Mit tanítanak Jehova Tanúi az armageddonról? Hogy fog bekövetkezni, mi fog történni?
kérdező, te azt kérdezted, mit tanítanak a tanúk. szerintük abiblia armageddonog fog minket elvezeti. ezt tanítják.
17 Hogyan fogja Jehova felhasználni a szent szellemét az eljövendő új világban? Új tekercsek nyittatnak majd fel, melyek megírásában a szellem működik közre (Jel 20:12). Mit tartalmaznak majd ezek a tekercsek? Nyilvánvalóan Jehovának az ezeréves időszakra vonatkozó részletes követelményeit. Várod már, hogy megvizsgálhasd ezeknek a tekercseknek a tartalmát? Mindannyian nagyon várjuk az új világot. El sem tudjuk képzelni, milyen lesz abban az örömteli időben élni, amikor Jehova arra használja a szent szellemét, hogy megvalósítsa a földdel és az emberiséggel kapcsolatos szándékát.
2010 4/15 örtorony
Jelenések 20:12 Majd láttam: a Trón előtt halottak álltak, nagyok és kicsik. Majd könyveket nyitottak ki. Ítéletet hirdettek a halottak felett: mindenkinek a saját tettei alapján. Ezek a dolgok a könyvekben voltak feljegyezve. Azután kinyitottak egy másik könyvet is, az Élet Könyvét.
Az Élet könyvét nyitják ki, nem új tekercseket... Honnan szednek ennyi hazugságot? Igehelyekkel együtt van arcuk belehazudni a tanúk arcába? Brrr....
Kedves kérdező!
A héberből vett görög 'harmagedónʹ kifejezést sok fordító az „ Armageddon” szóval adja vissza, melynek jelentése: ’Megiddó hegye’ vagy ’seregek gyülekezésének hegye’.
A név egyetlen helyen szerepel a Szentírásban, ahol
„a mindenható Isten nagy napjának háborújáról”, egy eljövendő világméretű háborúrol olvasunk (Jel 16:14, 16). A név kimondottan „arra a helyre” [görögül: 'topon' azaz helyzet, állapot] vonatkozik, ahová a föld politikai uralkodóit összegyűjtik Istennel szemben"
Ebben a háborúban Isten - és királya, Krisztus
fog gyózni (Jel 19:11-16)
Armageddon után Krisztus milleniumi uralma következik, és az emberiség eredeti tökéletességére jut, ahogy Édenben volt
"de mi lesz utána?"
Nos a Biblia ezt írja mi lesz utána: Jelenések 21:3–5
3 Erre harsány hangot hallottam a trón felől, mely ezt mondta: „Íme! Az Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakozni, azok pedig az ő népei lesznek. És maga az Isten lesz velük. 4 És letöröl minden könnyet+a szemükről, és nem lesz többé halál, sem kesergés, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé. A korábbi dolgok elmúltak.”
És Az, aki a trónon ül, ezt mondta: „Íme! Mindent újjáteszek!” Ezt is mondja: „Írd meg, mert megbízhatók és igazak ezek a szavak"
ez egy nagy kamu, zitus. nem olvastad az új értelmezését góg és magóg példázatának a mostani nem nyílvánosságnak szánt kiadásban?
ha armageddon után ez lesz, amit ide írtál, akkor mi is lesz azokkal a rengeteg emberekkel, akiket a műsorvezető testület az új világosság fényében gógnag és magógnak nevez?
merthogy te azt írtad, illetve azt idézted ide, hogy armageddon után nem lesz halál...
akkor éppen most bizonyítottad, hogy a műsorvezető testület HAZUDIK!!!!!!!!!!
ugyanis ők pont abban világosodtak meg, hogy a góg és magóg azokra vonatkozik, akik armageddon után meghalnak! vagy rosszul tudom???
micsode egyszerű, és könnyen érthető tanítások vannak nállatok, ugye?
Kedves 17-es!
Megkérlek, inkább te gondolkodj, meielőtt minősíted az előző hozzászólót, mert végtelen nagy "zöldségeket" írtál, ami határtalan meg nem értésről tanúskodik.
"ez egy nagy kamu, zitus. nem olvastad az új értelmezését góg és magóg példázatának a mostani nem nyílvánosságnak szánt kiadásban?"
K.Zitus nyilván olvasta, de nem arról beszélt, netalán nem tűnik fel? A Szentírásból idézett.
"ha armageddon után ez lesz, amit ide írtál, akkor mi is lesz azokkal a rengeteg emberekkel, akiket a műsorvezető testület az új világosság fényében gógnag és magógnak nevez? "
Pontosan az lesz, amit a Szentírás ír, ami az Isten akarata, nem más: Jelenések 20:9 Oda vagyon írva, nem félreérthető. K.Zitus ennek nem mondott ellent, ne értetlenkedj.
"merthogy te azt írtad, illetve azt idézted ide, hogy armageddon után nem lesz halál... "
Amit K.zitus idézett, az NEM Armageddon után van, hanem az Ördög (és társai) pusztulása után, olvasd el már kérlek, a Szentírást!
"akkor éppen most bizonyítottad, hogy a műsorvezető testület HAZUDIK!!!!!! "
Semmi ilyesmit nem tett, hanem az van, hogy te nem értesz semmit az egészből. Csak belekotyogsz/fortyogsz itt. Mondom, olvasd a Szentírást, kérlek!
"ugyanis ők pont abban világosodtak meg, hogy a góg és magóg azokra vonatkozik, akik armageddon után meghalnak"
Csakhogy nem érted a dolgok sorrendjét. K.Zitus a Jel 21-ből idézett. Nem zavar, hogy Góg és magóg már elpusztul a 20.részben? No, mégegszer,barátilag. Olvasd az Írást!
aha, barátilag. meg belekotyogok...
szóval akkor armageddon után nem lesz halál. és én vagyok a pontatlan. ahogy érzed, tesó. engem kicsit zavar, hogy átugrasz simán ezer évet, de lelked rajta...
olvasd a szentírást. ez volt a broklyni épületeteken is...
alul... jó száz méterrel felette meg ez: olvasd az örtornyot, meg az ébredjeteket...
nem, enmem nem zavar, hogy van véleményem, és úgy érzem, én pontosabb választ adtam,a tények elkendőzése nélkül.
esetleg talán, feltételezhetőleg téged zavar, hogy nem előrre megírt, szövegkiemelővel aláhúzott, 4 szer elgyakorolt választ írtam?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!