Igazságtalan voltam?

Figyelt kérdés
A két testvérem nagyobb gyerekei között 3 év van, az egyikőjük most ballagott, a másik 3 évvel ezelőtt. Mivel nem vagyok túl jó az ajándékozást illetően, most megkérdeztem a testvérem hogy ők mit terveznek venni a lányuknak a ballagásra, és egy ipad-et kapott egyetemre. Mivel tudom, hogy az unokahúgom szeret rajzolni, ezért úgy gondoltam a párommal, hogy veszünk neki egy apple pencil-t, aminek szerencsére baromira örült szóval én is boldog voltam, hogy legalább egyszer sikerült venni egy értelmes ajándékot. Aztán most hallottam vissza a másik testvérem feleségétől, hogy a testvéremnek rosszul esett hogy most 50 ezret költöttünk, amikor az ő fiának 3 éve csak egy 20 ezres könyvutalványt adtam. Erre én jól felhúztam magam és közöltem a testvéremmel telefonon, hogy azóta eltelt 3 év, túl vagyok két előléptetésen és párom is van már, tehát a lakbér kettéoszlik, összességében sokkal stabilabb anyagi helyzetben vagyok most, mint 3 éve. Ez viszont szerinte csak kifogás és bocsánatot kéne kérjek. Kinek is van igaza?

2021. jún. 2. 10:21
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
78%
Mikor én ballagtam (nem most volt, 14 éve), egy barátunktól olyan kupont kaptam, amit csak az ő boltjukban (parfüméria volt) tudtam levásárolni. Nyilván én sem repestem a boldogságtól, de azt tanították hogy ajándék lónak ne nézd a fogát. Vettem alapozót, szemceruzát, parfümöt és kész.
2021. jún. 2. 11:54
 22/40 anonim ***** válasza:
23%

Testvéred túl anyagias de:

Jó irodalom érettségije van ezért szereti a könyvet, ez komoly?! Ennyi erővel te is megkérdezhetted volna a tesódat minek örülne a gyerek, csak ott nem is próbálkoztál ezzel.

Nem kivételeztél csak valamiért ennél a gyereknél tudtál előre gondolkozni tesód gyerekénél pedig ez nem sikerült.

2021. jún. 2. 11:54
 23/40 anonim ***** válasza:
83%

Mennyire gáz egy család. Bár úgy látom az áspiskígyó sógórnő kavarja a kakit.

Nehogy már bocsánatot kérj! Örüljenek, hogy kaptak ajándékot!

Amúgy a könyvutalványos gyereknek is pont egy ilyen pencilre lett volna szüksége anno, vagy mi van?

Undorító a tesód is.

Még jó, hogy egykék vagyunk a férjemmel a francnak hiányozna, ez a sok haszonleső féreg rokon.

2021. jún. 2. 11:56
 24/40 anonim ***** válasza:
19%

Milyen haszonleső? Nem azt sérelmezik, hogy az ő gyerekük csak egy könyvutalványt kapott, ha az lenne a baj, akkor 3 éve haragudtak volna meg. Az a bajuk, hogy miközben az ő gyerekük csak egy könyvutalványt kapott, a másik gyerek drága apple cuccot.

Nem tudom miért kell hülyeségeket hozzákölteni a sztorihoz.

2021. jún. 2. 12:23
 25/40 anonim ***** válasza:
84%
Többet szóba nem állnék azzal a testvéremmel, aki (vagy akinek a felesége) egyszer is kevesli, amit ajándékoztam. Vagy méricskéli a másik gyerekhez képest.
2021. jún. 2. 12:27
 26/40 anonim ***** válasza:
12%

Ez nem haszonleső hanem a kivitelezést sérelmezik. Velem is megtettek, hogy én egy csokrot kaptam a tesom meg csokrot és 20 ezret .....

most ez ha kimondja valaki , ha nem akkor sem helyes kivételezni!

2021. jún. 2. 12:39
 27/40 anonim ***** válasza:
74%

26

A kivételezés, meg hogy mikor mire futja, teljesen más dolog. Itt mindneki beleviszi a sztoriba a saját pitiáner sérelmeit.

2021. jún. 2. 12:56
 28/40 anonim ***** válasza:
14%

27 az miért pitiáner? Jogosan érzi azt h nem egyenlő az unokatestverevel??!!

Itt mindenki nagyon azt mondja nem számít de ha már saját bőrén érezné nem lenne ekkora szája.

Mert ez rosszul esik ha nincs kimondva akkoris.

2021. jún. 2. 13:00
 29/40 anonim ***** válasza:
13%

Na ezért kell pénzt adni. Akkor az érintetteken kívül nem tudja senki, mi kerül a borítékba. Az almás ceruza meg már rögtön fent van fészen meg instán #legjobbnagynéni #imádlakjucinéni.

És igen, mikor látod, hogy valaki ugyanazért sokkal jobb jutalmat kap, akkor az szarul esik.

2021. jún. 2. 13:23
 30/40 anonim ***** válasza:
66%
Nyugodtan lehet lepontozni, de még 60 év távlatából is fájó pont az életemben.. anno egy katrácsonyra a nagymamám a kedvenc unokájának vett egy gyönyörű, drága babát, nekem meg egy olcsó könyvet. Bár kifejezetten szerettem olvasni, (mai napig egyik legkedvesebb elfoglaltságom), akkor nagyon szomorú voltam, és nagyon igazságtalannak tartottam. Szegény nagymamám már több, mint 40 éve nincs köztünk, de ha rá gondolok, mindig ez az eset jut eszembe róla. Pedig már én is többszörös nagymama vagyok. Azóta persze rengeteg igazságtalanság ért az életem során, de ez viselt meg a legjobban.
2021. jún. 2. 14:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!