés kérdése, mit gondoltok, hogy lenne reális az elosztás? Beszéltem erről édesapámmal is, azt mondta mindenképp többet akar rámhagyni, mint a hugomra, de abba is belemegy, hogy az egész hozzánk kerüljön. Egyszerűen nem tudunk dönteni a feleségemmel. Hugom külön élte a világát mindig is, elég önző ember egyébként. Mit gondoltok mit tegyek? Az eszem azt mondja ,vidd az összeset, a szivem pedig ,hogy osztozzak. Megjegyezném ,hogy a hugom nem szorul rá a pénzre, és kapott támogatásokat ő is apánktól ,elég szépen, még úgy is ,hogy ő nem viszonzott semmit.

2021. aug. 24. 18:37
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
36%
Most holt komolyan zaklatjátok az öreget hogy nektek több jár? Inkább ne gondoztátok volna.
2021. aug. 24. 18:52
 2/39 anonim ***** válasza:
83%

Ha édesapád beszámítható, akkor miért te döntesz? Meg úgy egyébként is... Értem én a dilemmádat, de konkrétan kisemmiznéd a húgod az örökségből. Miért is? Mert te önként magadhoz vetted apátokat, aki eleve a közelben lakott. Míg ő az ország másik végéből nem ugrott haza csak évente egyszer...

Aki közel van, mindig többet kap btw,és gondolom te sem teljesen önzetlenül vállaltad az ápolást...amúgy rossz a viszony? Mert ha nem, végképp nem értem. Ilyenkor mindig túlzásnak érzem, ha ilyet mondanak, hogy nem érdekelte a család.

Szóval szerintem a húgodnak is jár az örökség, ha neked a soknak nem elég a fele, mert kapzsi vagy, akkor írass édesapátokkal végrendeletet.

2021. aug. 24. 18:54
 3/39 anonim ***** válasza:
89%
Normális családoknál mindig is azé volt a több, aki jobban odatette magát a sok év alatt, azt azért hozzá tenném hogy ha valamennyit adsz is neki, lehet nem fog rá igényt tartani bosszúból, de legalább megvolt a szándék.
2021. aug. 24. 18:55
 4/39 anonim ***** válasza:
86%
Azért hagyjatok neki valamennyit.
2021. aug. 24. 18:57
 5/39 anonim ***** válasza:
97%
Édesapátok írhat végrendeletet, de a kötelesrész mindneképpen jár a húgodnak.
2021. aug. 24. 18:59
 6/39 anonim ***** válasza:
97%
Az lenne az igazságos ha erről édesapád döntene és egyik irányba sem próbálnád befolyásolni. Ha valami miatt később mégis azt éreznéd hogy adnál a saját részedből valamit a húgodnak, azt bármikor megteheted.
2021. aug. 24. 19:04
 7/39 anonim ***** válasza:
86%

Nálunk fel sem merül, hogy ne ugyanannyit kapjunk, pedig a húgom 20 éve nem beszélt a szüleinkkel (apukám egy hónapja halt meg). A saját döntésem volt, hogy mi gondoskodunk róla, nem gondolom, hogy emiatt el kellene vennem az ő részéből bármit.

De nem vagyunk egyformák, ha te úgy érzed, jogos a nagyobb örökség, beszéld meg velük.

8/39 A kérdező kommentje:

#1 Ő hozta fel a témát, és aztán ki az aki nem gondolkodik el a dolgon.

#2 Igen örülnék ha a gyerekeimnek is be lenne biztosítva az anyagi háttere ,és nem kéne nekik külföldre utazniuk, nem kéne nekik stresszelniük a pénz miatt. Magam miatt értelmetlen lenne, nekem megfelel a jelenlegi életszínvonalam. Ja és ha érdekelné a hugomat a családja nem ott élne ahol, mert igazából semmi sem köti oda, egy régi kapcsolatából adódóan költözött olyan messzire, simán hazajöhetett volna már, hívtuk is , nem jött. Évente egyszer hazanéz akkor is csak muszájból, úgy érzem. Tehát az összes érv ellene szól , egy van ami mellette az pedig a vérvonal.

9/39 anonim ***** válasza:
86%

Ez amúgy érdekes kérdés, mert szerintem nem lehet csak az utolsó 5 évet nézni.

Attól még, hogy ti jobban segítettetek, nem hiszem, hogy ki kellene semmizni a másikat.

Bár ha nem érdekel a tesód, akkor úgyis az eszedre hallgatsz!

Mondjuk nálunk is ez az elvárás, szóval értem én. Tesóm 2 hetente járt haza, nem segített semmit, max elvitte bevásárolni anyát. Én 6 hetente, mert messze lakom, de minden nap 1 órát beszélünk telón, és ha bármi van, nekem kell segítenem. (Költözésben, pakolásban, kerítésfestésben, stb.) De tesóm helyett lett felvéve jelzáloghitel és minden pénzük odaadva, illetve odaígérve a családi ház.

Engem nem érdekel a pénzük, de csak azért, mert sűrűbben jár haza, hát szemétségnek tartom, de az egész gyerekkorom hasonlóan fair volt, így elfogadtam.

2021. aug. 24. 19:05
 10/39 anonim ***** válasza:
81%
Ennek olyan szaga van, mintha a nagy gondoskodásnak elve az lett volna a célja hogy elvegyék a másiktól az örökségét. Édelegnek, de nem azért mert fontos az öreg, hanem a pénze miatt.
2021. aug. 24. 19:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!