Igazságtalan voltam?
Tudom, hogy le fogtok pontozni. Abban igaza van a kérdezőnek, hogy gáz és túlreagálta a család. De nézd már meg te is, hogy mekkora különbséget teszel a két gyerek között: Az egyik kap egy könyvutalványt mert magyarból tett emelt szintű érettségit, egyébként nem vetted a fáradtságot, hogy megtudd, mit szeretne. Nem is említed, hogy könyvmoly lenne,gondolom nem az. És az utalványt másra el sem tudta költeni. A tesónak meg, mivel tudod, hogy szeret rajzolni, mehet az apple pencil.
Szerintem ez a gáz, nem az, hogy most mennyit költöttél. Én kb 5-10 ezer forint között költenék egy ballagásra max. De ilyen különbséget nem tennék. Vagy pénzt adok, vagy utánajárok, mit szeret.
Nézd, én mindkét ballagás előtt megkérdeztem a szülőket arról, hogy van-e valami, amit szeretnének a gyerekek, ugyanis én nagyjából annyit látok belőlük, amennyit különböző családi összejövetelek alatt "mutatnak" magukból. Mind az unokaöcsém, mind az unokahúgom szülei azt mondták, hogy nincs semmi különös, bármit veszek, biztos örülni fog neki a gyerek. Ettől többet én úgy gondolom nem tudtam tenni, nyilván magától a ballagótól nem fogom megkérdezni, mit szeretne, mert az úgy nem meglepetés. Legalábbis nálunk ilyen előre megbeszélem és majd akkor oda adom típusú ajándékozás nem szokott lenni. Mint írtam, a fiú elég magának való, ha találkozunk is, akkor sem szokott velem igazán beszélni, sokszor csak bent van a szobájában amíg kint a vendégek beszélgetnek. Ezért jobb ötletem a könyvutalványnál nem volt. Az unokahúgom sokkal nyitottabb, már mutatta rajzait is pl karácsonykor, innen jött az ötlet. Viszont abszolút nem ez volt az oka annak, hogy többet költöttem az ő ajándékára, teljesen őszintén mondom azt, hogy amikor az apple pencil-t beszéltem a párommal, akkor nem is gondoltam arra, hogy mennyit költöttem 3 éve. Csupán valami hasznosat szerettem volna venni, miután pedig mérlegeltünk a párommal, úgy döntöttünk, hogy ez még éppen belefér. Természetesen ha az lenne a tényállás hogy én egy ipad-et vettem volna 200-300 ezerért az unokahúgomnak akkor megérteném a testvérem. Anyagilag azonban teljesen jól állnak, (jobban például mint a másik testvéremék), szóval nem értem hogy ezen miért akadtak fenn annyira, hogy még az unokahúgomnak vásárolt ajándék árának is utánanézzenek.
Mindazonáltal látom hogy elég felemások a vélemények, szóval be kell lássam, hogy jobban átgondolhattam volna a dolgot. Most viszont meg vagyok lőve, mert a lelkiismeretem tiszta, senkivel nem volt célom kivételezni vagy kiszúrni, tehát nem érzem hogy bocsánatot kéne ezért kérjek, megoldani viszont megkéne a konfliktust.
Értsd már meg, hogy nem vagy hibás, semmilyen konfliktus nincs, csak amit a HASZONLESŐ (mert az), sógórnő generál.
Szégyellje magát, a tesód meg pláne, hogy van pofája bocsánatot kéretni.
Mit képzelnek ezek magukról? 3 évvel ezelőtti összeg, bőven inflálódott is, vagy itt senki nem jár boltba?
Hogy van valakinek bőr a képén egy ajándék! értékét bármilyen módon számonkérni?
Én megmondanám, hogy nincs joga a zsebembe turkálni és kérjen ő bocsánatot a nyomorult pénzéhsége miatt. Eszem megáll milyen alja népek vannak.
Várjatok, túl gyorsan pörögnek a kommentek. Én lemaradtam ott, hogy ballagásra bárki is ajándékot vesz egy gyereknek. Miért, minek? Mert önállóan, a két lábán végigjárja az iskola termeit még egyszer utoljára? Vagy mert ült az iskolapadban 4-8-akárhány évig, ami amúgy a dolga? Én csak az utóbbi 1-2 évtizedben hallok erről a szokásról, hogy ballagásra ajándékoznak. Budapesten jártam középiskolába, és akkoriban semmi ajándékozás nem volt, mégis jó emlék volt a ballagás. Ebből is anyagi kérdést csinál pár idióta, a többi meg megy utána, aztán persze konfliktus lesz belőle.
Amúgy Kérdező, nehogy bocsánatot kérj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!