Igazságtalan voltam ma a Jehova Tanúival?
Nagyon zsúfolt volt a mai napnak az első fele.
Orvoshoz kellett mennem, gyogyszertárba kellett mennem, ezenkívűl el kellett mennem egy családi barátunknak a tanyájára megetetni a kutyákat mert el vannak menve nyaralni, a városba a lákásukra felmenni megöntözni a virágokat és a halaknak enni adni.
Na szóval mikor jöttem a gyógyszertárból, mondom felszaladok előbb mert útamba esik a lakás, elrendezem a halakat, meg a virágokat utána megyek ki a tanyára.
Miután ezt lerendeztem és jöttem le a lakásból két nő állja utamat, egy idősebb meg egy fiatalabb.
Én nagyon siettem erre fel az idősebb hőlgy megállít, hogy adjon nekem valamit, közbe bemutatkoztak, mondták, hogy ők Jehova Tanúi és meg szeretnének osztani velem valamit.
Én mondtam, hogy most nem alkalmas mert nagyon sietek,de nem nagyon érdekelte őket amit mondok.
Most már bánom mert elég dűhös lettem és elég nem "lovagi módon" kiosztottam az idős hőlgyet.
Valahogy ebben a formában.
"Hölgyem önnek nem az unokája mellett lenne a helye ebben az órában!?
Miért akar ön engem tanítani mikor Pál megtiltotta a nőknek, hogy ezt tegyék!?
Kézcsokolom!"
És ezzel faképnél hagytam őket, viszont az a pillantás amivel rámnézet az idős hölgy, hát elég kellemetlen volt, ha csak ketten lettünk volna szerintem nekem ugrott volna.
Most, hogy lehigadtam és nyugi van, valahol bánt, hogy ilyeneket mondtam és szégyelem de egyszerűen nem akarta megérteni, hogy sietek.
Szerintetek igazságtalan voltam?
Kérlek nyugtassatok meg!
Hogy igazságtalan voltál-e, azt egyikünk sem fogja tudni eldönteni.
Mindenesetre legközelebb, ha ilyen adódik, nyomatékosan mondd, hogy sietsz, ezért semmilyen okból most nem tudsz a rendelkezésükre állni, és legyenek szívesek utadra engedni. Ekkor egyrészt nem vagy tiszteletlen, másrészt utólag sem kell lelkiismeret-furdalást érezned.
Először is, Jehova Tanúinak tekintettel kellett volna lenniük arra, hogy sietsz, és nem kellett volna leszólítaniuk. Másodszor, neked pedig nem kellett volna ily módon válaszolni. Ebből az esetből is jól látszik, hogy mindannyian tökéletlenek vagyunk, és nem úgy reagálunk minden esetben, ahogy elvárható volna. Az azonban nagyon jó, hogy a lelkiismereted megszólalt, mert ez azt jelenti, hogy alapjába véve jó ember vagy.
Ami megtörtént, az megtörtént. Szerintem mindegyikőtöknek le kell vonni a tanulságot az adott esetről, hogy későbbiek folyamán, mind a Tanúk, mind Te helyesen tudjatok eljárni egy hasonló esetben. Az adott helyzet kialakulásáért nem csak te vagy felelős. Lép tovább!
Nagyon köszönöm! :)
Igen tudom, hogy nem így kellett volna megoldani...de hát ez van. Nagyon sajnálom a történteket és tényleg szégyelem magam valahol mert anyám lehetett volna.
Mégegyszer köszönöm!
Megy a zöld pacsi! :)
Hármasnak üzenném, hogy az ember, minden ember alapjában véve rossz, ismétlem ROSSZ és gonosz.
Lásd Római levél 3.fejezet
Én megmondtam volna nekik, hogy ha nem hagynak békén, szólok az istenemnek, hogy verje meg az övékét.
Ahhoz képest, hogy mennyi tiszteletet érdemelnek, egy igazi úriember voltál.
Pont az utolsó mondatod az, amelyik ellentmond ez egésznek. Mi van ha valaki, aki nem Krisztusé, olvassa ezeket a válaszokat, és azt látja, hogy az ember alapjában véve jó. Akkor nincs is neki szüksége megváltásra, Jézusra. És mehet a gyehennára.
Szóval csak okosan a kijelentésekkel.
Nem bántásnak írtam, sem nem kritikának.
Ha megbántottalak, bocsánatot kérek. Bocsánat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!