Mit tanítanak Jehova Tanúi az armageddonról? Hogy fog bekövetkezni, mi fog történni?
armageddont közvetlenül megelőzve a világ POLITIKAI uralkodói elpusztítják az összes vallást. (nem támogatják őket pénzzel, vagy konkrétan betíltják őket) ez lesz a jel. ezek után a politikai erők (királyok, uralkodók) felsorakoznak, kikiáltják, hogy béke és biztonság, MAJD MEGSEMMISÍTIK EGYMÁST. armageddon nem egy véletlenszerő globális pusztítás lesz. hanem Isten csatája. senki nem fog meghalni, akit Ő életre szánt. és senki nem fogja túlélni, akit Ő pusztulásra szánt.
a zrt tanítása szerint a mostani, angol-amerikai világhatalom idején fog bekövetkezni, nem kell újjabb világhatalomra várni.
röviden ennyi.
a zrt tanítása szerint a biblia armageddonig vezet minket, utánna új tekercsek nyittatnak meg.
ENNEK ELLENÉRE MÚLT HÉTEN KIADTAK EGY ÚJ MAGYARÁZATOT góg és magóg mibenlétére, melyszerint góg és magóg azokat szemlélteti, akik Jézus ezer éves uralma után el fognak pusztulni sátán elengedéssekor.
mert ugyanis Jézus szerintük már 1914 óta uralkodik, azaz 101 éve...
armageddon után elkezdik újjáépíteni a földet Jézus vezetésével... elkezdődik a feltámadás, amit a jw-tv fog közvetíteni (nem vicc, ne nevessetek, ezt tanítják) mindenki itt értesülhet majd, hogy kik támadtak fel, és hova. ezek után csak az 1000 év végére van tanításuk: sátánt elengedik, hogy egy végső próbát tegyen az emberekkkel: sokan elpusztulnak akkor is.
ennyi. ja, még annyi: a mostani vének nagy uralkodók lesznek majd akkor.
ne kérdezd, ezeket honnan szedik.
Még egy annyit hozzátennék testvérem pontos válaszához, hogy Abaddon aki alias Jézus, feltőr a mélységből a sáskák élén és a hitehagyott kereszténységet kínozni fogja.
ez csak egy plusz volt amit biztos csak kifelejtett a kedves tesóm. :)
Tehát két választásunk van.
Vagy beállunk a jw szolgálatába, vagy meghalunk mert senki más nem fog megmenekülni.
ezt nem is mertem megemlíteni, mert féltem, hogy közröhej tárgyává válok, de így van... abbadon, aki mihály is, és ugye Jézus is (a három egy, egyik sem Isten, de minden hatalom az övé(k) a sáskák vezére. a sáskák, saját bevallásuk szerint a tanúk. ők majd kínozni fogják fél évig az embereket... a farkukkal, ahogy a biblia írja... nos jó sok farok van, az már egyszer biztos, de nem is ez a lényeg: én nemértem ezt a tanítást, mert a legsötétebb dolgokat állítják magukról, de: lelkük rajta, higgyék, hogy őket abbadon vezeti. én ezt nem merem cáfolni... sőt, eggyetértek velük. csak abbadonról gondolom, hogy az nem Jézus.
köszönöm a kiegészítést, és a megerősítést. tesó :-)
Én is köszönöm tesó mert ezt jól megfogalmaztad;
"sőt, eggyetértek velük. csak abbadonról gondolom, hogy az nem Jézus."
Ezt én is így látom, és mint ahogy te is mondod "lelkük rajta".
De azért az imáimban ők is szerepelnek, még akkor is ha ők ezt nem veszik komolyan.
Jó éjszakát!
én megfelelek a kiírásod feltételeinek. alátámasztom. nen vádaskodok, nem vezetek félre, nem hazudok. lehet, hogy más ezt szebben tálalná, de a lényegen semmit nem változtat. ez van, ezt tanítják. előfordulhat, hogy a tanúk TEOKRATIKUS HADVISELÉST alkalmaznak, mint amilyet ábrahám is tett sára esetében. ez megengedett nekik, ha védeni kell a szervezetet. csak hogy tudd.
teokratikus hadviselés= nem mondani e a teljes igazságot, sőt, akár félrevezetően beállítani az igazságot, mert semmivilági emberek nehogymár megtudják, mi zajlik ott. (nem én mondom, idézem)
magyarul mi akkor a TEOKRATIKUS HADVISELÉS?
Akkor duplán köszönöm!
Amit nem értek, az az új tekercsek. Én erről még nem olvastam soha, maximum Dániel könyvében, de a Jelenésekben egész világosan le van írva a történések folyama, nem? Na ezért tettem fel a kérdést, mert egyszer láttam egy leírást, hogy szerintük milyen lesz és nem találtam biblikusnak, és gondoltam megkérdezem őket erről.
Szervusz!
Ha valoban komolyan erdekel ez a tema, szivesen leirom neked. Ha van Bibliad, kikeresheted az idezeteket, ha nincs, akkor en be tudom neked masolni ezeket. Most csak azert irok igy,mert ez egy kicsit hosszabb tema, es csak akkor allok neki, ha valoban erdekel. Udvozlettel: Judit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!