Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Normális ha ennyire irigy...

Normális ha ennyire irigy vagyok a bátyámra?

Figyelt kérdés
Csak pár évvel idősebb nálam, de ő mégis rengeteg mindent elért az életben, én meg semmit. Neki van diplomája, jó állása, mostmár családja is. Körbeutazták a világot, külföldön dolgozik, jól fizető menő állása van. Én konkrétan semmit nem valósítottam meg abból, amit elterveztem. Egész életemben úgy voltam vele, hogy egyszer én is olyan leszek mint ő, ő volt a példaképem. De nem jött össze, az egyetemet sem fejeztem be. Így jó munkám sincs, annyit keresek, ami nem elég semmire, a szüleimnél lakok, nincsenek barátaim, nincs barátnőm. Lehet nem is lesz, mert egy lúzer vagyok minden területen. Őt pedig mindenki szereti, nagymenő, nagyszájú, tele van barátokkal, amíg itthon lakott se igazán voltak közös programok, mert mindig mással lógott. Én nem utaztam soha sehová, külföldön is csak kétszer voltam hozzájuk családdal együtt látogatóba. Akkor is igazából csak azon volt a lényeg, hogy megmutassák nekünk, milyen puccos lakásuk van, és milyen jól élnek. Sajnálatból még pár márkás ruhát is vettek nekem, de azon kívül le vagyok szarva. Nem lehet elmondani neki semmit, őt nem érdekli a gondom, beszélgetni is nehezére esik neki. Nem segítene semmiben, teljesen ismeretlen embereket karolt fel a lakhelyünkről akikkel "jóban voltak", és szerzett nekik melót kint, indította el az életüket jó irányba. Én is már többször mondtam, hogy segítenék bármiben, idegen nyelvet is jól beszélek, elboldogulnék, csak egy lehetőséget szeretnék. Persze jött a Covid, de az igazság, hogy most is, meg azelőtt is le voltam szarva, hallani se akart ilyenről, hogy nekem munkát adni bárhol kint, én nem érdemlem meg. Nem is értem meg, hogy idegen embereket miért kedvel jobban, mint a saját öccsét. Szerintem csak élvezi, hogy ilyen megalázó lehet, hogy konkrétan eltapos az élet minden területén. És úgy van vele, hogy sínylődjek csak tovább, ha ő megcsinálta, és bejött az élet neki, akkor csináljam utána. Habár ő sem teljesen egyedül vágott neki külföldnek, neki is ismerősei segítettek. Én mostmár úgy gondolom, hogy nálam ez el van döntve, én vagyok a rossz, ő a jó. Ő megérdemli, hogy jól éljen, én azt érdemlem, hogy aprópénzért dolgozzak és utána keseregjek, mert semmi mást nem tudok csinálni. És persze irigy vagyok rá, hogy ő ezt elérhette, neki megadatott a lehetőség, jól él, gazdag, gyereke is van meg párja akivel szeretik egymást és stb. Nekem pedig a törekéde sincs. Az tény, hogy legalább nem halok éhen, meg van fedél a fejem fölött, a szüleim lakásán, de ennél többet nem tudok felmutatni. És már amúgy is el vagyok késve mindennel, közel járok a 30-hoz, már nincs is időm, hogy egyáltalán bizonyítsak valamiben. Ha tanulnom kéne még évekig, akkor kikészülnék még jobban a gondolattól, hogy úgyse érek majd semmit a diplomával, 30-on túl, úgysem ő vagyok, rothadhatok itthon tovább, mert úgysem viszem soha semmirem. Egyszerűen csak megőrjít a gondolat, hogy ez miért van így, hogy nekem így kell élnem, ilyen lepukkant nincstelen szegényként, ő élvezheti a luxust. Egyszerűen nem tartom fairnek, miért van ez így.

2021. jún. 4. 10:09
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
83%
#22 azt lehet elnyomni, aki hagyja... 30 évesen nehogy már ne legyen képes az önálló tettekre...
2021. jún. 4. 13:07
 22/44 anonim ***** válasza:
85%
"De egy testvérnek jóesetben segíteni kéne a másikat. " Meg fogsz lepődni: nem kell. Ha odavisz valakit a munkahelyére, azért felelősséget vállal. Nyilván okkal nem hajlandó erre.
2021. jún. 4. 13:09
 23/44 anonim ***** válasza:
66%

Hát ezt nem tudom, hogy a kérdező milyen munkaerő.

Én csak saját tapasztalatból beszéltem.

Megbízható munkaerő voltam és vagyok, de a bátyám élvezte az elnyomásomat.

Ha náluk nem ez a helyzet, akkor nem szóltam. Bár a szavaiból ez jön le.

Amúgy meg vannak elnyomható emberek. Sokáig én is az voltam és nagyon nagy akarat kell, hogy ezen változtass. Egy alapból vezető, elszánt egyeniségnek meg kisujjból jön. Nem, nem fair az élet.

Én is rohadt sokat szenvedtem, de már megkaptam az elégtételt :)

2021. jún. 4. 13:27
 24/44 A kérdező kommentje:
Mintha nem írtam volna le, hogy van idegen nyelv tudásom, angolul beszélek folyékonyan, németül is tudok annyira, hogy elboldogulnék. Ha akarná, megtehetné, hogy szól az érdekemben. Szívesen mennék konyhára, vagy akár takarítani, bármit. El kellett viselnem, hogy fiatalabb unokatesómat kivitte úgy dolgozni, hogy még angolul sem tud rendesen, hogy még érettségije sincs. A saját lakásukban tartották hónapokig, amíg félretett eleget, hogy elköltözzön, főztek rá, mostak rá. Ez már több éve, és amint látom, azóta neki is elég jól megy, állandóan posztolgatja a pózolós képeket, hogy merre mit csinál. Arról meg nem volt szó, hogy picsognék, vagy nem végezném el a dolgomat, itthon is dolgozok eleget, csak amit itt dolgozok, abból nem lehet önellátó lenni, de még külön költözni sem. De ha ott dolgoznék ugyanennyit, az már bőven elég volna. El kell viselnem, hogy a saját testvérét ennyire lenézi, nem segítene semmiben. Pedig nem hiszem hogy kiérdemeltem volna ezt, amíg itt élt, addig is segítettem mindenben, parancs szóra ugráltam, ha kellett neki valami. És most én vagyok a szar, aki nem érdemel egy lehetőséget sem. Szerinte engem el kellene tartani meg stb, de nem lebzselni mennék oda, hanem dolgozni, de ugye nem, mert én élősködő vagyok. De persze csakis én lehetek a hibás mindenért. Szar az élet.
2021. jún. 4. 14:34
 25/44 anonim ***** válasza:
98%
Velem már volt, hogy beajánlottam valakit munkahelyre, igaz, itthon. Az illető nem teljesített jól problémák voltak vele, végül nekem lett rohadt kellemetlen, meg nekik is, mert ki kellett rúgni. Lehet, hogy a bátyád ezért nem ajánl neked munkát, mert ismer, tudja, hogy nem teljesítenél jól. Előbb bizonyítás, igyekezz, tanulj, 30 évesen még nem vagy el késve.
2021. jún. 4. 14:35
 26/44 anonim ***** válasza:
80%
A te szar életedért csak te lehetsz hibás, nem mások. A szüleid megadták neked a lehetőséget arra, hogy kezdj az életeddel valamit (sőt, a lehetőséget fent is tartják azóta is), te vagy aki baszik rá... A saját erődből is kimehetnél, ha már ez a mániád.
2021. jún. 4. 14:41
 27/44 anonim ***** válasza:
29%

Szerintem pedig pont, hogy logikus, hogy nyelvtudás nélküli fiatalokat visz ki magával, akiknek talán érettségije sincsen, mivel ha szorgalmasan teljesítenek odakint, megtanulhatják annyira a nyelvet, meg összeszedhetnek annyi pénzt, hogy később hazajöhessenek és vissza ülhessenek az iskolapadba esetleg, vagy ne alja munkákat kelljen végezniük minimálbérért. Mivel így itthon max a Mekibe mehetnének el dolgozni és elkallódna. Meg egy nyelvtudás nélküli fiatal kb elveszett manapság a munkaerőpiacon, ahol még a takarítói állásokhoz is kérik már lassan.

Én azt nem értem, hogy te miért nem tudsz elboldogulni a valós nyelvtudásoddal, pláne, ha németül is tudsz? Pláne közel 30 évesen. Helyette a mankóra szoruló 18 évesek helyét vennéd el lehetőségektől, akik valóban akár a rossz életkörülményeik miatt vannak a kallódás szélén. Te meg a mamahotelből károgsz, mikor a rezsibe sem kell beleadnod. Joggal nem támogat. Nem vállalná azt, hogy kivinne és ott sem tudnál teljesíteni. Azért egy pörgős munkát nem lehet 10 évnyi mamahotelezés után flexibilisen venni. De ez már a te hibád, nem az övé.

2021. jún. 4. 14:44
 28/44 anonim ***** válasza:
91%
Nem mellesleg én sem segítenék úgy a testvéremnek - bármennyire is szeretem -, ha nem tesz semmit azért, hogy neki jobb legyen, hanem tőlem követelné a feltételeket. 30 évesen mire fel?
2021. jún. 4. 14:47
 29/44 anonim ***** válasza:
88%

"van idegen nyelv tudásom, angolul beszélek folyékonyan, németül is tudok annyira, hogy elboldogulnék."

Akkor hajrá. Menjél csak. Ja, hogy tesó nélkül nem megy neked semmi mégsem? Szomorú, de talán 30 éves létedre felnőhetnél már.

2021. jún. 4. 15:56
 30/44 anonim ***** válasza:
82%
Nem te sírsz a társkeresési témában is állandóan? Ott is van valaki, dettó ugyan ilyen stílussal. Az is 30 körüli, se barátok, se barátnő, és ezért persze mindig mindenki hibás, csak ő nem.
2021. jún. 4. 17:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!