Mennyire lenne igazságtalan az alábbi dolog szerintetek?
Ha édesapád beszámítható, akkor miért te döntesz? Meg úgy egyébként is... Értem én a dilemmádat, de konkrétan kisemmiznéd a húgod az örökségből. Miért is? Mert te önként magadhoz vetted apátokat, aki eleve a közelben lakott. Míg ő az ország másik végéből nem ugrott haza csak évente egyszer...
Aki közel van, mindig többet kap btw,és gondolom te sem teljesen önzetlenül vállaltad az ápolást...amúgy rossz a viszony? Mert ha nem, végképp nem értem. Ilyenkor mindig túlzásnak érzem, ha ilyet mondanak, hogy nem érdekelte a család.
Szóval szerintem a húgodnak is jár az örökség, ha neked a soknak nem elég a fele, mert kapzsi vagy, akkor írass édesapátokkal végrendeletet.
Nálunk fel sem merül, hogy ne ugyanannyit kapjunk, pedig a húgom 20 éve nem beszélt a szüleinkkel (apukám egy hónapja halt meg). A saját döntésem volt, hogy mi gondoskodunk róla, nem gondolom, hogy emiatt el kellene vennem az ő részéből bármit.
De nem vagyunk egyformák, ha te úgy érzed, jogos a nagyobb örökség, beszéld meg velük.
#1 Ő hozta fel a témát, és aztán ki az aki nem gondolkodik el a dolgon.
#2 Igen örülnék ha a gyerekeimnek is be lenne biztosítva az anyagi háttere ,és nem kéne nekik külföldre utazniuk, nem kéne nekik stresszelniük a pénz miatt. Magam miatt értelmetlen lenne, nekem megfelel a jelenlegi életszínvonalam. Ja és ha érdekelné a hugomat a családja nem ott élne ahol, mert igazából semmi sem köti oda, egy régi kapcsolatából adódóan költözött olyan messzire, simán hazajöhetett volna már, hívtuk is , nem jött. Évente egyszer hazanéz akkor is csak muszájból, úgy érzem. Tehát az összes érv ellene szól , egy van ami mellette az pedig a vérvonal.
Ez amúgy érdekes kérdés, mert szerintem nem lehet csak az utolsó 5 évet nézni.
Attól még, hogy ti jobban segítettetek, nem hiszem, hogy ki kellene semmizni a másikat.
Bár ha nem érdekel a tesód, akkor úgyis az eszedre hallgatsz!
Mondjuk nálunk is ez az elvárás, szóval értem én. Tesóm 2 hetente járt haza, nem segített semmit, max elvitte bevásárolni anyát. Én 6 hetente, mert messze lakom, de minden nap 1 órát beszélünk telón, és ha bármi van, nekem kell segítenem. (Költözésben, pakolásban, kerítésfestésben, stb.) De tesóm helyett lett felvéve jelzáloghitel és minden pénzük odaadva, illetve odaígérve a családi ház.
Engem nem érdekel a pénzük, de csak azért, mert sűrűbben jár haza, hát szemétségnek tartom, de az egész gyerekkorom hasonlóan fair volt, így elfogadtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!