Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Igazságtalan voltam ma a...

Igazságtalan voltam ma a Jehova Tanúival?

Figyelt kérdés

Nagyon zsúfolt volt a mai napnak az első fele.

Orvoshoz kellett mennem, gyogyszertárba kellett mennem, ezenkívűl el kellett mennem egy családi barátunknak a tanyájára megetetni a kutyákat mert el vannak menve nyaralni, a városba a lákásukra felmenni megöntözni a virágokat és a halaknak enni adni.

Na szóval mikor jöttem a gyógyszertárból, mondom felszaladok előbb mert útamba esik a lakás, elrendezem a halakat, meg a virágokat utána megyek ki a tanyára.

Miután ezt lerendeztem és jöttem le a lakásból két nő állja utamat, egy idősebb meg egy fiatalabb.

Én nagyon siettem erre fel az idősebb hőlgy megállít, hogy adjon nekem valamit, közbe bemutatkoztak, mondták, hogy ők Jehova Tanúi és meg szeretnének osztani velem valamit.

Én mondtam, hogy most nem alkalmas mert nagyon sietek,de nem nagyon érdekelte őket amit mondok.

Most már bánom mert elég dűhös lettem és elég nem "lovagi módon" kiosztottam az idős hőlgyet.

Valahogy ebben a formában.

"Hölgyem önnek nem az unokája mellett lenne a helye ebben az órában!?

Miért akar ön engem tanítani mikor Pál megtiltotta a nőknek, hogy ezt tegyék!?

Kézcsokolom!"

És ezzel faképnél hagytam őket, viszont az a pillantás amivel rámnézet az idős hölgy, hát elég kellemetlen volt, ha csak ketten lettünk volna szerintem nekem ugrott volna.

Most, hogy lehigadtam és nyugi van, valahol bánt, hogy ilyeneket mondtam és szégyelem de egyszerűen nem akarta megérteni, hogy sietek.

Szerintetek igazságtalan voltam?

Kérlek nyugtassatok meg!

2015. júl. 17. 18:26
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
28%
Nem voltál igazságtalan, de azért tényleg szégyellheted magad. Ő volt udvariatlan, de az nem ment fel téged a te udvariatlanságod alól. Viszont bánt a dolog, jó eséllyel pedig többet nem látod, mert eliszkol, ha meglát téged.:) Úgyhogy ne foglalkozz vele.
2015. júl. 17. 18:34
 2/17 anonim ***** válasza:
45%

Hogy igazságtalan voltál-e, azt egyikünk sem fogja tudni eldönteni.

Mindenesetre legközelebb, ha ilyen adódik, nyomatékosan mondd, hogy sietsz, ezért semmilyen okból most nem tudsz a rendelkezésükre állni, és legyenek szívesek utadra engedni. Ekkor egyrészt nem vagy tiszteletlen, másrészt utólag sem kell lelkiismeret-furdalást érezned.

2015. júl. 17. 18:36
 3/17 anonim ***** válasza:
56%

Először is, Jehova Tanúinak tekintettel kellett volna lenniük arra, hogy sietsz, és nem kellett volna leszólítaniuk. Másodszor, neked pedig nem kellett volna ily módon válaszolni. Ebből az esetből is jól látszik, hogy mindannyian tökéletlenek vagyunk, és nem úgy reagálunk minden esetben, ahogy elvárható volna. Az azonban nagyon jó, hogy a lelkiismereted megszólalt, mert ez azt jelenti, hogy alapjába véve jó ember vagy.

Ami megtörtént, az megtörtént. Szerintem mindegyikőtöknek le kell vonni a tanulságot az adott esetről, hogy későbbiek folyamán, mind a Tanúk, mind Te helyesen tudjatok eljárni egy hasonló esetben. Az adott helyzet kialakulásáért nem csak te vagy felelős. Lép tovább!

2015. júl. 17. 19:00
 4/17 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm! :)

Igen tudom, hogy nem így kellett volna megoldani...de hát ez van. Nagyon sajnálom a történteket és tényleg szégyelem magam valahol mert anyám lehetett volna.

Mégegyszer köszönöm!

Megy a zöld pacsi! :)

2015. júl. 17. 19:07
 5/17 A kérdező kommentje:
Mindenkinek megy a zöld pacsi mert ti is jó emberek vagytok az írásaitok alapján!
2015. júl. 17. 19:10
 6/17 anonim ***** válasza:
37%

Hármasnak üzenném, hogy az ember, minden ember alapjában véve rossz, ismétlem ROSSZ és gonosz.

Lásd Római levél 3.fejezet

2015. júl. 17. 20:28
 7/17 anonim ***** válasza:
37%
Most látom, Kérdező, Te is olvasd el a Római levelet.
2015. júl. 17. 20:28
 8/17 anonim ***** válasza:
40%

Én megmondtam volna nekik, hogy ha nem hagynak békén, szólok az istenemnek, hogy verje meg az övékét.

Ahhoz képest, hogy mennyi tiszteletet érdemelnek, egy igazi úriember voltál.

2015. júl. 17. 21:11
 9/17 anonim ***** válasza:
Elolvastam a Róma 3-dik fejezetét. Először is vedd figyelembe, hogy a hozzászólásomban említettem, hogy mindannyian tökéletlenek vagyunk, vannak hibáink, de Jézus pont azért halt meg, hogy megváltson bennünket a bűn rabszolgaságából, hogy ha hitet gyakorolunk benne, kilátásunk lehessen az örök életre. Tehát nem állítottam azt, hogy igazságosak vagyunk. Másodszor, a hozzászóló, aki felismerte azt, hogy nem úgy kellett volna viselkednie, ahogy viselkedett, felismerte a hibáját és megbánta a tettét, tehát annak ellenére, hogy tökéletlen, felismert valamit, mégpedig azt, hogy nem helyesen járt el. Ez pedig jó. Gondolkodj el, vajon te adott esetben felismerted volna, hogy helytelenül jártál el és ez bántott volna? Jézus mikor egy alkalommal jónak nevezték, világosan kijelentette, senki sem jó, csak az Isten. Jézus sohasem mondta azt, hogy a tanítványai tökéletesek, vagy jók, de azért választotta ki őket, mert volt bennük valami jó, ami megkülönböztette őket az átlag emberektől. Amikor, azt írtam, hogy a kérdező valójában jó ember, arra utaltam, hogy rendelkezik olyan jó tulajdonsággal, ami becses nemcsak Isten, hanem Krisztus előtt is. Ha valaki tisztában van a Krisztusi gondolkodásmóddal, amit Ő az Atyjától tanult, az helyesen értelmezte a szavaimat.
2015. júl. 17. 21:36
 10/17 anonim ***** válasza:
12%

Pont az utolsó mondatod az, amelyik ellentmond ez egésznek. Mi van ha valaki, aki nem Krisztusé, olvassa ezeket a válaszokat, és azt látja, hogy az ember alapjában véve jó. Akkor nincs is neki szüksége megváltásra, Jézusra. És mehet a gyehennára.

Szóval csak okosan a kijelentésekkel.

Nem bántásnak írtam, sem nem kritikának.

Ha megbántottalak, bocsánatot kérek. Bocsánat.

2015. júl. 18. 06:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!