Normális ha ennyire irigy vagyok a bátyámra?
Mivel látogatóba mentetek nyilván maguknál szállásoltak el. Lehet hogy csak neked esett rosszul higy szép házban élnek.
Márkás ruhát vett? Én is vettem testvéremek minden rossz szándék nélkül, semmi sincs ebben. Különbség az hogy ő örült neki.
Akkor most azt írd már le légyszíves hogy konkrétan a bátyád mit mondott neked. Mert eddig úgy tűnt higy csak azt írtad amit képzelsz hogy gondol mert féltékeny vagy. Ha nem így van akkor tényleg kivancsi lennék hogy mit mondott. Pl kijelentette higy nem segít kinnt? Kijelentette higy ő márpedig többet ér?
Az én rokonaim - velem egykorú tesóm és unokatesók - is mindig irigykedtek ahelyett, hogy utánam csinálták volna. Persze, csak arra irigykedtek, hogy a családban egyedül nekem lett kertes házam, gyerekem meg pénzem, arra nem, amikor iskola mellett jártam dolgozni, hogy kifizessem az albérletet és mikor külföldön dolgozva évente csak 2-3 alkalommal tudtunk hazajönni a férjemmel, pedig nem szerettünk kint lenni (és még le is voltunk szólva, hogy hülyeség a külföldi meló). Ja igen, komoly és évek óta tartó barátságaim is csak nekem vannak.
Mondjuk, én nem is tartom már velük a kapcsolatot, nemhogy nálam nyaraltassam őket meg a házamba hívjam őket azért, hogy fröcsögjenek.
Te mit csináltál az elmúlt 10-12 évben, hogy nincsenek se barátaid, se iskolai végzettséged, se megtakarításod, habár a szüleiddel élsz? Miért nem vállalsz felelősséget az életedért?
Bocsánat, de a bátyád épp azért nem segít neked mert vinnyogsz ahelyett, hogy tennél magadért..
Először is szállj ki végre az árnyékából, örülj annak amid van, bármit is csinálsz hozd ki belőle a legjobbat és ÉLJ. Szard le, hogy mit mond a bátyád, mije van, mit ért el, az a lényeg hogy veled mi van.. Másodsoron mi lenne ha elköltöznél a szüleidtől és megmutatnád magadnak, hogy mások nélkül is meg tudsz élni?
"Sajnálatból még pár márkás ruhát is vettek nekem, de azon kívül le vagyok szarva.."
Kozel jarsz a 30-hoz, de batyus vasarolgat ruhakat neked? :D
Mar ne is haragudj, de neki adok igazat. Miert nem fejezted be az egyetemet? Mi vagy ki akadalyozott ebben? Talan a batyad tehet errol is? Nem! Nem o, hanem te magad!
Egy igazi luzer vagy, aki magatol semmire sem kepes, hanem azt varja, hogy valahova beszervezzek!
Lehet azert nem segit, mert latja, hogy milyen tutyi mutyi vagy es nem akar szegyenkezni.
Az irigykedes helyett inkabb kapd ossze magad es fejezd be az egyetemet, akar levelezon!A sirankozas helyett inkabb csinalj valami okosat es akkor lehet, hogy a batyad is felkarol!
Szerintem túl sokat foglakozol azzal, hogy másnak mije van és keveset azzal, hogy mit kezdj az életeddel.
A bátyád megdolgozott azért, hogy úgy él, ahogyan. Tett érte és megkapta. Ez a lehetőség előtted is előtted áll. 30 évesen még nagyon fiatal vagy, azt kezdesz az életeddel, amit csak szeretnél, főleg, ha szüleid támogatnak azzal, hogy otthon lakhatsz, nem kell albit fizetned stb.
Nekem is kicsit úgy jön le, hogy valaki másra vársz, hogy tegyen a te életedért, hogy neked jobb legyen. A testvéred segíthetne neked, igen, jófejség lenne tőle, de nem várhatod el tőle.
Legyenek saját céljaid, terveid és akkor nem leszel féltékeny más életére. Fejezd be az egyetemet, közben dolgozz, szerezz tapasztalatot. Válassz olyan szakmát, amiben van perspektíva. (pénzügy pl. vagy bármilyen szakmunka, szakmunkásból most elég kevés van) Egy multinál pl. elég jó bérek vannak és nem is kell megszakadni.
Tanulj nyelvet, németet és angolt és keress a neten külföldi állásokat, ha te is szeretnél külföldre menni.
Ha te magad dolgozol meg valamiért, akkor amit elérsz, ezerszer jobb érzés, mint amikor valaki segít.
Képes vagy erre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!